Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egyesek miért botránkoznak...

Egyesek miért botránkoznak meg a végrehajtás alatt álló házakon és miért hurrogják le azt, aki ilyen ingatlant venne?

Figyelt kérdés
Azért nem olyan könnyű eljutni egy hitelezett ingatlannal oda, hogy kivágjanak belőle és végrehajtási pert indítsanak... Miért kellene pátyolgatni azt, akinek nem volt annyi esze, hogy csak olyan anyagi felelősséget vegyen a nyakába, amit valóban tud vállani? Miért baj, ha valaki licitál azokra a lakásokra és megveszi jó áron? Szerintem ez egy teljesen normális eljárás, az lenne az abszurd és a lopás, ha valaki megtarthatná a lakást, aminek az ára töredékét tette csak le az asztalra...
2020. nov. 18. 18:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
86%

Nem vettem még végrehajtás alatt levő házat, de ha úgy hozná az élet minden lelki válság nélkül megvenném.

Nagyjából az adósság keletkezésétől számított 3 év múlva kezdik árverezni, addig meg millió lehetősége lett volna a tulajnak lépnie.

Kezdve, hogy egyezkedik a bankkal, kér halasztást, hitelátszámolást kisebb összegű részletre, hosszabb futamidőre, vagy csak önmaga értékesíti, abból kifizeti a hitelt ami jóval kisebb lesz, mert a kamat is időarányosan csökken. Utána a maradék pénzből vesz egy szerényebbet, vagy elmegy albérletbe, vagy csinál amit akar, de az nem működik sehol a világon, hogy nem fizetek és évekig a fülem botját nem mozgatom, aztán sajnáltatom magam.

2020. nov. 19. 10:48
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok és tudatosan írtam tulajt, mert nem csak a bankok árvereztetnek hitel miatt, lehet az bármilyen tartozás, ami a már kifizetett ház tulajdonosát érinti. Pl. milliós adótartozás, esetleg magánszemélytől felvett bizonyíthatóan felvett kölcsön és egyebek.
2020. nov. 19. 10:52
 13/23 anonim ***** válasza:
38%

Nem minden fekete és fehér!

Anyámtól évek óta vonta a vh a devizás szart. Apám miatt 11 vh volt az ingatlanon, mert felvette a személyikölcsönöket s nem fizette így pakolták rá a házra.

Anyám hiába akart egyeztetni velük h átvállalja, visszautasították " nem jelölte meg a havi törlesztést mennyit óhajt fizetni" na bummm ennyi volt részükről anyám hiába próbálkozott. Évek óta a fizuja felét vonták, s apám miatt elveszett minden.

Sőt van egy szabály ha x millió ft-tól elkel akkor arányosan egy százalékot fizet a vh...na anyám azóta is várja azt a pénzt nem lett volna sok,de pl. A kaució részt azt tudta volna állni,s nem nekem kellett volna feltörni a megtakarításaim.

2020. nov. 19. 11:01
 14/23 anonim ***** válasza:
68%

Nem igazán érthető a történeted!

Ha a szüleid házasok, vagy azok voltak, akkor nem csak apád a hunyó, hanem anyád is, mert együtt csinálták az adósságot, azaz, adóstársak voltak, ezért is vonhatják anyád fizetéséből a pénzt.

Ha meg vonták anyád pénzét, akkor miért kerülhetett végrehajtás alá?

Én elhiszem, hogy apád egy felelőtlen alak, de anyád a másik fele, ne hárítsatok mindent apádra!

2020. nov. 19. 11:12
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
A bankoknak és minden egyéb intézménynek az a célja, hogy a pénzéhez jusson és ezért komoly engedményeket is tesznek, ha az illető veszi a fáradságot és felkeresi őket, nem pedig szarik mindenbe évekig és várja a csodát!
2020. nov. 19. 11:16
 16/23 anonim ***** válasza:
62%

Azért, mert apám vette fel a kölcsönt s ő nem.fizette, mellesleg nem éltek együtt. Személyi kölcsönt házastárs nélkül is tudott igélyelni s ez manapság is így van.

Mivel feketén dolgozott tőle elég nehéz lett volna vonni.

Na ez a másik ami örök rejtély marad ha vonták akkor hogy lehetett árverezni, mert véleményem szerint sehogy.

Persze anyám is hülye volt, mert mehetett volna ügyvêdhez csak ugye nem ment.

Nyugi nem hárítunk apámra már semmit, mert meghalt... Mellesleg van mikor jobb nem szólalni.

2020. nov. 19. 11:31
 17/23 anonim ***** válasza:
77%

Szia! Én is ilyen ingatlant veszek éppen! Mielőtt lepontoznátok: remélem tudjátok, hogy a végrehajtás kb 8 évet vesz igenybe; az ex tulajdonos nem utcára megy, hanem az esetek többségében (ha nincs a nevén még 2 lakás pl) önkormányzati lakást kap az államtól havi jelképes bérleti díjért.

A bank átlagosan 180 felszólítást küld mielőtt árverésre bocsát egy lakást, árverés után pedig még mindig kérhet az adós 6 hónap haladékot. Azért arra figyelj hogy április 30ig kilakoltatási moratórium van, ha kézenállsz se költöztetheted ki az adóst. Célszerű emiatt inkább februárban licitálni ezekre az ingatlanokra.

2020. nov. 19. 11:37
 18/23 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó!

Akkor kap önkormányzatit ha épp van az önkormányzatnak, kisvárosban ,falukban ilyen nincs. Szóval mehet az utcára kivêve ha az egy éppkézláb gyereke nem töri fel a megtakarításait és fizeti ki neki a kauciót.

2020. nov. 19. 11:39
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem akarok kötözködni, csak beszélgetünk, mert nem kerek a sztori.

Egy 2-300eFt-os gyorskölcsönt (talán?) felvehetett apád házastárs nélkül is a Providenttől, Cetelemtől de komoly összeget csak komoly banktól vehetett fel!

A szabadfelhasználású (azaz személyi)kölcsönt is - ilyen nagyságrendben - már jelzálogosítják és ahhoz a tulajdonostárs/házastárs beleegyező nyilatkozata szükséges.

Arról nem beszélve, hogy esetetekben csak apád részét, azaz a ház 50%-át árverezhették volna, ha anyád nem volt adóstárs.

Kivéve, ha a ház apád kizárólagos tulajdona volt, már a házasságkötésük előtt is, de akkor meg anyádtól nem vonhattak volna egy fillért sem.

És nem a levegőbe beszélek, bankban dolgoztam 32 évig (OTP) ebből 22 évig hitelelbírálóként.

A végső konklúzió az, hogy erősen befigyel a hibapont nálatok, főleg mert éveitek lett volna a dolog normális rendezésére.

2020. nov. 19. 11:53
 20/23 anonim ***** válasza:
83%
17es vagyok nekem eddig 2 ismerősöm lakását "vitte el a bank" ugymond, és mindketten kaptak önkormányzati lakást, annyi, hogy nem Budapesten hanem Pécsett és egy Hajdú Bihar megyei faluban. Tekintve, hogy 17 és 21 milliós hiteltartozásukat egyenlítette így a bank, szerintem ez egesz korrekt. Hanvonta 15 és 20 ezer Forintot fizetnek az önkormányzatnak. Az a lakás amit én tervezek megvenni 2012 óta lóg a levegőben, akkor indult el ellene a végrehajtás. 8 év alatt egy forint hitelt/rezsit/közös költséget nem fizetett a lakó, ezeknek egy részét majd nekem kell kifizetni. Nyilván olcsóbb a lakás a piaci árnál, de nagy is vele a munka és a rizikó.
2020. nov. 19. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!