Igazságtalannak érzem, hogy azért vagyok hátrányos helyzetben, mert az ország rossz részére születtem?
Tehát adott, hogy megszülettem Szabolcs megyébem. Itt él az egész családom, barátaim, itt vagyok járatos. Viszont hiába adom a munkámba a legjobb tudásomat is, akkor is csak bérminimum körüli összegeket hajlandóak fizetni a munkáltatók, legyen az állami intézmény vagy versenyszféra.
Ha nyugatabbra költöznék, teszem azt Pestre akkor se lennék előrébb, mert ha megkeresem a fizum kétszeresét, akkor meg az albérlet viszi el a felét. Tehát gyakorlatilag ugyanott vagyok olyan extra dolgokkal fűszerezve, mint hogy egyedül vagyok ott barátok és család nélkül, teljes helyismeret nélkül.
Akkor ebben hol az igazság, hogyha pestinek születek, akkor ugyanazzal a tudással, ugyanazzal a befektetett idő és energiamennyiséggel a kétszeresét is megkereshetem az itteni fizumnak, ráadásul még válogathatok is a sok lehetőség között?? Hol vannak a vidéki támogatások, hogy ne legyek megkülönböztetve csak azért, mert pár kilométerrel keletebbre van a szülőház?
Nem akarlak elkeseríteni, de sehol nem jobb a helyzet. Én anyanyelvi szinten beszélek angolul, 1 diplomám és egy szakmám van, plusz most kezdek el egy másodikat.
Amikor beadom a jelentkezésemet valahova, akkor versenyképes fizetést igérnek, de az interjún kiderül, hogy az nekik a nettó 200-250.000 forint körül mozog. Egy albérlet (ami nem egy penészes lyuk) 160.000 forint és akkor még nem vásároltál vagy szórakoztál.
Nem tudom milyen álomvilágban élsz, de sehol nem jobb a helyzet. Vidéken lényegesen olcsóbb az albérlet (sok helyen a boltok is) és ahhoz van alakítva a fizetés.
Abba nem gondolsz bele, Kérdező, hogy a pesti fizetésből Pesten pont ott vagy, mint a kisvárdai fizetésből Kisvárdán. Pesten több a fizu, de drágább minden, nem csak az albérlet, az élet is, az ingatlan is, tehát ugyanott vagy. E mellé még koszos, büdös és zsúfolt is.
Ha ki akarsz ebből törni, akkor menj el segédmunkásnak külföldre. Jajj jajj, nem beszélsz nyelvet, mert arrafelé nem tanítanak ilyeneket. Nem baj, anélkül is lehet, rengeteg közvetítő cég van, odakint megtanulod. Innentől kezdve minden ellenkezésed szánalmas siránkozás. Tegyél magadért, más nem fog.
Ilyen erővel én is mehetnék Strasbourgba, hogy adjanak nekem kártérítést, mert nem Svájcba születtem :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!