Hogy szoktàtok meg a panellakàst?
1 éve lakok itt.
Elotte kertes csaladi hazban.
Eddig még nem sikerult megszoknom,hogy mindig mashoz kell itt alkalmazkodni.
Ha epp lefekudnek,akkor tuti elkezdi a szomszed a vizet suhogtatni.
Ha eppszelloztetnék,akkor tuti hogy valaki elkezd az ablakàban cigizni.
Ha épp lefektetném a gyereket aludni,akkor tuti elkezd valaki furni kopàcsolni.
Huhhh és még sorolhatnàm.
Titeket is idegesitenek ezek a dolgok vagy eszre sem veszitek tobb ev utan a panellal jaro kellemetlensegeket?
Na és igen füst... vidéken nálunk mindenkinek a égetés volt a hobbija. De úgy, hogy anyámék is dúltak-fúltak, hogy éget a szomszéd, büdös lesz a ruha. Majd lementek és nekiálltak ők is égetni, vagy a kazán elnyelt mindent a gumitól a bármiig...gondolhatjátok.
Bár haveromnak pont "panellakókkal" volt gondja. Kiköltöztek kertes házba, aztán nem tetszett nekik, hogy haverom vágja a fát baltával és nem tudnak pihenni. Pedig előtte is ezt csinálták évtizedek óta. Illetve ahogy hallom sok helyen az állattartás is el lett lehetetlenítve az új kiköltözők miatt.
Munkatársam azért jelentették fel, mert haza érve estefelé fűnyírózott. Másképp egyszerűen nem tudja megoldani, hiszen dolgozik egész nap, hétvégén meg tilos...
19:53 nagyon jól leírja :D
Itt is folyamatosan dübörgés, puffanás, koppanás random időpontokban a nap 24 órájában. Mindez megspéelve fúrással, kalapálással.
Vagy kedvencem amikor a felső szomszédék kiülnek az erkélyre és az idióta p..csa rinyálását kell hallgatni órákon keresztül.
De olyan is volt, hogy random állathangokat kezdtek utánozni és mekegéstől, ugatástól, meg minden hasonlótól zengett a lakás, na ott üvöltve mentem át, hogy próbáljanak már meg legalább egy minimálisan emberként létezni.
De az is jó mikor a szembe szomszédék összejövetelt tartanak. És az ajtó előtt a folyosón 1,5 óráig búcsúzkodik a család, még előjön egy sztori, meg hasonlók.
Ja és ezek mellett a szagok...
Hiába tartok rendet, ha haza jövök és vagy a kaja szag van beállva a lakásba, vagy a cigi, de rosszabb esetben masszív szar szag. Igazi élmény belépni a szarszagba és nyugtázni, hogy "itthon vagyok...végre".
Amúgy viccen kívül legjobb megoldás az élhetetlen szomszédok ellen, ha te magad is az leszel.
Én is elkezdtem zajongani, haza érek, beQrom az ajtót, majd ki szakad. Verem a falat, néha "véletlenül" oda verek a radiátornak. Vettem egy légsűrítéses kürtöt, ha megnyomom majd megsüketülök. Ha hangos a szomszéd, akkor simán elkezdem nyomni, aztán eddig bejött. Vagy ha este sokáig fent voltak, én meg korán kell keljek akkor is hálából felverem őket. Illetve a lábas + fém kanál is baromi nagy zajt tud csapni.
A vicc az, mióta én is elkezdtem állat módjára viselkedni, azóta sokkal nagyobb csend van. Gondolom nincs pofájuk átjönni, hogy figyu, igaz mi is ordítunk mint az állatok, de te nem lehetnél csendben? :D
"anyámék is dúltak-fúltak, hogy éget a szomszéd, büdös lesz a ruha. Majd lementek és nekiálltak ők is égetni"
Akkor nem csak nálunk megy ez.... szüleim mindig morogtak hogy miért kell elégetni mindent, majd mentek és nekiálltak égetni mindent.
Felfoghatatlan...
Családi ház sem jobb: Bp. agglomerációjában lakunk, családi házas övezetben.
A hét 7 napjából 4 nap nem lehet (nyáron) nyitott ablaknál aludni, mert hiába tódulhatna be a jó levegő, amikor valami barom mindig éget valamit, persze éjszaka gyújtja meg a tüzet.
A szomszéd kutyája ezerrel nyavicskol (2 van neki), egész éjjel egy ku...rva sünt ugatott, gazdája rá se baxott. Idegbajosan ugatták, a szomszédos többi kutyák velük együtt szirénáztak.
Hét végén az éppen nemrég ideköltözött szembeszomszéd felújít: Hol flexel, hol csiszol, tök tudja, mit csinál, de nonstop, egész szombaton.
Kettővel arrébb szemben: Lusta dög, a füvet nem nyírja normális fűnyíróval (az egész kertje fű), mert ugye rendes fűnyíróval hetente kellene. Így meg 3-4 hetente fűkaszával nekiesik inkább, be lehet golyózni, szintén fél napos projekt.
És nem soroltam fel még mindent.
Ritkaság, amikor nyugalom van.
Látom megint megjöttek a "panel" és a "kertes" ház hátrányait soroló emberek.
Azt azért érdemes leszögezni hogy nem mind1 milyen környéken laksz.
Éltem már csendes, jó szomszédokkal nyugodt környezetben, panelban, és kertes házban is.
Illetve igaz a fordítottja is :)
Hogy a kérdésre válaszoljak: mivel kertes házban (falun) nőtem fel, és a szülői házunk is csendes jó környéken volt, így én azt veszem alapnak.
A panelt sose tudtam megszokni.
"Látom megint megjöttek a "panel" és a "kertes" ház hátrányait soroló emberek."
Hát most B+ ha egyszer ezt élik át, ezt tapasztalják akkor mit mondjanak? :D
18
Mi az hogy b+ ?! Normálisan beszélj! :D
Azért írom ezt mert a gyk tele van elfogult, panel és kertesház sztereotípiákat durrogtató emberekkel.
Itt is van rengeteg...
Illetve alapjáraton nem ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!