Miskolciak! Miskolc jó hely? Megéri oda költözni/ott maradni/lakást venni?
Spóroltam és már van annyi, hogy tudnék venni egy lakást Miskolcon, máshol drágább.
Nehéz Miskolcon kiadni a lakást (azaz vannak magyarok akik keresnek vagy rengeteg a roma? -ettől kicsit tartok)
Az egyetem sok embert vonz oda mint albérlőt?
Könnyű ott eladni lakást vagy a kutyának sem kell?
Vagy inkább ne Miskolcon vegyek lakást?
Persze :DDDD
Programozó és anyagmérnök konkrétan a legkeresettebb szakmák között vannak, rengeteg IT cég van Miskolcon ahová még a hülyét is felveszik (mivel hatalmas munkaerőhiány van), illetve ipari vonalon is rengeteg a lehetőség. Jómagam gépészmérnök vagytok, és pontosan tudom, hogy egyetlen másodpercig sincs gondja az anyagmérnök kollegáknak a munkakereséssel.
Van végzettséged, de abban nem vagy hajlandó dolgozni, tehát tulajdonképpen igazam volt abban, hogy végzettség nélkül várod a sült galambot. Nem tudom, hogy szakma nélkül mi mást vársz, mint a sorokon való robotolás. Hidd el, Pesten sem adnak vezérigazgatói állást annak, aki nem ért semmihez. Az is aranyos, hogy szerinted marketinggel sem lehet elhelyezkedni. Biztos az eü-s végzettséged miatt, de láthatóan fogalmad sincsen a versenyszféráról. Még a végén kiderül, hogy egy munkahely sincsen Miskolcon. :) Ha a hülyeség fájna, akkor ordítanál. Te valószínűleg azon elmebetegek közé tartozol, akik életükben nem jártak Miskolc közelében, de 0/24 tolják a lejárató propagandát.
Halott város :)))))
""Programozó és anyagmérnök konkrétan a legkeresettebb szakmák között vannak""- Igen, ez egy jól bevált reklám szöveg az ilyen képzéseknél. A valóság meg az, hogy rohadt sok informatikus és mérnök van (Főleg gépészmérnök) És amúgy meg szinte, az összes jó programozó külföldön dolgozik. (Vajon miért?)
Nem azt mondom, hogy Miskolcon nincsen munkahely, de a legtöbb JÓ helyre csak ismerősön keresztül lehet bejutni + mindenhol megvannak a tapasztalt emberek, akiket nem cserélnének le. ÉS a legtöbb cég nagyon próbál spórólni az embereken, ezért újakat se vesznek fel, de még a meglévőket se fizetik meg rendesen.
Egyébként meg egészségügyben dolgozom + mellette tanulok is. Mert mint, ahogy már 2x is leírtam előzőleg, NEM MAGAMRA ÉRTETTEM AZT, amit az elhelyezkedéssel kapcsolatban írtam! Nem értem, hogy lehet valaki ilyen nehéz felfogású.
Ja, és én kérek elnézést, amiért olyan dolgot akarok csinálni, amit szeretek is. De gondold csak magad okosnak, éltesd ezt a hulladék cigány várost, ahol már csak a színes haj vagy tetkó miatt kinézik az embert. Én ennél jobbra vágyom.
(Mielőtt még oda magyaráznád/képzelnéd, NINCS színes hajam és tetkóm se)
UI: Értem én, hogy büszke vagy a végzettségedre, de ettől ne hidd magad egy istennek, akinek joga van bárkit lehülyézni vagy lenézni. Az én szememben (se máséban) nem leszel emberileg több egy papírkától.
Nem is azért írtam a papíromról, mert menőzni szeretnék vele, csupán az anyagmérnöki szakmai rálátásom miatt. Láthatóan teljesen el vagy tévedve egyébként, fogalmad sincsen a munkaerőpiaci viszonyokról :D
Programozónak jelenleg konkrétan bárkit felvesznek, aki tudja mi az a php...
El vagyok szakadva a valóságtól?
Miért is? Azt akarod mondani, hogy amit én leírtam annak köze sincs a valósághoz?
Hát igen, mondhatjuk így is :D 95%-ban totál bullshit.
Programozók - Ez a legnagyobb hülyeség. Nem tudom, hogy neked milyen gányoló ismerőseid vannak, de programozóként bárki el tud helyezkedni, aki egy kicsit is konyít a témához, mert hatalmas hiány van belőlük (igaz, nem feltétlen a top helyeknél, de így is bőven átlag felett lehet keresni) Ráadásul a fiatal programozók többsége nem is végzett egyetemet, tehát semmilyen marketingezett "képzésről" nincsen szó.
Anyagmérnökök - Mondom, személyesen is belelátok ebbe, de nyugodtna megnézhetsz bármilyen netes rangsort. Vannak nagyon és vannak kevésbé keresett mérnöki szakmák, egy anyagmérnök a felső egyharmad alján van kb. Persze sok függ a specializációtól, de mivel kevés anyagmérnök végez évente, ezért ők jellemzően egyből állásajánlatot kapnak, sok esetben még diploma előtt. Borsod megyében ráadásul vannak kifejezetten vegyipari ill. anyagtechnológiai nagy cégek, amik talán az első számú felszívói a frissen végzett anyagmérnököknek. Tehát itt sincs szó semmilyen hamis marketingről.
Mi az hogy a legtöbb "jó helyre" ? Van több ezer munkahely Miskolcon, te mindegyiket végigjártad tán? :D Kétlem. Nem is értem, hogy lehet ilyen szinten általánosítani. Esetleg ha eü vonalon teszel ilyen kijelentéseket, ápolóként (vagy ilyesmi), akkor azt elhiszem, mert abba nyilvánvalóan egyáltalán nem látok bele. Erről azonban szó sincs, de általánosságban beszélsz az ország egyik legnagyobb városának összes munkahelyéről :D
Ezért mondom, hogy láthatóan nincs fogalmad a versenyszféráról. És igen, a hatalmas német, meg ázsiai multiknál biztosan nem fizetik ki az embereket :D :D :D Ne haragudj, de röhejes!
A városban vannak cigányok, igen, de ne felejtsd el, hogy akiket napközben látsz, a többségük a környékbeli kisebb településekről jár fel dolgozni, másrészt pedig itt is koncentráltan élnek, mint minden más városban. Tehát vannak jó és rossz környékek. A rossz környékek 80%-a köré amúgy sem mész kb. soha, mert külvárosi részek. Ilyen Lyukó vagy a Tetemvár. Összességében szerintem nem rosszabb a cigányhelyzet, mint a budapesti belváros egyes részein. És nálunk is megvannak a kifejezetten gazdag részek, ahol maximum mutatóban látsz cigót. Tapolca, Martin-Kertváros nagy része, Tampere városrész. Tehát igen, az is röhejes, hogy ez egy cigányváros.
Tetoválásom nekem is van, soha nem szóltak meg érte, tehát ezt értelmezni sem tudom. Annyiban talán igazat adok, hogy ez keleti város, csakúgy mint Nyíregyháza, és a liberális szabadelvűség kevésbé van jelen a mindennapokban, nálunk szerencsére soha nem lesz Pride pl. De nem hinném, hogy te erre gondoltál, inkább valamilyen személyes sérelemből fakadó frusztrációt szimatolok a háttérben...
#6-os
Tudod mit? Teljesen igazad van.
Köszönöm, hogy felnyitottad a szemem. Mától Miskolcot egy sokkal élhetőbb és gyönyörűbb városnak látom, ahol a munkanélküliség egy nemlétező fogalom. Itt testvéríség van és elfogadás, senkit nem bántanak, sem a súlyáért, a stílusáért, nemi identitásáért. Ez a város nem más, mint Magyarország kultúrális központja, a magyar kánaán. És ami rossz itt, az máshol is megvan, tehát semmi sem rossz nincs.
Ismerőseimnek, pedig megüzenem milyen egy szerencsétlen balfasz idióták, le is screenshotolom nekik azt, amit írtál, hogy ők is felvilágosodjanak.
Mától mindenkinek ajánlom Miskolcot, kedves kérdezőnek is. Garantáltan nem bánja meg :)
Remélem most már nyugodtan fog aludni, kedves gépészmérnök úr, hogy igaza van.
Nem gondolkodom végletekben, csak szeretek túlzásba esni XD
De azért, jó meccs volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!