Mi volt a legértekesebb dolog amit találtál az utcán?
Az okostelefonok kora előtt egy gombos Nokiát, amin volt kamera (akkoriban nagy dolognak számított). Buta kisgyerekként mondtam apámnak, hogy tartsuk meg, jó lesz nekem, de nem így lett, hanem felhívtunk róla egy "Anyu"-ként elmentett számot, és házhoz vittük másnap a kerület egy távolabbi pontjára. A hálálkodó tulajdonos egy üveg Fütyülőst adott apámnak :D Természetesen felnőtt fejjel örülök, hogy becsületes megtalálóként visszaadtuk a gazdájának, sokkal jobb érzés! :)
A sors kegyes volt egyszer velem is, amikor barátnőm buszon hagyta az okostelefonját. Idegességemben 5 percenként hívogattam, hátha felveszi valaki. Egy bő fél óra múlva a becsületes buszsofőr (akinek egy becsületes megtaláló adta át) vette fel, amikor épp a végállomáson várakozott. Mondta, hogy melyik rendszámú buszt figyeljem, bárhol át tudja nekem adni. Végül kirohantam kocsival a legközelebbi megállóhoz (ami azért így is elég messze volt itthonról), és visszakaptam. Sajnos nem volt annyi időm, hogy hálából vegyek neki valamit, de nem győztem megköszönni. Innen is hatalmas respect minden becsületes embernek!!!
Tavaly pedig az utcánkban találtam kb. 2000-2500 Ft-ot a járdán. Előtte pár hónappal egy ezrest láttam meg a földön, amikor sétáltam reggel a buszhoz, de pechemre pont szembe jött valaki, aki az orrom előtt vette fel :D
/13-as voltam/
Karórát, bankkártyát. Ezeket leadtam az üzletben, ami előtt találtam vagy a bankban. A munkahelyemen főleg bankkártyát és telefont. (Egy pláza mozijában dolgozom.)
Utcán találtam már pénzt is, €20-t, azt megtartottam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!