A vidéki lenézi a fővárosi embert, és fordítva? Igaz?
Van benne igazság. Egy évet éltem vidéki nagyvárosban, ott is ment a köpködés rám, mert budapesti vagyok. Fordítva nem annyira jellemző, a szüleim vidékről származnak, nem igazán kaptak ezzel kapcsolatban megjegyzéseket Budapesten.
Vidéken sok a tuksi, össze-vissza képzelegnek arról, ami a fővárosban zajlik.
Pestikent nem nezem le a videkit. Egyszeruen azt mondom,h mas a mentalitasunk. Mi masban vagyunk jobbak,ok is masban jobbak. Mas dolgokhoz kell ertenunk az eletben maradasunk erdekeben. Masok az ertekek az eletunkben.
A pesti nem szereti,ha idegen maganugyekrol akar vele beszelni vagy ha tul szemelyeset kerdez .Emiatt a videki azt hiszi, h a pesti lenezi vagy baratsagtalan vele. Egyszeruen a pesti nem akar maganugyeket kiteregetni idegennek:se pestinek se videkinek. Nem szemelyes okokbol nem valaszol ,ha nem valaszol a kerdezonek.
Egyszeruen pesten nem annyira szokas kozvetlennek lenni idegennel,ami neha hatrany (ismerkedesnel,maganyos embernel),neha elony.
Itt ugy gondoljuk,ha vmit nem tudsz,eloszeded a telod es rakeresel a neten azonnal.
Vminel mukodik,vminel nem.
Masik dolog: pesten sok a keregeto(0penz,cigi stb). A legtobb jol oltozott ,tiszta ember. Nem gondolod rola,h kunyeralni jon. Meg ott van a tomenytelen csoves keregeto. Mar oda se merunk nezni,mit kerdeznek,mert mar 5-odjere elegunk van a “Van egy kis aprod?” Stb kerdesekbol. Pesten csak az nem dolgozik,aki nem akar,annyi munka van!!
Rengeteg a BERKOLDUS,akit a koldusmaffia allit ki keregetni: sokszor jarni tudo ember beul kerekesszekbe. Fiatal munkakepes no betekeri kendovel a fejet es lehsjol,h ne latsszon,h fiatal. Stb.
Az oreg,meg ha dolgozott eleteben,kap nyugdijat havonta. Jol megvan belole,ha rezsit nem kell fizetnie.
A csoveseket,ehezoket ellatjak INGYENES meleg etellel es konzervekkel a csovesmenhelyek,sot ruhaval,cipovel,taskaval is meg tisztalkodo es borotvalkozoszerrel mindig es biztositjak a napi zuhanyzas ruha mosas es szaritas lehetoseget, internettel rendelkezo szamitogepes ellatast,h keressenek munkat.
A dolgozo ember adojabol fizeti ezeket a helyeketcaz allam. Szoval azzal,h dolgozunk ,mar aegitettunk a csoveseken Budapesten.
Nagy részük buta, maradi, egyszerű gondolkodású, ahol eddig dolgoztam és falusival kerültem beszélgetésbe mindig előjött az a csapnivaló idióta gondolkodásmódjuk.
Például egy várositól életemben nem hallottam munkahelyen azt hogy pörögjél, csináljad, minek mész utolsó szünetre, úgyis hazaérsz 30 perc alatt.
Nekem hányingerem van tőlük, ahol dolgozom sajnos 60%-ban ezek vannak többségben, és mi városiak állandóan harcolunk velük.
Egerben is kéreget egy gyerek a felüljáró alatt. Már vagy 30 éves is lehet és azt hazudja, hogy diák és jelenleg nincs elég pénze, hogy hazamenjen.
Teljesen kikerülhetetlen, mert azon az egyetlen úton lehet elmenni oda, ahova szeretnék.
Már nagyon uncsi!
A szüleimtől, nagyszüleimtől gyakran hallottam ezt a sztereotípiát, én magam azonban alig találkoztam ilyesmivel. Úgy vettem észre, a huszas-harmincas generációban alig jellemző az ilyesmi.
Amikor leköltöztem Pestre tanulni, egyetlen fővárosi évfolyamtárstól sem tapasztaltam ezt, azóta sem.
Én nem tapasztaltam sem az egyiket sem a másikat.
Ostoba ember nézi le a másikat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!