Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan találtál megfelelő...

Hogyan találtál megfelelő lakótársat albérlethez?

Figyelt kérdés
Albérletbe szeretnék majd költözni, de csak egy szobát szeretnék bérelni és lakótárssal/lakótársakkal lakni együtt. Viszont nincsen konkrét személy, akivel összeköltöznék, így picit nehezebb. Mivel már volt rossz tapasztalatom is kolis társakkal, ezért olyan lakótársat szeretnék, akivel normális meglennénk egymás mellett. Az alap dolgok a fontosak, hogy legyen tiszta, rendszerető, csendes, kulturált, alkalmazkodó stb., de ha albérletről van szó, akkor nyilván mindenki így mutatkozik be... Szerintetek hogyan lehet megfelelő lakótársat találni?
2021. máj. 12. 12:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%

1. odamész

2. megnézed a pecót

3. beszész egy kicsit a leendő lakótársakkal és rákérdezel azokra a dolgokra amik téged zavarnának

Ha ezek alapján szimpatikus a hely és meg is tudod fizetni akkor kiveszed.

Talán sokkolóan hangzik a számodra, de valóban lakva ismerszik meg az ember, nincs olyan mód amivel biztosan fel tudod már előre mérni a lakótársaid.

2021. máj. 12. 12:51
 2/15 anonim ***** válasza:
43%
*beszélsz
2021. máj. 12. 12:51
 3/15 anonim ***** válasza:
Én szívesen költöznék :(
2021. máj. 12. 13:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Első miért lepontozva?

Tényleg lutri amúgy. Sok emberrel laktam együtt, mert 3 városban is éltem, dolgoztam. Sajnos nem egy volt köztük, aki problémás volt, illetve lopott vagy átvert, nem takarított.

Természetesen az is úgy mutatkozott be, hogy na ő majd takarít mindig stb stb.

Ami fontos, hogy az értékes cuccaidat mindig zárd el, lehet lepontozni, de olyan lopott tőlem, akiből a kutya nem nézte volna ki.

2021. máj. 12. 13:18
 5/15 A kérdező kommentje:
Igen, lutri és tulajdonképpen pont ezért tettem fel a kérdést. Éveken át voltam kollégista és ott is volt akivel a világon semmi probléma nem volt vagy akár még kifejezetten jóban is voltunk, míg olyan is volt akivel katasztrófa volt együtt lakni. Nem vagyok háklis stb., de azért valami engem is zavarna és ezt el szeretném kerülni a lehetőségekhez képest. A koliban ugye semmi beleszólásom nem volt a dologba, de albérletnél még valamennyire megválogathatja az ember, hogy kivel lakik együtt. Erre lennék kíváncsi, hogy pl. ti szimplán beköltöztetek valaki(k) mellé az üres szobába, kivetettek egy egész lakást és magatok kerestetek később lakótársakat, kerestetek potenciális lakótársakat és együtt kerestetek albérletet stb. Sok lehetőség van, benne vagyok csomó ilyen csoportban és ott is folyton látom a hirdetéseket és posztokat pl. valaki kiírja, hogy ő kicsoda micsoda és milyen albérletet keres, kivel lakna együtt stb., valahol a tulaj keresi a bérlőket míg valahol a bérlők keresnek maguk mellé valakit stb. Szóval sokféle megoldás van.
2021. máj. 12. 14:11
 6/15 anonim ***** válasza:
93%
De úgy látom a leírtakat értelmezni nem sikerült. NEM LEHET megmondani, hogy fog-e valami idegesíteni vagy sem. Max annyit tehetsz, hogy az elején célzottan rákérdezel dolgokra és az arra adott válaszok alapján szűrsz, de ezt már megírtuk.
2021. máj. 12. 14:16
 7/15 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de te nem tudod értelmezni a kérdést, ugyanis a kérdés így szól: Hogyan találtál megfelelő lakótársat albérlethez? Erre nem nagyon kaptam választ.... Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet megmondani előre 100% biztosan, hogy valakivel lakótársként ki fogsz-e jönni vagy sem. Én arra lennék kíváncsi, hogy nektek mi a személyes stratégiátok erre, hogyan kerestek lakótársat, albérletet és ezzel milyen tapasztalataitok vannak, mit tartotok a legcélravezetőbb módszernek.
2021. máj. 12. 14:20
 8/15 anonim ***** válasza:
63%

Leírom még egyszer lassan, hátha most sikerül megértened:

1. odamész

2. megnézed a pecót

3. beszélsz egy kicsit a leendő lakótársakkal és rákérdezel azokra a dolgokra amik téged zavarnának

Ha ezek alapján szimpatikus a hely és meg is tudod fizetni akkor kiveszed.

2021. máj. 12. 14:28
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt elsőre is megértettem.... nem tudom miért írogattál utána.
2021. máj. 12. 15:09
 10/15 anonim ***** válasza:
91%
Mert utána újra és újra feltetted ugyanazt a kérdést.
2021. máj. 12. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!