Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nem budapestiek, ti nem...

Nem budapestiek, ti nem vágyakoztatok soha arra, hogy Budapesten éljetek?

Figyelt kérdés
Én igen, mert ott sokkal könnyebb az élet. Innen még egy nagyobb üzlet is 10+ kilométerre van. Meg persze ott sokkal több a lehetőség. Úgy voltam vele, hogy majd kiköltözök, mert rokonaimnál sokszor voltam ott, és elbűvölt a város. Dehát nem lett belőle semmi, és már valószínűleg nem is lesz a koromban. :(

2021. máj. 12. 18:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%
Felköltöztem Budapestre, annyival “könnyebb” az élet, hogy örülök ha kitudom fizetni a drága albérletet és marad kajára...Lehetőség van a szórakozásra, de itt sem keres mindenki jól, és akkor sokra megy vele az ember, hogy a fővárosban él...
2021. máj. 12. 20:04
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én igen. Én egy kisvárosban nőttem fel és gyerekként még élveztem a vidéki életet, mert akkor az még adott egyfajta szabadságot és akkor ki is tudtam használni az ottani lehetőségeket. Például akkor játszottunk a patakban, bicikliztünk a földes utakon, kergetőztünk a kukoricában, szomszédoltunk, játszottunk a kertben, mentem a nagymamámhoz begyűjteni a tojásokat a tyúkólból, egyedül járhattunk suliba már elég korán stb., tehát a szüleim sem féltettek engem mert nem volt mitől, így egy elég szabad gyerekkorom volt. Viszont tini korom környékén ez már nem elégített ki. Egyszerűen meguntam, kezdtem megismerni az alternatívákat és a lehetőségeket és közben a korral kiszélesedett, megváltozott az érdeklődési köröm, a céljaim, az igényeim, a vágyaim. Gondolok itt tök alap dolgokra, mint pl. a szórakozás vagy kikapcsolódás, tanulás, ismerkedés vagy szimplán a közösségi lét, diákmunka, vagy vásárlás... tehát igazából mindenért el kellett utazni egy épkézláb városba, amit fiatalként gyakorlatilag az ember a szülei segítségével tudott csak megvalósítani vagy akár sehogy, mert nem mindenre volt lehetőség még úgy sem. Tehát amíg az másnak egy teljesen alap dolog, hogy mondjuk elmegy a nyári szünetben diákmunkázni, el tud járni sportolni egy egyesületbe, el tud menni nyelvet tanulni egy nyelviskolába, be tud menni egy ruhaboltba vagy moziba stb., az nálunk nagyon nem volt alap. Jelenleg egyetemistaként egy vidéki egyetemvárosban lakom, ami a szülővárosomhoz képest fényévekkel jobb és szeretem, de még mindig Budapest a cél. Rövidebb ideig laktam Budapesten és imádtam, mert ott tényleg azt éreztem, hogy több a lehetőségem (szórakozás és kikapcsolódás, emberi kapcsolatok, munka, tanulás, szolgáltatások szempontjából is). Emellett szerintem nagyon szép a város, jól működik a tömegközlekedés is és alapvetően jobban magaménak érzem a nagyvárosi létet, mint a vidékit.
2021. máj. 12. 20:30
 13/22 anonim ***** válasza:

Különösebben nem vágyakoztam soha, de 20 éve korom körül felmerült bennem, hogy szívesen élnék ott. 21 évesen költöztem oda 3 évre végül, a sok árnyoldala mellett összességében szerettem ott lenni. Jelenleg külföldön élek és kisebb túlzással egyedül Budapest hiányzik Magyarországról. Sokszor elfog a nosztalgia amikor eszembejut a sok random sétálás a belvárosból, a szórakozóhelyek, az éjszakai látkép a folyóparton és ehhez hasonló dolgok.

25/F

2021. máj. 12. 20:33
 14/22 anonim ***** válasza:
55%
Nem. Nem tudnék panelban lakni egy húgyszagú városban. Inkább maradok kisvárosban.
2021. máj. 12. 20:38
 15/22 anonim ***** válasza:
92%
Nem! Éltem ott átmenetileg, hálát adtam az égnek, mikor végre lehetőségem lett elköltözni.
2021. máj. 13. 09:30
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Fél évet kénytelen voltam ott lenni, de nagyon nem jött be.

Néha felmenni 1-2 napra nagyon jó tud lenni pár évente, de ennyi. Ott lakni nagyon nem szeretnék.

Soproni vagyok, annyira nem szerettem, de miután fél évet voltam Pesten rájöttem, hogy nagyon jó kis város ez.

2021. máj. 13. 12:14
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Zajos, koszos, büdös. Soha nem mennék oda lakni.
2021. máj. 13. 17:30
 18/22 anonim válasza:
Isten ments.
2021. máj. 14. 05:30
 19/22 anonim ***** válasza:
De igen
2021. máj. 14. 06:48
 20/22 anonim ***** válasza:
Nagyon is sőt én majdnem oda születtem csak apám végül nem vállat ott munkát ezért most egy szabolcsi kisvárosban élek
2021. máj. 26. 22:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!