Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Akik panelházban élnek, őket...

Akik panelházban élnek, őket nem zavarja a sok másik ember összezsúfolva egymással? Meg a lift, meg hogy áthallatszik minden?

Figyelt kérdés

Én biztos bekattannék ha ilyen helyen kellene élnem.Respect.

23F

2021. ápr. 19. 22:46
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Ugye tudod, hogy a lakásba nem jönnek be az emberek? Nem zsúfol itt senki.

A lift nem zavar, az zavar, hogy néha megáll két emelet közt.

Hallani meg csak a vécén szoktam az embereket, ha ők is ott vannak. Egész életemben panelekben éltem, nem hallottam, amit mindenki mond, tüsszögés, köhögés, szex. Amit hallok, az a bútortologatás meg a porszívó, de azt is csak ha húzza, és nem emeli.

2021. ápr. 19. 22:58
 2/27 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk nincs lift. És még gyerekként a lenti szomszéd horkolását hallottam, ha nyáron nyitva volt mindkettőnk ablaka XD
2021. ápr. 19. 23:02
 3/27 A kérdező kommentje:
De nem nyomasztó nektek hogy egymáshoz közel van az ajtótok, meg az a nyomasztó bezártság érzet hogy nincs kert sem?Meg alkalmazkodni rengeteg emberhez, kutyákhoz...áhh én ezt nem bírnám ki.
2021. ápr. 19. 23:22
 4/27 anonim ***** válasza:
94%
De elég rossz ,a kertes ház meg egy szép álom 🥺
2021. ápr. 19. 23:34
 5/27 Tepfal ***** válasza:
100%
Én gyerekként panelban nőttem fel, akkor nem zavart egyáltalán. Megértettem, hogy ne ugráljak, mert mérges lesz az alattunk lakó X. néni, meg azt képzeltem, hogy beszélnek hozzám a szellemek, mert a fürdőkádban, ha a fejem a víz alá tettem, hallani lehetett, hogy mások fürdőszobájában beszélnek. Engem jobban zavart akkor, hogy belül kicsi a lakás, nem lehet sehol egyedül lenni, stb. Aztán elköltöztem, laktam sok helyen, és már napi szinten kerülget a rosszullét attól, hogy társasházban kell laknom (ez nem panel, de sok szempontból még rosszabb). Sokat vagyunk egy rokonunknál, ahol van kert, és tényleg minden sokkal jobb egy kertes házban. Egy hátránya van, hogy sok munka is van vele, sokkal, sokkal több, mint egy panellal. Költsége is. Veszélyei is. De az ember közérzete szempontjából biztos, hogy sokkal jobb, én tényleg kezdek megőrülni attól, hogy minden pillanatban kontrollálnom kell magam, mert tudom, hogy hallhatja (mi esetkünkben néha láthatja is) a szomszéd. Embertelen.
2021. ápr. 19. 23:52
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Földszinten lakom, kis ház, nincs lift, mindenki itt jár az ajtóm előtt, amit én sem tudok elkerülni a rossz beosztás miatt, minden ki-behallatszik, nagyon zavaró. De persze sokat segítene egy új ajtó. A kertes házak drágák, sok gond van velük, és ki lehet fogni hangos szomszédokat, kutyákat, stb., az meg annyira nem hiányzik.
2021. ápr. 19. 23:53
 7/27 Tepfal ***** válasza:
100%
5#-ös vagyok. Szóval nem fogalmaztam pontosan, szerintem ez tévhit, hogy panelban feltétlenül jobban hallani, mert ahol felnőttem, ott tényleg csak dobogást lehetett hallani (+ a fürdőben). Pesti belvárosi lakásban több helyen is éltem (tégla építésű), sokkal rosszab! És itt még rá is látni a lakásra, vagy sötét van a gangos elrendezés miatt.
2021. ápr. 19. 23:54
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
De hogy kéne alkalmazkodni másokhoz? Szerintem én semmi olyat nem csinálok, amit amúgy ne tennék. Kert nem hiányzik, én a kintet nem szeretem, benti ember vagyok. 😃
2021. ápr. 20. 00:45
 9/27 Tepfal ***** válasza:
Én pl. hallom, amikor a szomszéd beszél, hallom, ha megy a tévéje. Én sokszor vagyok ébren éjszaka, és szerintem bunkóság lenne full hangerőn nyomatni a tv-t, vagy ha a páromnak odaszólok hangosabban, akkor van, hogy dübögnek a szomszédok (nyilván jogosan, mert ők meg aludnának éjjel). Párom családja nagyon hangos, én miattuk sokszor kellemetlenül érzem magam napközben is. Mi dohányzunk, ez szinte mindenhol problémát jelent. Vagy bent dohányzom a lakásban, ami nyilván nem jó, vagy ki kell mennem olyan térbe, ahol az egész ház lát (ez mondjuk a gangos ház specialitása), máshol, ahol laktam, ott saját terasz volt, ami jó volt addig, ameddig két szomszéd is át nem jött, hogy ne dohányozzak, mert nem tudnak szellőztetni (őket is tökre megértem, főleg, ahol gyerek van).
2021. ápr. 20. 00:51
 10/27 A kérdező kommentje:
Én imádom hogy reggel felkelek és érzem a növények illatát, kint grillezek sütögetek, füvet nyírok áhh imádom.kerti nyugágyon napozok, kutyával játszok. Nekem ez a panelház olyan börtönfeeling.Olyan mint mikor felnézek a Kozma utcai börtön épületre, az is hasonló.
2021. ápr. 20. 01:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!