Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Biztonságban érzitek magatok...

Biztonságban érzitek magatok Budapesten járva-kelve?

Figyelt kérdés
Évek óta élek Budapesten, nagyon sok környéken megfordultam már itt. Mindig is feszült voltam amikor a járdán haladtam, vagy tömegközlekedéssel mentem. Egy-két kéregetés, kisebb kötekedés "áldozata" voltam már, de ezeket hamar túl tudtam magam tenni. Mostanában viszont egyre ijesztőbb dolgokat látok, csak az elmúlt 2 hétben láttam annyi para embert, para dolgokat, mint máskor egy év alatt. Fiatal vagyok még, mostanában megfordult a fejemben, hogy itt hagyom Pestet. Ne, várom meg amíg egy kést belém állítanak. Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel/témával?

2021. máj. 6. 20:13
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Én a "nyóckerben" nőttem fel, volt egy-két érdekesebb pillanat, de semmi durva. Nem félek az utcán, sőt, fülessel szoktam járkáln8.
2021. máj. 7. 16:44
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában nem járok Pestre, de általában a Keletiben éreztem veszélyben magam. Sok a rámenős kéregető, meg a pedofil fejű nemi erőszakolós tekintetű arab g3ci
2021. máj. 7. 19:44
 23/29 anonim ***** válasza:
95%
Eddig Budapest volt a legbiztonságosabb nagyváros, ahol valaha éltem. Oké, hogy bezárták a Lipótot, de a kérdező téged igazán beutalhatták volna máshová a paranoid személyiségzavaroddal. Fogadok, hogy te leszel az aki egyszer nyakon szúr valakit.
2021. máj. 7. 19:50
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Én nem félek, de láthatóan romlott a helyzet az elmúlt években. 10 éve pl. soha nem láttam magukból teljesen kivetkőzött "azt sem tudom, hol vagyok" szinten beállt drogosokat a városban, mostanában meg rendszeresen vannak ilyenek (pl. az Ecseri úti metrómegálló környékén).

A klasszikus "add ide a pénztárcád, különben agyonlőlek/leszúrlak" típusú bűnözés viszont szerencsére továbbra sem túl jellemző Budapesten, ilyesmitől felesleges tartani.

2021. máj. 10. 02:31
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Valóban több lett a zombi az utóbbi pár évben, pl. Stadionok környéke. Illetve az erőszakosabb lehúzókból sincs hiány. Ugyanakkor továbbra is azt mondom, hogy ha elkerülöd az ilyet (vagy le se sz*rod, pofázzon neked bármit is), nem esik bántódásod.
2021. máj. 10. 22:20
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Tősgyökeres pesti vagyok, plusz a noylcban éltem évekig a parábbnak tartott részeken. Semmi atrocitás nem ért soha, az tény hogy kompromisszumokat kellett kötni magammal, de jó élmény volt, plusz csomó romával is lespanoltam.
2021. máj. 13. 11:15
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
utsó vagyok, nyilván ehhez az akcióhoz az előítéletek teljes hiánya kell :)
2021. máj. 13. 11:16
 28/29 anonim válasza:
54%

Szerintem a világon valamennyi főváros veszélyes, ebbe Budapest is beleértendő. Nem veszélyes annyira de itt egy élő példa, ami nem is velem, hanem egy taxi sofőr ismerősömmel történt 2021 januárban:

Az ismerősöm 2021 januárjában egy fuvar rendelésre ment az Oktogonhoz. Az illető az Oktogontól Békásmegyerre akart volna taxi szolgáltatást igénybe venni. A fuvar tarifadíjakat "soknak" tartotta és érvelés gyanánt elővett a kabátzsebéből egy összecsukott vipera teleszkópos botot. Az ismerősöm erre tárcsázta a rendőrséget, ami hatásos volt, mert az illető megijedt és elmenekült a helyszínről. Nem történt személyi sérülés, sem anyagi kár, az ismerősöm jelentette az esetet. Az utasa, aki viperabottal fenyegette a taxis ismerősöm fiatalkorú volt és cigányos/roma beütése is volt. Amikor elmesélte nekem ezt a történetet, én ledöbbentem egy kicsit.

Ez ritka eset volt, nem történik ilyen gyakran Bp.-en, a taxis ismerősnek is az a srác volt az első problémás utasa taxisofőr karriere során, azóta nem történt hasonló eset vele. A közbiztonság Budapesten szerintem viszonylag átlagos-jó.

2021. máj. 29. 10:59
 29/29 anonim ***** válasza:

Budapest nagyon heterogén város. 23 kerület, és azon belül is rengeteg féle környék.

Ezért nehéz erre így válaszolni.

Általánosságban ez az egyik legbiztonságosabb főváros európában.

De ahogy előttem is írták ez nagyban függ attól ki hol nőtt fel.

Aki itt nőtt fel jobban ismeri mit hogyan merre kivel. Magyarul ismeri a járást, ismeri a helyi szokásokat, problémásabb helyzeteket.

2021. aug. 8. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!