Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen a begyepsedett falusi...

Milyen a begyepsedett falusi mentalitás?

Figyelt kérdés
2021. máj. 11. 14:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%
10. Falusiaktól jön, hidd el. Mondom, lehet van ami már menőbb falu, de sok helyen ezek még mennek amiket fent írtak. Nálunk is.
2021. máj. 12. 07:51
 12/18 A kérdező kommentje:
Én kétféle faluról tudok: az egyik az olcsón építkezni vágyó újgazdagokból áll vagy kalandvágyó fiatal őstermelőkből a másik pedig a beszűkült, iskolázatlan, irigy emberekből.
2021. máj. 12. 08:22
 13/18 A kérdező kommentje:
Az előbbi tényleg csak aludni jár haza vagy liberálisabb közösségből jön ès a saját dolgával foglalkozik a másik viszont mindenért elitel
2021. máj. 12. 08:27
 14/18 anonim ***** válasza:
89%

Én nem éltem falun, de nyarakat töltöttem falun meg felnőttként visszajárok. Illetve van egy másik település, ami nem falu, de annak érződik.

Mindkettő ugyanolyan, az emberek segítőkészek, összetartóak és, ha nem vagy odavalósi és betévedsz a közértbe, azonnal kikérdeznek, hogy ki vagy, kibek vagy a rokona, hogy kerültél oda.

Mindenki mindenkinek köszön, ezt a város utan néha elfelejtem. :)

Nagyon sok a program, ahol megnézik azt, aki nem ott vagy a környéken lakik vagy nem rokona egy helyi lakosnak, de aztán megszokják. :)

2021. máj. 12. 18:24
 15/18 Senior Séf ***** válasza:
85%
Én 40 évesen költöztem falura, mert szerintem városban csak LAKNI lehet, ÉLNI nem. Itt merőben más az emberek mentalitása, ez tény. De legalább annyi pozitívumot tudnék felsorolni a városiakkal szemben, mint amennyi negatívumot.
2021. máj. 16. 15:49
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Senior Séf én is most tervezek falura költözni. Megbántad, hogy leköltöztél vagy szerinted érdemes belevágni?
2021. máj. 16. 18:18
 17/18 Senior Séf ***** válasza:
100%
Csak egyet bántam meg; hogy nem korábban történt. A feleségem is városi lány volt, de ő se akar soha többé visszaköltözni.
2021. máj. 17. 07:16
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szépen köszönöm, most felbátorítottál!
2021. máj. 17. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!