Mi a szomszédjaid legidegesítőbb szokása?
Falun élünk, a harmadik szomszéd bácsika rendszerint kint tartózkodik napközben, nagy bagós, olyanokat krákog meg köpköd, hogy szerintem a kiköpött produktumon egy vonat kisiklana. :D
Ezt a nyitott ablaknál szerencsére nem hallani, csak akkor ha kint vagyok az udvaron. A szemközti szomi pedig esténként úgy bacca le a redőnyét, hogy még csodálkozom rajta, hogy nem szakadt le tokostul.
A szomszédaink cigányok, 4-en laknak (3 férfi 1 nő) a nő az egy kvra (a fél már már tuti átment rajta) 2 férfi pedig egyenesen a börtönből érkezett vissza. Az egyik most vissza is ment mert megvert egy idősebb bácsit aki most kórházban fekszik miatta. A másik az meg mindig veszekszik a nővel (élettársa), lekrvázza, veri, anyázza, sorolhatnám még mennyi fájó szavakat ejtett már ki. Van gyerekük is az egyik asszem a nagymamájánál van mert elvették tőlük, a másik aki később lett megszületve az itt van, azt fojtogatja az apja (vagy a másik férfi nem tudom melyik), az asszony sírva mondja hogy ne fojtogassa már mert mindjárt meghal a gyerek, stb
Ja egész nap ezt hallani, kiabálnak, még ablakuk, kerítésük sincs a házukon. Van egy harmadik férfi annak betört a koponyája mert mindig ivott és elesett a lépcsőn. Természetesen nem szokott le róla, behorpadt fejjel ugyanúgy minden reggel leissza magát. Ja régen a börtön előtt basztattak minket, csaholtatták a kutyát hogy legyen okunk rászólni, stb, ha nem csináljuk akkor megölik, stb. 30 év körüliek most
“ (a fél már már tuti átment rajta)”
Elírtam: a fél város..
Panel.
Felettem is az egyik hozzászólóhoz hasonló, kb. 150cm magas, cérna vékony kb. 40kgs nő lakik és ő is olyan hangosan trappol, hogy fel nem fogom! Legalább rakna egy qva szőnyeget a szobába meg hordana papucsot. Illetve ő is imádja izomból bevagni az ajtókat, főleg a wcjet. De a legidegesítőbb szokása az az, amikor hajnalban sikongat, ordibal, magával vitatkozik, karomkodik és szitkozodik. Elmebajos. Ja és nő létére miután szart a wcn, nem hogy nem törli ki, de kezet sem mos ha meg igen, egyből hallom a konyhában vagy éppen kiment a bejárati ajtón. Szóval ocsmány egy lény...
Téglaépítésű társasház papíron, de a gyakorlatban olyan vékonyak a falak, hogy néha megkérdőjelezem a dolgot :D
Van egy erkély nélküli szomszédom, aki rászokott arra, hogy a lépcsőház hátsó ajtaja mellett cigizzen közvetlenül. Ami sajnos pont a földszinti lakásunk szobájának ablaka alatt/mellett van. Vagy az ablakom alatt áll, vagy a kőre ül ki, vagy az ajtóban ácsorog, az útban. Eleinte napi 1-2 alkalommal járt oda, de már átbillentünk arra, hogy 1-2 óránként ott van.
Többször kértem kedvesen, hogy menjen arrébb, amit valamelyest már meg is tesz, de a szag így is bejön sokszor, én pedig rosszul vagyok tőle. Új szokása lett, hogy ilyen 20-30 perceken keresztül telefonon beszél valakivel, akinek sokszor szó szerint elsírja a bánatát. Sajnálom szegényt emiatt, de nem értem, miért nem a pár méterre lévő padra telepszik le ilyenkor.
A másik pedig a közvetlenül felettem élő nő. A sarkát a padlóhoz csapkodva járkál, illetve minden hétvégén, valamikor reggel 7 körül, különös késztetést érez arra, hogy kalapáljon, csapkolódjon egy sort. Nem tart tovább 20 percnél, azért sem értem, hogy miért akkor kell.. utána meg úgy pakolászik, hogy mindig leesik valami, hangos és nincs másokra tekintettel.
A szomszédban egy elhanyagolt, idegroncs kutya van, etetésen kívül magasról tojnak a fejére, szinte éjjel-nappal vergődik. Régebben láncon tartotta az úgynevezett gazdája, szóval nem meglepő, hogy idegbeteg lett. Leginkább egy vadállathoz hasonlít, irritálóan öblös hanggal.
A főbérlőmmel lakom egy udvaron, sajnos vele is vannak alapvető gondok. Az én lakrészem közös falon van a garázzsal. A közös falon, nálam van a gázkazán, ami alatt értelemszerűen van egy szellőző. A főbérlő rendszeresen eljátssza, hogy megjelenik a garázsban és 10-20 percen keresztül üresen járatja az autó motorját. Mondanom sem kell, pillanatok alatt elárasztja a konyhámat a benzinszag. Arra legkevésbé sincs esze, hogy kiguruljon az udvarra és ott járassa a motort. Fel nem foghatom, hogy lehet ennyire ostoba valaki, ilyesmivel még soha nem találkoztam korábban.
15 éves csajszi szobája van a hálószobám falának túloldalán.
Hoke office-os napokon vagy az ébresztőjé ébredek, vagy ha visszaaludtam/nem ébredtem rá, akkor arra, hogy készülődés közben zenét hallgat.
Baromi későn feküdhet, így olykor félálomban megébredek rá, ahogy konnektorba dug valamit, rezeg a telefonja, beszélget az apjával, néha szidják, ajtót csuknak határozottan (nem csapják, de hallani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!