Ha külföldön rosszul mennek a dolgok, tényleg az egyetlen opció a hazaköltözés?
9-es vagyok. Megértem, amit mondasz, sőt, hadd legyek igazságos kis hazánkkal kapcsolatban: akkora különbség azért valóban nincs megélhetésben a két ország között, mint ahogy azt sokan képzelik. Feltételezem Londonban te is többekkel laksz együtt, na ha ezt is hozzáadod, tehát ha otthon is hajlandó lennél ilyen kompromisszumra, akkor már szinte észre se vehető a különbség. London inkább a gyüjtögetésről szól, egy kis szobában meghúzza magát az ember, és spórol ezerre - ezt persze nem lehet a végtelenségig csinálni. Londonon kívül sokkal kényelmesebb életteret lehet teremteni.
Nekünk inkább az emberi oldala, ami otthon nem tetszett, plusz apróságok, amikhez itt hozzászoktunk, otthon meg fejbe kólintott minket, mint pl a fizetős bankkártya és bankszámla, az autó illeték, az ügyintézők modora, a külsőségekre való túlzott koncentráció és elvárás meg ilyenek. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy zokni papucs kombóba szoktam itt lecammogni a boltba, de jó úgy élni a mindennapjaimat hog akár azt is megtehetném, senkit nem érdekelne. Nem másznak bele annyira az ember magánéletébe.
Egyszóval anyagilag akár még meg is érheti neked hazaköltözni, csak készülj fel a negatívumokra - sajnos nagyon sok van belőle.
Amúgy meg itt északon már 50-60 ezer fontért lehet venni saját lakást, szoba+nappali, ami kvázi 2 szobás lakásként funkcionálhat. A szobát kiadva 1 embernek, a törlesztőd jelentős része fedezve van. Csak egy tipp, hogy haladhanál nagyobb ütemben is előre, és nem mellesleg normálisabb körülmények között. Mondjuk ezt is meg lehet csinálni Magyarországon is, szóval tényleg, ahogy érzed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!