Költöznétek Kárpátaljára (elég nyomós szándékkal, nem "csak úgy") szolidaritás, párkapcsolat, ottani gyermekek megsegítése céljából (pedagógusként pl.) a mai mostoha magyargyűlölő politikai helyzetben, HA a fizetésetek bőven rendben volna (távmunka)?
Ez mind vagy-vagy:
-Szolidaritás
-Vagy párkapcsolat
-Vagy ottani gyermekek megsegítése céljából (pedagógusként például)
Ezek csupán példák voltak, lehetnek más nyomós indokok is, ahogy a foglalkozás is lehet akármi.
Ez viszont sajnos nem vagy:
"A mai mostoha magyargyűlölő politikai helyzetben."
Nem ha már elmennék innen olyan országba mennék ahol jobb az életszínvonal, egészségügy es egyéb szolgáltatások, mentalitás stb.
Rövidtávon talán oké de oda költözni a nyomorba hosszú időre vagy ott is maradni már mas dolog. Szellemileg viselhet meg inkább.
De előtte esetleg menj ki es nézd meg milyen körülmények uralkodnak ott.
Szépen hangzik ez a Kárpátalja de ha úgy irtad volna ki a kérdést, hogy Ukrajnába akkor már kevésbé hangzatos.
Ukrajna is ott van! :) Elsiklottál felette, van ilyen.
"De oda költözni a nyomorba."
Éppen ezért tértem ki direkt a kérdésben:
"HA a fizetésetek bőven rendben volna (távmunka például)."
Vagy saját vállalkozás, teljesen mindegy. Az anyagi helyzet fényévekkel jobb lenne Kárpátaljához képest.
Miért is ne.
1.Párkapcsolat miatt igen.
2.Kellene egy olyan állás itthonról (Magyarország) ami aránylag nem fizet rosszul,kb 300 ezer ft ból már nagyon jól élnénk.
A magyargyűlölet messze nem általános.
Igaz én turistaként voltam Ukrajnában más részeken is, és mindenhol teljesen barátságosak voltak velem.
Én mint kárpátaljai, aki kb. 5 éve él Pesten nem tudnék, már visszaköltözni, még úgy se, hogy mondjuk megmaradna a magyarországi állásom/fizum.
Nem is a nyomorral van probléma csak kényelmetlen az élet. Csak egy egyszerű példát hozva, Ungváron (megyeszékhely) este 8 után nincs már busz, amivel tudnál közlekedni.
"A magyargyűlölet messze nem általános."
Akkor nem tudom mi a fenének kell kisebb csoportoknak indokolatlanul hangoskodnia?! Mi a ménkű állt beléjük?!
"Csak kényelmetlen az élet. Egy egyszerű példát hozva, Ungváron (megyeszékhely) este 8 után nincs már busz, amivel tudnál közlekedni."
Értem. Ez így (igaz csupán nézőpont kérdése) "szuper".
(Avégett a nézőpont, hogy ha van autód,esetleg a családban több is, akkor ez az eset nem jelent gondot.)
De. Mint írtad ez egyetlen példa volt. Tudnál esetleg még néhány hasonló példát írni, ami megnehezítheti az ottani életét, a mindennapokat?
Aki írta a 300 eFt-ból Ukrajnában jó életminőséget:
Elég lenne oda 300 eFt? Azért kérdem, mert az utóbbi időben olvastam több helyen is, hogy már mindent, mindennek az árát rettentő nagymértékben megemeltek/megemelték.
Adott dolgok már többe kerülnek az anyaországhoz képest.
Emiatt érdeklődöm, hogy biztosan elég (jó) lenne Kárpátaljára kb. 300 eFt?
Tudod te mennyit keresnek az ottaniak?
Még 100 ezret is nagyon nehezen. Egészségügyi ellátás meg egy nagy nulla.
300 e ott luxus, azzal ott gazdagnak számítasz.
Szlovákia tele van ukrán vendegmunkasokkal akiknek bőven elég a minimálbér az meg 500€ körül mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!