Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Valaki elmagyarázná a dohányos...

Valaki elmagyarázná a dohányosoknak a logikáját?

Figyelt kérdés
Társasházban élő dohányosok nem akarják bebüdösíteni a saját lakásukat ezért kimennek az erkélyre cigizni hogy más lakása legyen büdös.
2021. márc. 27. 12:53
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
76%

Te nem vagy közösségbe való és még csak nem látod is miért. Te azt hiszed neked jogodban áll utasítgatni a szomszédot, hogy úgy éljen a saját otthonában, ahogy neked jó és még csak nem is érted mi ezzel a probléma.

Itt lesz az ideje felfogni, hogy az ember nem élhet mindig úgy, hogy az MINDENKINEK megfeleljen és ez nem is várható el. Én nagyon is toleráltam azokat a dolgokat, amikkel számolni lehetett egy panelban, pl a büdös kaja szag, a rohangáló hülyegyerek, a dübörgő szomszéd, az óbégatva “beszélgető” szomszéd és még sorolhatnám. De az, hogy megszabják nekem hogy a saját lakásomban cigizhetek-e, na azt ne már. Az túl megy minden határon és az az igazán önző, aki elvárja a másiktól, hogy az úgy használja a saját otthonát, ahogy neki megfelelő lenne.

Érdekes, hogy még mindig nincsen semmilyen érved/magyarázatod azokra, amiket felsoroltam, eddig semmire nem tudtál semmit reagálni, mert tudod hogy mennyire nincs igazad. Semmi baj, ez mindent elárul, különben sem lehet galambbal sakkozni. :)

Továbbra is áll: ha TÉGED zavar valami, akkor teszel ellene, mondjuk fogod magad és elhúzol tanyára, ahol nem lesz majd cigi füst, mert ez az emberiség legnagyobb problémája ugyebár, a fránya cigi, miközben az a rengeteg por, kipufogógáz, szmog és társai milliószor jobban szennyezik a levegőt, de az nem gond, kötekedjünk a szomszéddal. No komment.

2021. márc. 28. 23:32
 42/50 anonim ***** válasza:
14%

Nem arról van szó, hogy bárkinek bármit meg akarnék tiltani, hanem hogy arról mit jelent egybközósseg tagja lenni.

Elmagyarazom, azt hogy tekintettel vagyunk egymásra. :)

2021. márc. 28. 23:49
 43/50 anonim ***** válasza:
70%

42, ha azt mondaná a szomszédod hogy ő utálja a kajaszagot akkor soha többé nem főznél, hanem étterembe járnál minden étkezésnél hogy ne érezzen kajaszagot?

Ha mondjuk azt mondaná hogy zavarja a gyereked trappolása vagy a sírása akkor intézetbe adnád?

Ha zavarná ahogy megy a mosógéped vagy a mosogatógéped, akkor átállnál kézi mosásra?

Ha ezek közül akár csak az egyikre is nem a válasz, akkor te is épp annyira vagy tekintettel a szomszédjaidra, mint mindenki más. A te olvasatodban ugye semennyire.

2021. márc. 28. 23:57
 44/50 anonim ***** válasza:
85%

De, pont hogy arra megy ki az egész, hogyha nem tudod megszabni a szomszédodnak, hogy a te jólétedet helyezze a saját elé, mondván legyen tekintettel rad, akkor az máris önző, aki senki, semmiben, semennyire nem tekintettel. Azért ez elég sarkos és nem is helytálló kijelentés.

Hagyjad 43, látod hányszor kérdeztem meg tőle ugyanezeket, egyszer nem válaszolt, mert érzi, hogy bilibe lóg a keze.🤷🏻‍♀️ Ez a legyünk mindenkire, mindenben, minden körülmények között tekintettel téma is csak addig működik nála, amíg rá kell tekintettel lenni, ő nehogy már másra tekintettel legyen, mert hát a neveletlen kölök témát meg az állandó sírást is letudja annyival, hogy hát ez természetes, szóval te kussban tűrjed, plusz még te legyél a másikra tekintettel és ne merj rágyújtani a saját otthonodban. Teljesen logikus...

2021. márc. 29. 00:04
 45/50 anonim ***** válasza:
20%

Akki ennyire nem érti, hogy az együttélésnek vannak szabályai annak mégis mit magyarázzak?

Vannak elkerülhető és nem elkerülhető dolgok.

A kajaszag nem elkerülhető.

Bár én még egyszer nem éreztem a szomszédom főzni. Na meg ugye az nem is egészségtelen.

Vicces jólétről beszélni, ha dohányzás a téma.

Arra én se kaptam választ, hogy a 2 szomszédom, akik az utca túloldalára járnak dohányozni úgy, hogy az egyiknek nem is erkélye hanem terasza van, ők miért nem kérik ki maguknak a jogaikat?

De akkor elmagyarázom.

A dohányzás káros, a passzív is, és ha elkerüphető az, hogy a lakóközösség többi tagját ezzel zavarjam, akkor elkerülöm.

És ez olyan embernél, aki képes másra is gondolni magán kívül, annál ez természetes dolog.

És itt lw is zártam a vitát.

Az mindenképp engem igazol, hogy nálunk ebből soha nem volt konfliktus, ez egy jó lakóközösség.

Ti meg kérjétek ki magatoknak a jogaitokat, roppant szimpatikus dolog.

2021. márc. 29. 05:57
 46/50 anonim ***** válasza:
12%
A kajaszag, gyereksírás stb nem okoznak súlyos betegséget, a dohányfüst ellenben igen. Kinek jut eszébe ezeket összehasonlítani?
2021. márc. 29. 07:00
 47/50 anonim ***** válasza:
77%

@07:00

Kétlem hogy bárki attól a cigarattefüst szagtól kapna rákot, ami egy emelettel arrébbról oda szál, még be nem csukod az ablakot...

2021. márc. 29. 08:15
 48/50 anonim ***** válasza:
80%

"Az mindenképp engem igazol, hogy nálunk ebből soha nem volt konfliktus, ez egy jó lakóközösség."

Na, hát akkor az meg engem igazol, hogy nálunk sem volt soha konfliktus a cigifüst miatt. Én nem dohányzom, de a lépcsőházunkból páran igen. Minden joguk megvan hozzá. Annyi, hogy ki van írva hogy a lépcsőházban ne, mert oda beszorul a füst. A saját erkélyén viszont mindenki azt csinál amit akar.

Volna mit tanulnod a tolerációról, jelenleg pontosan te vagy aki alkalmatlan a közösségben élésre.

2021. márc. 29. 09:47
 49/50 anonim ***** válasza:
83%

45 Te sem érted, hogy az együttélésnek vannak szabályai, szóval bagoly mondja verébnek!

Persze vannak SZERINTED elkerülhető meg nem elkerülhető dolgok, meg vannak TÉGED zavaró meg nem zavaró dolgok.

De, a gyerekbőgés, a sikítozás, a rohangálás, az ugrálás és társai mind-mind elkerülhetőek, mondjuk úgy hogy nem vállalsz gyereket panelba. Aztán mégis vérig lennél sértődve, ha a szomszéd közölné, hogy add örökbe a gyereked, mert őt zavarja. És az állandó, folytonos stressz, az hogy a saját lakásodban nem bírsz pihenni, még mindig rendkívül káros az egészségre, szóval ne csináljunk már úgy, mintha csak a dohányfüst lenne a káros. Az állandó büdös kaja szag, ami beömlik a lakásodba is rendkívül kellemetlen, kavarog a gyomrod, émelyegsz és ha mar itt tartunk, a főzés is elkerülhető, pl rendelsz. Mert hat az együttélésnek vannak szabályai ugye. Szóval megkérhetlek, hogy többet ne főzz, hanem rendelj inkább. Az is rendben van, ha közli a szomszéd, hogy add menhelyre a kutyát, mert őt zavarja? Eleget fogsz tenni minden kérésének, nem de?

Úgy csináltok, mintha halálos lenne és garantáltan rákot lehetne kapni attól a kis dohányfüsttől, ami pl alólad felszáll, főleg hogy a nagyja el is oszlik a levegőben. Ennyi erővel, akkor ne járjanak autók, mert az sokkal károsabb, mint a cigifüst. Se repülők. Azokért is kivered a balhét ugye? Mész és az ablakod alatt közlekedő kocsisokkal is pampogni, hogy ne közlekedjenek erre, mert hat illene tekintettel lenniük rád és te nem akarod a kipufogógázt szagolni?

Egyébként ti utcára sem mentek, ha már itt tartunk?? Mert, hogy 5 perc séta alatt milliószor több szennyező szart lélegzel be, mint azzal a kis cigi füsttel, ami egy emelettel arébbról odaszáll. Meg gondolom kocsiba sem ültetek soha, hisz tekintettel vagytok másra. Meg repülőre sem ültetek nyaralni menni, hisz az is környezetszennyező és végülis nem is fontos. És még lehetne sorolni, de minek, úgyis meg lenne magyarázva, hogy szegény nemdohányosokra kötelező tekintettel lenni, nekik joguk van bekorlátozni a szomszédot, a szomszédnak meg nincs joga a saját erkélyen azt csinálni, amit akar. (törvényi kereteken belül)

Lehet hőbörögni, akkor is mindenkinek joga van a saját erkélyen dohányozni, neked meg jogod van becsukni az ablakot arra az 5 percre vagy ha ennyire nem bírod elfogadni, hogy nem fognak az emberek úgy pattogni, ahogy neked jó, akkor jogod van elköltözni.

Mindenbe bele lehet erőszakolni, hogy legyen tekintettel a másikra és ne csinálja se ezt, se azt a saját lakásában. De még mindig ott tartunk, hogy nagyon is tekintettel vannak a nem dohányosokra, lévén hogy rengeteg helyen tiltva/korlátozva van a cigi, de a saját ingatlanomban senki nem fogja megmondani, hogy rágyújthatok-e.

Aki az erkélyen, az még mindig a SAJÁT ingatlanában teszi és nem a tiedben, nem hozzád fújja a füstöt, az viszont már nem az ő hibája, ha a levegő áramlása beviszi az ablakodon. Emiatt menj az időjárás ellen birtokvédelmet kérni, nagyjából ugyanannyi esély van a sikerre.🤦🏻‍♀️

2021. márc. 29. 09:48
 50/50 anonim ***** válasza:
81%
Oh hála Istennek ,hogy pont le💩om mások véleményét. Ha megöltök holnap reggelre, akkor is az erkélyen fogok cigizni 😇
2021. márc. 29. 19:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!