Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A kint élő magyarok miért...

A kint élő magyarok miért annyira büszkék arra, hogy nem Magyarországon élnek?

Figyelt kérdés
Elhiszem, hogy qrva nagy áldás nekik, hogy hátrahagyták a nyomorukat (persze sokan itt is tudnak normálisan élni), de azért kicsit nevetséges és bicskanyitogató, hogy mennyire hazafröcsögnek az estek 99%-ban. Ez leginkább a politikai tartalmú facebook kommentekből derül ki. Most ők saját életük miatt vágytak egy jobb megélhetésre vagy simán csak jól esik látniuk más nyomorát és irigységet kiprovokálni másokban?

2020. dec. 5. 16:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
4%

@17:00

Most pénz ide vagy oda, nekem már csak a tudat is sokat jelentene, hogy meg tudtam pattanni ebből a gettóból, és úgy szólhatok le a jobbágyoknak hogy nem itt élek. Mert addig tök jogosan kaphatom a kritikát hogy: "Ha nem tetszik el lehet innen menni".

2020. dec. 5. 17:05
 12/19 anonim ***** válasza:
54%
9. ha 2 diplomás csaj ilyesmire szorul, akkor az a diploma nem ér sokat...tehát olyan, mintha lenne egy érettségije meg ezer más papírja, amivel kitörölheti. tény, hogy itthon is drága az albérlet, de azért nem az az átlagos, hogy mindenki lakótársat keres. az én ismerettségi körömben nem igazán tudok egyről sem, hogy lakótársa lenne és mellette rendesen dolgozik.
2020. dec. 5. 17:07
 13/19 anonim ***** válasza:
72%

@17:07

De hát ez hogy lehetséges? Hiszen meg mondták itt az oldalon is, Nyíregyházán érettségivel röhögve megkereshető 290ezer.

2020. dec. 5. 17:09
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A hazafröcsögés az a gyűlölet megnyilvánulasa, ami ezért keletkezett bennük, mert szabáyszerűen el lettek üldözve az országból, ahova születtek és az életüket szerették volna leélni. Egészségügy, oktatás, közbiztonság a romokban. Mindegyiket volt részem megtapasztalni. Korrupció az egekben. Jövőkép nulla. Ha ezekra a dolgokra gondolok, akkor bennem is gyűlik a gyűlölet, ami teljesen érthető.
2020. dec. 5. 19:00
 15/19 anonim ***** válasza:
83%
Bárcsak ott tartanék már, hogy nem itt fröcsögök, hanem külföldről. 🙏🏻
2020. dec. 5. 20:42
 16/19 anonim ***** válasza:
91%

Csak a magam nevemben beszélek, s ritkán adok hangot a véleményemnek interneten, családi, baráti beszélgetéseim során merül fel, mennyire jobban meg lehet élni itt és félretenni a jövőre, s ezt egyáltalán nem büszkeségből, magyargyűlöletből teszem, valójában rohadtul dühös vagyok és sza*ul érzem magam, hogy a hazámban nem tudok megélni, persze persze, éhen nem haltam otthon se, de rohadtul elegem van abból az életből, hogy állandóan spórolni kell a legkisebb dolgokon is, hogy minden alkalommal a lecseszés menjen ha valaki a családból a tíz forinttal drágább joghurtot vette meg a legolcsóbbnál, az én szüleim nagy patrióták, de az, hogy naponta harmincszor összevesznek azon hogy mennyi melegvíz fogyott el már megint, vagy minek kellett a gyereknek két év után új csizmát venni, az már teljesen negszokott, na én nem ilyen jövőt akarok magamnak.

Igaz, nem Magyarországról költöztem ki külföldre, hanem egy határos országból,de a lényeg ugyanaz.

2020. dec. 6. 11:27
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én sokkal jobb életszínvonalon éltem kint, jobb környéken, értelmesebb közegben, mint itthon most. Amióta hazaköltöztem, nagyon lenézem a magyarországon rekedt magyarokat, előtte ez nem volt így, de már van összehasonlítási alapom. Megvetem, és lenézem a környezetem.
2020. dec. 7. 21:52
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Remélem megadja az ég egyszer, hogy ne ebben az országban kelljen élnem, de én biztos nem fogok a facebook-on fröcsögni, mivel nem is vagyok fenn. Nem szép dolog egyébként, de valahol mégis érthető a véleményük, mert én is utálom ezt a koszfészek, putri országot, főleg Szabolcsot, ahol élek. Viszont ha már külföldön élnék, akkor biztos nem azzal foglalkoznék, hogy “jólmegmondjam” a véleményem Magyarországról, hanem élvezném az új helyet.
2020. dec. 15. 22:41
 19/19 anonim ***** válasza:
49%
2 ízben éltem Angliában. Jó helyem volt munkahelyen is és lakhatás szempontjából (rokonság, hárman voltunk) is. Párom miatt jöttem haza, de már tervezem a visszamenetelt mert nem bírom itthon, akár jön velem a párom, akár nem. Több pénz, rengetek nyugalom, stabilitás, tervezhetőség. Ez kell, nem a stressz, a magyarokra jellemző búbánat, sajnálkozás meg a kilátástalanság.
2020. dec. 22. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!