Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogy rakjam ki úgy a jelenlegi...

Hogy rakjam ki úgy a jelenlegi lakótársamat, hogy ne essen bántódásom, illetve semmimet ne rongálja meg?

Figyelt kérdés

Állítása szerint nem tud fizetni, mert a cég ahol dolgozott nem fizette őt ki. Csak 28 ezerről beszélünk a múlt hónapra, és még egy vasat nem láttam tőle. Igazi agresszív állat tud lenni az ürge, Facebookon meg is fenyegetett hogy úgy szétver, hogy beszarok ha a cuccait kiteszem a lakásból. Illetve hogy jobb ha el is költözöm a városból. Főbérlőnek szóltam, ő azt mondta nekünk kell ezt elintézni. Csak nekem van ide bejelentett lakcímem, és bérleti szerződésem. Így gondoltam arra, hogy rendőrt hívok ha szép szóval nem lesz hajlandó távozni. Rendőrök ilyenkor gondolom a lakcím kártyát, és bérleti szerződést ellenőrzik, amit ő nem tud felmutatni.

Mindenképpen otthon kéne lennem ugyebár ha közlöm vele.

Holnapra már a harmadik időpont lenne, hogy fizet, de többen is mondták hogy aki ennyi pénzt nem tud kifizetni, felejtsem is el.

A kirakás pontos menetét le tudnátok írni nekem, hogy ti hogy csinálnátok? Köszönöm!

2021. jún. 1. 21:48
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
76%
Pákold ki a cuccot cserelj zarat
2021. jún. 2. 21:22
 22/37 anonim ***** válasza:
92%
És a főbérlő megengedte, hogy további személyeknek adj bérbe szobákat a lakásból? Mert ezt a legtöbb bérleti szerződés tiltja. Eleve te csináltál illegális dolgot. Most neked kell megoldani, ami legálisan nem fog menni, rendőrség nem fog segíteni, te fogsz plusz bajba kerülni.
2021. jún. 3. 12:48
 23/37 anonim ***** válasza:
37%
Kerdező, voltál már a rendőrségen?
2021. jún. 3. 13:17
 24/37 A kérdező kommentje:
Nem voltam még rendőrségen, és a főbérlő megengedte, ő adta oda neki a kulcsokat. Bérleti szerződés nem tiltja.
2021. jún. 4. 07:13
 25/37 anonim ***** válasza:
87%

Sokan szerződés nélkül adnak ki házat, ebben semmi különös nincs. És gondolom a beleegyezéseddel történt hogy a srác odakoltözött. Ha a szerződésekben benne van hogy x összeget fizetned kell akkor annyit kell, olvasd el mi áll benne, milyen feltételekkel. Gondolom nincs benne hogy más nem lakhat a házban csak te. Az higy te fizetsz falak után azt a tulaj miért erdekelje?

Ha csak szobát bérelnél akkor könnyebb lenne a helyzet, akkor nyilván nem kellene a lakótársad részét is ki fizetned.

Szóval olvasd el a szerződést, ha nincs semmi amit felhasználhatsz akkor nem tudsz mit tenni (csak elköltözni. A tulaj majd rájön hogy megszívta) Egy hónapos felmondási idő miért probléma?

2021. jún. 4. 10:20
 26/37 A kérdező kommentje:
Ha egy hónapos felmondási idő van, akkor gondolom új helyre addig nem tudok menni.
2021. jún. 4. 11:48
 27/37 anonim ***** válasza:
87%

Miért ne mehetnél! Csak 1 hónapig még fizetned kell. De ha te egy másik helyen is bérelsz e közben szobát ahhoz a tulajnak semmi köze.

Tehát gyakorlatilag holnap is elköltözhetél, csak ki kellene fizetned azt az időt ami a felmondási idő, vagyis 1 hónapot mintha ott laknál. Az higy te ott tartózkodsz vagy sem az a tulaj nem fogja érdekelni.

2021. jún. 4. 15:55
 28/37 A kérdező kommentje:
A felmondási idő mikor lejár, akkor fogja kérni tőlem az összeget? Mondta, hogy a felmondási idő megbeszélés alapján lehet 2 hét is.
2021. jún. 5. 21:09
 29/37 A kérdező kommentje:
A terv az, hogy tizedikén reggel át cuccolok az új albiba, és utána szólok a jelenlegi főbérlőnek, és a faszinak.
2021. jún. 5. 21:10
 30/37 Bauxitfőzelék válasza:
100%

Ahogy én tudom.

Te állsz szerződésben a tulajdonossal, így jelenleg csakis neked van jogod az ingatlanban tartózkodni. A tulajdonosnak sincs.

A fenyegetőző barom soha, semmilyen jogcímen nem tartózkodhatott ott. Ennek ellenkezőjét neki kell bizonyítania, ami szerződés hiányában nem fog menni.

A helyi járási birósághoz kell fordulni, mert ő semmilyen jogcíemen nem tartózkodhat ott. Elvileg nem csak a tulajdonos, hanem te is elindíthatod az eljárást, mert te vagy a jogszerűen ott lakó.

Ott kérsz egy kiürítési eljárást, vagy hasonlót. Illetéke 6000 forint. 5 napon belül határozat születik, és a bíróság értesíti a végrehajtót.

A végrehajtó megkeres, neki meg kell fizetned egy újabb összeget. Ő ezután tájékoztatja a személyt, vagy értesítést hagy a helyszínen, hogy 2 napja van csomagolni és elhagyni a lakást.

Két nap múlva visszamegy, rendőrrel, és ha még ott van, kiteszik. Cuccait egy hónapig kell őrizned, de ezekről majd tájékoztatnak.

Valószínűleg ekkor már rég nem lesz olyan "bátor"...

Ha elkezded az eljárást, az végig fog menni.

Ha fenyeget, arról is érdemes említést tenni, és lehetőleg jegyzőkönyvbe vetetni. FB-os dolgokat megmutatni, képernyőképet csinálni. De ez vélhetően külön, rendőrségi ügy.

Ha bántalmazott, az már biztosan a rendőrségi feljelentési kategória, ettől független. Ha nyoma van, orvoshoz, ott készül látlelet. Az orvos hivatalból feljelentést kell tegyen, ha elmondod, mi történt.

Ha egyszerűen kiköltözöl, a tulajdonos dolga lesz kirakni. Viszont a tulaj lehet, majd nem akarja visszaadni a kauciódat, mert még "nem költöztetek ki", hisz ő még ott van.

Mindenesetre nem jó az ilyen baromállat stricik ámokfutását szó nélkül, és következmények nélkül hagyni. Később is a nyakadra járhat akkor ő, vagy más.

Ha láthatóan c_gányok vagytok, akkor lehet, az eljárás menete, főleg a feljelentősdi háttérbe szorulhat, mert köztük ez mindennapos, mondhatni életvitel szerű viselkedés. Ha csak az ő bőrszíne tér el valamerre a fehértől, akkor meg elég nagy ostobaság volt vele összeköltözni, de ez tudom, nem vígasztal. :)

2021. jún. 9. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!