Milyen szomszédaid vannak? Mi zavar a legjobban bennük, melyik a legidegesítőbb szokásuk?
Az előző írásokat elolvasva, nekem nincsenek is olyan szörnyű szomszédaim, mint gondoltam volna.
-Régen a szembe szomszédom reggel ~5-től hajnali 3-ig dömböltette a tv-t/rádiót max hangerőn, és csukott ablakkal is lehetett érteni, amit néz. Majdnem 2 évig szenvedtem miatta, sokszor szóltam neki, de csak nagyon nehezen akart ez ellen tenni bármit is.
-Felső szomszédaim egy fiatal pár, 2 csivavával. A csaj összevissza van itthon, de olyankor állandóan fel-alá futkos, de mintha sarkon ugrálna. Nagyon sokat hupognak, szerintem dolgok esnek le, és elég zavaró sajnos.. Szerencsére a délutánt nem itthon töltik, így olyankor végre fellélegezhetek. Elalvás előtt tudnak még hatalmas zajt csapni, ajtókat és ablakokat csapkodnak, kiabálnak, hangoskodnak, hupognak. Néha ez rájuk jön éjjel is. A két kutya meg egy-egy hangosabb zaj után veszett csaholásba kezd, és alig akarják abbahagyni. Nagyon agresszív amúgy a két kutya (kicsit hajaznak is a tulajra) és alig bírnak velük.
-Szomszédom pasijának van egy huszon x éves dízelje, ami nagyon büdös és hangos is. Napközben oké, meg még este is, de amikor hajnalban 5 után majdnem 20 percig járatja az ablakom alatt.. akkor kicsit morcos tudok lenni :D
Hangosak. Ez az egyetlen rossz tulajdonságuk, ezzel viszont a világból kikergetnek.
Az egyik szomszédban egy nyugdíjas pár él, egyrészt a bácsi imád barkácsolni és valamiért a hálószobánk ablakától másfél méterre talált helyet egy körfűrésznek, reggel 6 és este 11 között teljesen véletlenszerű időpontokban áll neki fűrészelni. Már többször kértük hogy rakja át máshova, mindig át is rakja, de másnapra visszahozza.... A felesége csak kiabálva tud beszélni, akkor is ha egymás mellett ülnek. És persze imádják a rádiót. Kirakják a kertbe, feltekerik maxra, és élvezik. Hétvégente 3-4 alkalommal kell átmennünk megkérni őket, hogy halkítsák le, mert nem tudunk tőlük pl. filmet nézni. De van, hogy úgy hagyják és elmennek othonról órákra, akkor átmegyünk és kikapcsoljuk. :D (A leírtakhoz hozzá tartozik, hogy alapvetően jó viszonyban vagyunk velük, a körfűrész miatt mondjuk tényleg dühös szoktam lenni, de azon kívül nem vészesek.)
A másik szomszéd az igazi katasztrófa. Ő állítólag dolgozik, de a hét minden napjának minden órájában otthon van (itthonról dolgozok, látom), és imáááád zajongani. Volt alkalmam megfigyelni, hogyan nyír füvet, azóta képtelen vagyok épeszűnek látni - benzines fűkaszát használ, és olyan 3-4 teljes napig tart a fűnyírás (összehasonlításképp: nekünk 2-3 óránál még soha nem volt több, ugyanakkora a kert és neki kicsivel kevesebb a füves terület), mert egyszerűen hobbiból csinálja szerintem, sokszor csak lóbálja a fűkaszát, vagy a fák ágait(!!!) metszi vele, sétálgat az udvarban vele, néha bele-belevág a fűbe egy-egy helyen, sétál tovább... szóval nem tudok más logikus magyarázatot találni, egyszerűen élvezi a hangos gépeket. A kedvenc az volt, mikor vasárnap reggel 6-kor ébredtünk arra, hogy az ablakunktól 2 méterre álló fát kivágja. És ő hétközben is csinálja (tehát nyugiban dolgozni nem tudok tőle) és hétvégén is csinálja (tehát nyugiban pihenni nem tudunk tőle). Ha épp nem zajong, akkor nedves gazt, nedves fát éget az udvarán - van bőven, hiszen beköltözés után az első dolga volt minden egyes fát kiirtani a telkén.
Szóval őt mondjuk utáljuk rendesen, és nem is értem az ilyeneket. :(
Több szomszédunk szerencsére nincsen, szembe szántóföld van, mögöttünk pedig erdő. De ez a két szomszéd is bőven elég. :D
Az alsó szomszéddal van probléma. Egy idősebb férfi, nyilvánvalóan valamilyen problémval, mert gyakran áll a lépcsőházban, és magában beszél, ugyanazt a mondatot vagy ötvenszer elismételve. Emellett nem ismeri a kilincs és a becsukni fogalmát, csak becsapni tudja az ajtókat. Éjszaka is.
A többi lakó olyan, mintha nem is lenne. Néha látni őket, amikor jönnek vagy mennek épp, de ennyi. Meg a szomszédos lépcsőházban van egy pár, akiken néha előjön valami idegroham, és akkor órákon át üvöltöznek egymással, hozzájuk gyakran kihívják a rendőröket is.
Kertvárosi részen lakom, pár éve lakott a hátsó szomszédban egy züllött család. a komplett család full drogos meg alkesz volt. Szülők meg a gyerekek is, már amelyik nem lépett le amint lehetősége adódott rá. Ha nem is mindennap, de olyan 2-3 naponta ment cirkusz, a balhé az ordítozás veszekedés. rendőrt is rengetegszer ki kellett hívni miattuk.
igazából valahol szomorú, mert ismertük őket akkor is amikor még normális család voltak, a gyerekekkel együtt játszottunk, nagy faverok voltunk. De hát a gondok, adósság, munkahely elvesztése, betegség....
Legjobban az eszetlen trappolásuk zavar. Diplomás, magukat nagyra tartó család, de valami oknál fogva a civilizált közlekedési szabályokat sehol nem sikerült elsajátítani egyiknek se. Se a szülőknek, se a két borjúnak. Ja, és azt is imádom, hogy soha nem mennek sehova. Illetve ha valami nem tetszik nekik, a finoman szólva túlsúlyos családfő már üti a falat, netán a lábával a padlót. Kedves neje, az életmódszakértő nagyasszony hasonlóan szívderítő teremtés. Mindig vasárnap áll neki takarítani, majd' leszakad alatta az emelet, olyan vágtázással-dübörgéssel van.
Másik szomszédom egy fiatal srác, szeret felvágni a szülei pénzéből vett autóival, mikor melyiket hozza haza. A fürdőszobája a szobámmal van közös falon, iszonyatos zörgéseket levág időnként. Egyik kedvenc mozzanatom, mikor hazaérve szabályosan ráront a fürdőkádra és izomból rántja le a zuhanyfejet a tartóról. Mikor ideköltöztem és először hallottam ezeket a hangokat, komolyan megijedtem. Utána jó háromnegyed óráig zubogtatja a vizet. Múltkor vendégeim voltak, nem tudták, hogy mi ez a zaj, azt hitték, a mosógépem megy. :D
Én gyűlölöm a szomszédot. Teljesen tönkreteszi a pihenésünket.. A hétvégénket, az ünnepnapokat.
Az a hobbija,hogy kovácsolt vas kerítéseket gyárt, meg flexel, meg kalapál, meg fát vág, meg döngöli a vakondtúrásokat.
Többször szóltunk már, hogy mi a francért kell reggel 6-kor nekiállni kalapálni mellettünk? Miért? Ő letagadja. Persze mindenki tudja, hogy ő csinálja. BŐven nyugdíjas már 76 évesen, és csak azért is. A karácsony, húsvét, minden ünnep úgy telt el, hogy arra keltünk, hogy kalapál az öreg. Persze füvet is csak szombaton reggel hajnalban tud, vagy vasárnap.
Akit érdekel, nézze meg a Duplex című filmet.. totál át lehet érezni, hogy miylen egy remek szomszéd, aki ellen nem tudsz tenni semmit. :(
Bagóznak a teraszon és az összes füst bejön a lakásba.
Van játszótér az utcában de 2 tahó család lusta odáig elmenni és a zárt visszhangos udvaron obégat szülő és a gyerek.
En fel eve költöztem be oda ahol vagyok.
Rögtön egy gyors kór a közvetlen szomszedokkal, egyik egy idös bacsi, halál aranyos mondtam is ha barmi van jöjjón csak v hóvjon szamcsere. Jön is es szivesen segitek pl telefon gondok főleg, de full nem ramaszós, szeretjük.
A masik meg fiatal asszony. Na az kesz. Már a bekopogast követő ajtonyitasi fején is latszott, hogy ő lesz mrs furcsa. Kimert rideg nezés (kb mi a f@szt akarsz es minek). Ok no para kedvesen inditottam, es mondtam h parkettazni fogunk bocsi.
Eltelik 3 het, januar 2. Kopog, csenget minden. Kinyitom, kedves vagyok erre elkezdi h dől a cigiszag. Hoppá. A konyhaban bagózok, ajtó zarva, es egy villanyóra szekrenynel a vezetekek max az összeköttetés. Nice, gondoltam süti lesz ebből, de nem, ez tényleg ezzel jön első alkalommal, felvezetés nelkül. Mondom neki ok majd kitalálok valamit. Utana elmentem a sajat lakasomban a wc-re cigizni. Ez sem okozott katarzist nala amikor rakerdeztem, ugyhogy eldöntöttem kapja akkor az ivet, pár kora esti Rammstein, találkozasnal hűvös udvariassag, azóta szava sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!