Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » 10.emeleten lakni veszelyes a...

10.emeleten lakni veszelyes a földrengèsek miatt?

Figyelt kérdés
Ma is volt itt Zala megyében, Zágrábban volt a középpontja és olvastam,hogy a 8-9.emeleten is rezgett a ház, mi meg a 10.en akarunk lakást venni és kicsit tartok ettol.
2020. dec. 28. 10:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon maximum ilyen földrengésre lehet számítani, mint a mai. Volt vagy másfél perces, és néhány dolog belengett. Ennél erősebb nem lesz.
2020. dec. 29. 14:33
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon durva érzés volt ma a horvát határ mellett :O
2020. dec. 29. 16:46
 13/19 anonim válasza:
100%
Nálunk Győrben a 7.emeleten lengett a csillár meg a karácsonyfa, ágy is mászott... Elég para volt azért!
2020. dec. 29. 17:41
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi családi házban lakunk Baranya megyében mágocson és kiszaladtunk az udvarra.😅 a karácsonyfán mozogtak a díszek és mozgott alattam a kanapé. Hülye érzés volt.
2020. dec. 29. 21:08
 15/19 anonim ***** válasza:
14%
Nyugtassátok magatokat, hogy nem lesz, de valójában itt a világvége, ez van.
2020. dec. 29. 21:09
 16/19 anonim ***** válasza:
45%
Ja persze.
2020. dec. 29. 21:16
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Pécsen a mai horvát rengés 4,3-as erősségű volt. Én családi házban lakom. Földszinten is himbálóztak a csillárok, a szobanövények levele rezgett, de semmi többet nem tapasztaltam. Kirohanni az utcára őszintén szólva eszembe se jutott. Csak álltam és bámultam a szokatlan jelenséget. Elég sokáig is tartott. Ennél erősebb, vagy hasonló rengést én még soha nem éltem át.

De semmi kárunk nem keletkezett. A panelok még jobban bírják, nem fok megrepedni, mint egy téglafal.

Ha olyan erősségű a rengés, hogy a panelház is összedől, (Magyarországon nehéz ilyet elképzelni, de ha mégis), akkor szinte majdnem mindegy hogy melyik szinten laktál. Sőt, tulajdonképpen talán egy hajszállal jobb a helyzet, ha leesel a törmelékekkel együtt, mintha rád szakadna az egész.

2020. dec. 29. 21:16
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Én ehhez nem értek egyáltalán... ami földrajz óráról megmaradt, annyit tudok erről. Azt tudom, hogy Magyarországon is lehet epicentruma 1-1 földrengésnek s hát gyakori is, csak nem érezzük. A Dunántúli-Középhegység, az a mai napig "emelkedik", na emiatt előfordulhat évente többször is akár olyan, amit már lehet érezni. Nagyobb törésvonal nincs Magyarország területén. Volt már Magyarországon pusztító földrengés, asszem az 1700-as években, szóval az igaz, hogy mi itt relatíve biztonságban vagyunk, de nem gondolnám, hogy pusztán azért, mert kicsi az esély arra, hogy egy nagyobb erősségű rengés epicentruma az ország területén legyen, az önmagában már azt jelenti, hogy ez biztonságot ad. Nem tudom, hogy van-e bármi esély arra, hogy a balkáni törésvonalnál kialakuljon egy legalább 8-as erősségű rengés, mert ha van, akkor az azért a határmenti megyékben már odab...na az épületeknek.
2020. dec. 30. 08:48
 19/19 anonim ***** válasza:
Jajjj neee fantaziálj már. Most akkor a szüleimet költöztessem ki azonnal a 12. emeleti lakásukból?
2020. dec. 30. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!