Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kaphatok ezért börtönt?...

Kaphatok ezért börtönt? Jogosan tettem?

Figyelt kérdés
Panelházban lakok a feleségemmel, nagyon jó kis környék, jó társasággal,szerettünk itt élni. 2 éve költözött egy alkoholista mellénk, normális volt egy ideig, baj akkor kezdődött mikor elkezdett hulla részegen éjfélig vinnyogni telefonon a szintén alkoholista haverjával. Eléggé zavaró volt, mert mindketten állandó reggelesek vagyunk. Ezt amúgy két hónapig csinálta, sokszor szóltunk neki hogy legkésőbb 9kor fejezze be, de nemcsak engem zavart, 2 másik szomszédot is, mert eléggé lehallatszik, mind hiába, abbahagyta mindig pár napra, majd újra kezdte. Baj akkor kezdődött, mikor egyszer szabadságon elfogyasztottam egy nagyobb mennyiségű szeszesitalt, eléggé zavaró volt akkor is, átmentem szólni, először szépen hogy fejezze be, mert szóltunk már sokszor, és nem akarok majd megint úgy menni melózni mint egy hulla. Gúnyosan azt mondta:"értem öcsös",rámverte az ajtót, majd azt mondta : "még egyet szól szét lesz bszva". Ekkor elkezdtem kopigni erősen, ki hívtam, meg kérdeztem hogy képzeli ezt, hogy még neki ál feljebb, mondtam neki verjen szét ha ilyen erős. Nevetett egyet, majd sértő megjegyzést tett a származásomra, ekkor megfogtam a vállát és erősen pofon vertem. Nekem akart jönni, egyszer meg is ütött, de gyorsan vertem neki még kettőt, de olyan jól sikerült hogy földre esett. Kihívták a mentőket, akik utána a zsarukat, bevittek garázdaság miatt. Ki a hibás, tényleg hülyeséget tettem? Büntetlen előéletű vagyok.

2021. márc. 23. 21:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%
Igazából most előadtál egy történetet. Ha bíróságra kerül a sor, akkor előállhatsz egy másik történettel miszerint ő támadott először, amiért már x. alkalommal szóltál neki, te meg visszaütöttél. Kamerák, szemtanúk gondolom nincsenek, így a te szavad az övével szemben. De ha a rendőröknek már elmondtad a te verziódat, akkor szívás.
2021. márc. 23. 22:05
 12/19 anonim ***** válasza:
89%

Emberileg nagyon jól tetted. Sajnos viszont a jog az egy másik tészta, bár felfüggesztettnél rosszabb nem lesz.

Legközelebb önvédelemre menj mert amiatt nem ítélhetnek el...

2021. márc. 23. 22:13
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Biztos kapsz valami ejnye-bejnyét, de nem lesz komoly. Viszont a szomszéd legalább tudja, hogy képes vagy beverni a képét, szóval legközelebb elég lesz rászólni.
2021. márc. 23. 22:50
 14/19 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk hasonló helyzet volt pár hónapja. 4eve terrorban élek miatta kb, gyomorideggel mentem a lepcsohazon is végig, de elköltözni nem volt lehetőségunk, mert magasan az átlag albérlet árak alatt fizetünk érte, így tudunk spórolni sajatra.

Na és egyszer elszakadt baratomnal a cérna, lement és levert neki egyet. Majd megkérdezte tőle, hogy tudja-e, hogy agyon is verhetne? Mindezt az az ember, akit ordibalni nem hallottam még kb..

Akkor nagyon megijedt a szomszéd, azóta pedig nincs semmi probléma vele.

Szomorú, hogy néhány embernel tényleg csak az a k'va pofon a hatásos.

Úgyh kérdező én megértelek, de akkor is sajnos a te hibád volt. De felfüggesztettnel több nem lesz belőle.

2021. márc. 24. 03:25
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Börtönt nem kapsz. Lényeg az, hogy hangoztasd, hogy ő kezdte a támadást csak te túlzott erővel védekeztél.
2021. márc. 24. 07:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ilyenkor 2 dolgot javasolt a rendőr:

1. Ne legyen tanú (ez a legfontosabb)

2. Ott üsd, ahol nem látszik.

2021. márc. 24. 09:58
 17/19 anonim ***** válasza:
66%

A magyar rendőrség a bűnözőket, zaklatókat védi, úgyhogy bevihetnek téged, igen.

:/

2021. márc. 24. 11:53
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

2 éve elköltöztem a szülővárosomból munka miatt. Igaz sok itt a meló, reggeltől este 8-ig dolgozom, utana szoktam felhívni asszonyt, gyerekeket, néha baratokat is, már otthonról. Aztan egy idő után a roma szomszédom elkezdett cseszegetni, hogy miért beszélek oylan hangosan a telefonban, őt zavarja. Próbáltam a lehető leghalkabban beszélni, de ő másik 2 szomszédot is rámuszított, mindhárman régi lakók, tudjátok hogy van ez, mindig összezárnak, ha egy "gyüttmenttel" van valamelyiknek baja.

Aztán egy nap, mikor épp a nagynénim haláláról kaptam hírt telefonon, és eléggé kivoltam, mivel őt nagyon kedveltem, ezért ittam egy kicsit, illetve tényleg kicsit hangos voltam, rámtört ez a szomszéd mattrészegen. Mondtam neki, bocsi, próbalok halkabb lenni, de ma nagyon rossz hírt kaptam, majd bezártma az ajtót. Erre elkezdett dörömbölni, fenyegetőzni. Kinyitottam, kértem hagyjon békén,erre elkezdte szidni anyámat, na akkor nem tudtam tűrtözterni magam, és kimondtam a C betűs szót. Erre nekemesett ez az őrült, a végén úgy vittek a kórházba. Agyrázkódásom is volt, meg jópár napra kiestem a munkából, az is lehet, hogy elveszítem a munkahelyem. Szerintetek azon túl, hogy a faszi ellen büntetőeljárás indult, érdemes polgári perben kartérítésért perelnem?

2021. márc. 24. 14:48
 19/19 anonim ***** válasza:
72%

Azt kellett volna mondani ő ütött először. Itt baxxtad el.

Alkesz is, többször jelentettétek is, másokat is zavar... Elhitték volna.

2021. márc. 24. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!