Mit kezdjek a szomszéd autójával ami a hátsó kapubejárom mellett áll?
Nem zavar maga az autó lassan 2 hónapja ott áll és a szomszéd azt mondja viszik majd szervízbe. A gond az hogy szeretnék pénteken füvet vágni és az autó kerekeit teljesen benőtte a gaz, és magasan áll mellette a fű.
Ráadásul az én udvarom mellett van ami úgy mond még az én tulajdonom. Szóltam neki a hét elején hogy álljon el vele de azt mondja totálkáros a kocsi csak eltolni lehetne onnan. Viszont pénteken lehet nem lesz otthon.
Most mit tegyek? Félek a kocsi mellett elmenni fűnyíróval mert egy kis felröppenő kavics is meg tzdja sérteni az oldalát.
Esetleg arra megkérhetem hogyha elviszik végre azt a kocsit akkor ő vágja le ott nekem a füvet?
Nagyon ronda ott a fű, és hülyén néz ki hogy le van szépen vágva a hátsó kapum mellett meg áll a gaz egy hibás kocsi miatt.
Közterületen van ez a roncs autó?
Eleve tilos huzamosan üzemképtelen autót közterületen tárolni...
Nálunk pár hét után megírják rá a felszólítást, aztán elviszik.
Igen közterületen áll. Nem tudtam hogy létezik erre szabály.
Jó állapotban van csak nem lehet elindítani , a szomszéd mondta hogy a héten elviszik neki de ki tudja igaz e ez.
#4: csak találomra rágugliztam, itt egy rendelet Üllőről (ezt dobta ki elsőre a google) - szerintem érdemes lenne megnézned a hasonló rendeletet a saját önkormányzatod honlapján:
"Üzemképtelen járművek közterületen történő tárolásának szabályai
3.§. /1/ Közterületen üzemképtelen, a közúti közlekedésre alkalmatlan járművek, vagy munkagépek nem tárolhatók.
/2/ Ha a jármű csupán azért minősül üzemképtelennek, mert hatósági engedéllyel, vagy jelzéssel nem rendelkezik, azt főútvonalon, mellékútvonalon, közterületen nem szabad tárolni, elszállításáról a tulajdonos köteles gondoskodni.
E rendelkezések megszegésével a közúton tárolt járművet a rendőrhatóság - a tulajdonos költségére - eltávolíttathatja. "
Persze, neked kell lenyírnod ott a füvet, de ettől még közterület.
Természetesen nem szabad roncsot tárolni hosszútávon közterületen.
Fogj 2 markos havert és toldd a kocsiját a az ő portája elé!
Ha 2 hónapja nálad áll, akkor az ott fog állni még 2 év múlva is, mert egy totálkáros autó javítása akár többmilliós tétel és nyilván nem futja neki rá. (Mondjuk sok értelme nem is lenne)
Amúgy meg egy totálkáros autón a legkisebb gond egy esetleges kavicsfelverődés.:D
De ha ezt valamiért nem mered meglépni(?) akkor a gazt kézzel is ki lehet húzkodni, vagy levágni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!