Én nógrádi vagyok, viszont olyan faluban lakom, ahova brazil be se téved, ergó eddig nem nagyon értek atrocitások, max odaszólogattak a busz hátuljából.
Tavaly tavasszal keveredtem baráti társaságon keresztül Miskolcra, azelőtt összvissz 2x voltam ott vásárolni 19 év alatt. Én is azt hittem, hogy Mordor, de kellemes meglepetés volt a valóság, pedig ültem sötétedés után a Tiszain, meg bulizni is voltunk jócskán. 8 hónapja rendszeresen járok, mivel a párom miskolci, igaz a gazdag kertvárosi környék nem mutat pontos képet, de a lényeg, hogy egyszer nem féltem még a városban. Legalábbis nem jobban, mint Budapesten, vagy akár Egerben.
Barátom is túlélte mind a 20 évet.
Persze szükséges az óvatosság, meg a kétes környékek kerülése, de ha Miskolcon kapsz kedvező lehetőséget, akár munka, akár lakhatás, akár csak egy buli, ne hagyd ki a sztereotípiák miatt. Egy életet nem élnék le Miskolcon, de megvan a saját feelingje, fiataloknak élhető város.
Kár, hogy nem Miskolcon él. Egyszer ért Miskolcra és nem történt vele semmi. Gratulálok és őszintén örülök. Biztos volt Lillafüreden és Tapolcán. Ezek mindenképpen biztonságosak. Még a pályaudvar is az. A miskolciaknak egészen más véleményük van. Egy évfolyamtársamat a Vasgyárban leütötték és elvették a telefonját, tárcáját. Egy másik ismerősömet a belváros mellett lefújták gázspray-vel és nem látott semmit. Az mentette meg attól hogy kirabolják, hogy magához szorította a laptoptáskáját és elkezdett mindenfelé hadonászni. Bokszolt a levegőbe. Az egyik támadót eltalálta és hallotta ahogy elszaladnak. Velem többször megtörtént, hogy a belvárosban odajött egy kisebbségi hogy cigit kérjen. Nincs! Nem dohányzok mondom neki. Azt mondja, hogy akkor megver. Mondtam neki, hogy próbálkozni lehet. Inkább elhúzta a belét. 190 centi vagyok és 100 kiló. Ha tehetem, még így is autóval járok. Mielőtt egy zombi politikai vagy kisebbségellenességi színt akarna ennek adni ez nem a városvezetés hibája, hanem így alakult.
Keselyű
Szerinted én mit írtam te zombi? De ááá biztonságos város. Most ismerted be, hogy nem.
Keselyű
1. Nem azt mondtam, hogy biztonságos város, de egyáltalán nem olyan rossz a kép, mint ahogy lefestetted.
2. Azt írtad, hogy nem a kisebbségi barátaid miatt van bűnözés, egyszerűen "így alakult". Ami nem igaz.
Az "egyszer járt Miskolcon" válaszoló vagyok, aki egyébként 8 hónapja jár arra rendszeresen, de való igaz, nem élek ott, ezáltal nem lehetnek olyan "élményeim" , mint az ott lakóknak. Ettől független a tapasztalatomat gondolom leírhatom.
Viszonyításképp gyors leírás Egerről, ami elméletileg egy jól szituált város. Random nyilvánosan önkielégítést végző emberek a Bazilikánál és a Népkertben, havi rendszerességgel rád mondják a cigányátkot a belvárosban, esetleg fényes nappal megpróbálnak kirabolni a piactéren.
Ezek minden nagyobb városban megtörténnek veled, ha gyakran tartózkodsz ott. Arra meg senki se kényszerít, hogy a rizikós helyekre menj. A mai világban mindenhol szükséges egy alapvető elővigyázatosság, nem gondolnám, hogy Miskolcon 0-24 féltened kell a testi épséged.
A szerencsétlenül járt ismerőseidet természetesen sajnálom, de ez mondjuk Pesten is megtörténhetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!