Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miskolc tízes skálán mennyire...

Miskolc tízes skálán mennyire veszélyes város?

Figyelt kérdés
[link]

2020. nov. 19. 18:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
29%

Én nógrádi vagyok, viszont olyan faluban lakom, ahova brazil be se téved, ergó eddig nem nagyon értek atrocitások, max odaszólogattak a busz hátuljából.

Tavaly tavasszal keveredtem baráti társaságon keresztül Miskolcra, azelőtt összvissz 2x voltam ott vásárolni 19 év alatt. Én is azt hittem, hogy Mordor, de kellemes meglepetés volt a valóság, pedig ültem sötétedés után a Tiszain, meg bulizni is voltunk jócskán. 8 hónapja rendszeresen járok, mivel a párom miskolci, igaz a gazdag kertvárosi környék nem mutat pontos képet, de a lényeg, hogy egyszer nem féltem még a városban. Legalábbis nem jobban, mint Budapesten, vagy akár Egerben.

Barátom is túlélte mind a 20 évet.

Persze szükséges az óvatosság, meg a kétes környékek kerülése, de ha Miskolcon kapsz kedvező lehetőséget, akár munka, akár lakhatás, akár csak egy buli, ne hagyd ki a sztereotípiák miatt. Egy életet nem élnék le Miskolcon, de megvan a saját feelingje, fiataloknak élhető város.

2021. jan. 6. 02:29
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
Teljesen reális leírást adott az utolsó hozzászóló!
2021. jan. 6. 02:33
 13/20 anonim ***** válasza:
41%

Kár, hogy nem Miskolcon él. Egyszer ért Miskolcra és nem történt vele semmi. Gratulálok és őszintén örülök. Biztos volt Lillafüreden és Tapolcán. Ezek mindenképpen biztonságosak. Még a pályaudvar is az. A miskolciaknak egészen más véleményük van. Egy évfolyamtársamat a Vasgyárban leütötték és elvették a telefonját, tárcáját. Egy másik ismerősömet a belváros mellett lefújták gázspray-vel és nem látott semmit. Az mentette meg attól hogy kirabolják, hogy magához szorította a laptoptáskáját és elkezdett mindenfelé hadonászni. Bokszolt a levegőbe. Az egyik támadót eltalálta és hallotta ahogy elszaladnak. Velem többször megtörtént, hogy a belvárosban odajött egy kisebbségi hogy cigit kérjen. Nincs! Nem dohányzok mondom neki. Azt mondja, hogy akkor megver. Mondtam neki, hogy próbálkozni lehet. Inkább elhúzta a belét. 190 centi vagyok és 100 kiló. Ha tehetem, még így is autóval járok. Mielőtt egy zombi politikai vagy kisebbségellenességi színt akarna ennek adni ez nem a városvezetés hibája, hanem így alakult.

Keselyű

2021. jan. 10. 21:09
 14/20 anonim ***** válasza:
62%
Én miskolci vagyok, mégis máshogy látom, mint te. A "kisebbségellenes" kommenteddel pedig az is kiderült, hogy puszta propagandát folytatsz. Ami Miskolcon van bűnözés, az 90%-ban a kisebbségi barátaid miatt van.
2021. jan. 10. 21:11
 15/20 anonim ***** válasza:
46%

14: zombi

Keselyű

2021. jan. 10. 21:26
 16/20 anonim ***** válasza:
31%
Igen, nyilván zombi vagyok, és nyilván csak én gondolom úgy, hogy a kisebbségi barátaid antiszociálisak és bűnöznek.
2021. jan. 10. 21:47
 17/20 anonim ***** válasza:
30%

Szerinted én mit írtam te zombi? De ááá biztonságos város. Most ismerted be, hogy nem.

Keselyű

2021. jan. 10. 22:34
 18/20 anonim ***** válasza:
46%

1. Nem azt mondtam, hogy biztonságos város, de egyáltalán nem olyan rossz a kép, mint ahogy lefestetted.

2. Azt írtad, hogy nem a kisebbségi barátaid miatt van bűnözés, egyszerűen "így alakult". Ami nem igaz.

2021. jan. 10. 23:00
 19/20 anonim ***** válasza:
Ne erőlködj, mert még sérvet kapsz! Nem ezt írtam! Ezt csak te képzeled! Az alakult így az évszázadok során, hogy ilyen lett a cigány kisebbség. Néha nem árt gondolkozni. Olyan a helyzet, amilyennek leírtam.
2021. jan. 11. 00:02
 20/20 anonim ***** válasza:
59%

Az "egyszer járt Miskolcon" válaszoló vagyok, aki egyébként 8 hónapja jár arra rendszeresen, de való igaz, nem élek ott, ezáltal nem lehetnek olyan "élményeim" , mint az ott lakóknak. Ettől független a tapasztalatomat gondolom leírhatom.

Viszonyításképp gyors leírás Egerről, ami elméletileg egy jól szituált város. Random nyilvánosan önkielégítést végző emberek a Bazilikánál és a Népkertben, havi rendszerességgel rád mondják a cigányátkot a belvárosban, esetleg fényes nappal megpróbálnak kirabolni a piactéren.

Ezek minden nagyobb városban megtörténnek veled, ha gyakran tartózkodsz ott. Arra meg senki se kényszerít, hogy a rizikós helyekre menj. A mai világban mindenhol szükséges egy alapvető elővigyázatosság, nem gondolnám, hogy Miskolcon 0-24 féltened kell a testi épséged.

A szerencsétlenül járt ismerőseidet természetesen sajnálom, de ez mondjuk Pesten is megtörténhetett volna.

2021. jan. 11. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!