Vannak olyan elképzeléseid hogy majd 20-25 milliót fizess egy saját ingatlanért?
Fiatalon nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, nem is érdekelt a téma mindaddig míg nem jártunk rokonoknál, bérelt nyaralóban családi összejövetelen, akkoriban 21-22 évesen megváltozott az egész felfogásom, és az a szabadságérzet, a szépség, meghülyített.
Spórolok ahogy tudok, a szülők is segítenek a maguk módján, bár a mostani helyzetben nem hogy a ház de még a lakás árak is kedvezőtlenek azok számára akik jövedelemből próbálnák megvenni a kiszemelt ingatlant, bár úgy gondolom nem vagyok lecsúszva semmiről, sokan 25 éves koruk környékén fejezik be a tanulmányaikat, és segítség nélkül marad az albérlet amiből meg nem igazán lehet kitörni, milliós megtakarítással.
20-25 millát elég elérhetetlennek tűnik kifizetni, még hitellel is, így most, 5-6-7 millás romos parasztházakat nézegetek, amire majd felveszek 10 milla hitelt, azt fizetem 20+ évig, közben meg majd szépen felújítgatok az évek során, ha lesz miből.
Jobbat nem tudok sajnos. 5 év alatt 1,9 milla megtakarításom lett, úgy, hogy még anyámék tartanak el, ez pedig semmire sem elég.
Nem akarok senkit elkeseríteni de Budapesten (meg lassan a nagyobb városainkban is) 20-25 millióért nem kapsz semmit, maximum egy 1,5 szobás 30-40 nm-es felújítandó panelt valami külső kerületben.
Egy élhető kerületben lévő lakás 40+ milliótól indul. A büdös életben nem lesz ennyi pénzem, maximum ha lenne párom, lenne támogató családom és tudnánk felvenni egy életre hitelt.
Családi házról meg már álmodni sem merek...
20-25 millát?
Itt nálunk saját ingatlanba 40-45 milliókba kell gondolkodnom sajnos Sopronban. És ez a legalja.
Valószinű párommal ketten majd hitellel tudunk venni egyet egyszer.
Két kezem összetenném, ha 20-25 milla lenne csak.
Ha lakásba gondolkodnék olyan 25-26 millából talán. De lakást nem szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!