Igazságtalannak érzem, hogy azért vagyok hátrányos helyzetben, mert az ország rossz részére születtem?
Tehát adott, hogy megszülettem Szabolcs megyébem. Itt él az egész családom, barátaim, itt vagyok járatos. Viszont hiába adom a munkámba a legjobb tudásomat is, akkor is csak bérminimum körüli összegeket hajlandóak fizetni a munkáltatók, legyen az állami intézmény vagy versenyszféra.
Ha nyugatabbra költöznék, teszem azt Pestre akkor se lennék előrébb, mert ha megkeresem a fizum kétszeresét, akkor meg az albérlet viszi el a felét. Tehát gyakorlatilag ugyanott vagyok olyan extra dolgokkal fűszerezve, mint hogy egyedül vagyok ott barátok és család nélkül, teljes helyismeret nélkül.
Akkor ebben hol az igazság, hogyha pestinek születek, akkor ugyanazzal a tudással, ugyanazzal a befektetett idő és energiamennyiséggel a kétszeresét is megkereshetem az itteni fizumnak, ráadásul még válogathatok is a sok lehetőség között?? Hol vannak a vidéki támogatások, hogy ne legyek megkülönböztetve csak azért, mert pár kilométerrel keletebbre van a szülőház?
Barátnőm lánya turizmusban dolgozott - egy éve nincs munkája, Bpest.
Szabolcsi ismerősöm feljött segédápolónak - nem sírt a szája, hanem tett magáért - nővérszállón van lakása és rakja félre a pénzt rendesen. Ja, és ráadásul egy totál lelkiismeretes srác!
Kérdező, csak a lényeget nem írtad le: milyen végzettséged is van, amivel ott olyan nagy hátrányban vagy?
Nem troll. Abban mi a troll, hogy több évtizedes hátrány után úgy érzem, hogy az itteni lakókkal kitolt a kormány és nem szabályozta megfelelően a béreket?
Vagy csak irigyek vagytok, hogy végre van valaki, aki kinyitná a száját ez ügyben?
"én azt akarom, hogy az állam kompenzálja az általam elszenvedett sérelmeket"
Tudjátok az a brutális, hogy vannak, akik ezt tényleg így gondolják. És egész életükben erre várnak.
"irigy (melléknév)
Popular.jpg
1. Rosszindulatúan féltékeny (személy), aki más szerencséjén, sikerén, jólétén bosszankodik, és azt inkább magának kívánja."
De szerencsés, sikeres, jólétben élőnek érzed magad? (a kérdés alapján nem)
Ismerek valakit egy szabolcsi, határmenti faluból, aki odahaza kitanulta a webfejlesztést, és vállalkozóként dolgozik otthonról, nem kevés pénzért.
Ennyit a hátrányokról és a lehetőségekről.
"Nincs semmi hasznavehető végzettségem. Még az iskolák is olyan szegények itt, hogy..."
Nos, ez roppant érdekes, mert ennek ellenére van ismerősöm, aki Debrecenben a sírás helyett piszok sokat tanult és elvégzett egy egyetemet, a másik pedig Pestre felvételizett vegyészetre, fel is vették, s mindezt saját erőből.
A titok: TENNI KELL azért, hogy ELŐRE JUSS, nem másokat hibáztatni és mások segítségére várni.
Saját magadnak is ellentmondasz, ha Pesten többet többet keresnél, de az albérlet is ugyanannyival lenne drágább, nem számítana Pest gazdagabb résznek, mint az ország keleti része.
A párom Pesten dolgozott és élt, de vissza kellett költöznünk Debrecenbe a covid miatt és már arra gyűjtögetünk, hogy minél hamarabb vissza tudjunk menni, mert itt ugyanabban a pozícióban 200 ezreket keres (a 200 ezer a plusz juttatásokkal együtt jön össze), Pesten meg simán kézhez kapott 300 ezreket és még erre jöttek az egyéb kiegészítések. A pesti albérlete 120 ezer volt, de találni ennél sokkal olcsóbbakat is, csak a volt barátnője ragaszkodott hozzá, hogy ebbe költözzenek be, mert neki a többi lakás nem tetszett, arra hivatkozva, hogy azok túl kicsik voltak, pedig amikor odaköltöztem, a barátommal ketten is úgy éreztük, hogy túl nagy és simán elég lenne egy kisebb lakás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!