Felnőttek, akik kényszerből szülőknél laknak? Lemondanátok egy időre hobbiról/szórakozásról, hogy összejöjjön albérlethez szükséges összeg?
Kizárt, hogy azért kuporgassak, hogy albérletbe mehessek!
De azért már igen, hogy a sajátomban legyek.
Ha az csak egy 15 m2-es szuterén vagy sufni a külvárosban, de akkor is az enyém.
Ahova az léphet be akit én beengedek, amit senki nem adhat el a fejem felől, ahol kutyát-macskát tarthatok, összebútorozhatok a barátnőmmel, megfúrhatom a falat, leönthetem a kanapét kávéval és ha úgy gondolom, akkor beleszaporodhatok 12 gyereket.
És miközben itt élek INGYEN, (általam meghatározott rezsivel) lenne alkalmam félretenni minden fillért egy minőségibb otthonra.
4-es vagyok
... vagy maradnék addig otthon, míg nem jön össze az önrészem egy nekem megfelelőre, miközben vastagon tojnék rá, hogy albiban kuporgó lúzereknek erről mi a véleményük!
Én is több értelmét látom saját otthonra gyűjteni, mint albérletre kidobni évi 1-1,5 milliót alsó hangon.
Természetes szerintem, hogy az ember felnőtt, dolgozó emberként nem éli fel az egész fizuját(főleg ha a szüleivel él) hanem tesz félre a jövőjére. Legyen az albi vagy saját ingatlan.
Akkor sem!
Ilyen feltételekkel nem Budapestben, vagy Győrben kell gondolkozni, szerte az országban lehet 5-6 millióért kádárkockát venni és ingázni 20 km-t munkahelyért, iskoláért. Gyakorlatilag a bérleti díjat megspórolva 4-5 év alatt megvan az ára.
Az albérlet KISPÉNZŰ emberek esetében egy zsákutca, egy lépéssel a hajléktalanság előtt, ahonnan soha nincs kitörés, legfeljebb ha nyer a lottón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!