Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Akik elég korán (26-27 év...

Akik elég korán (26-27 év előtt) eltudtak költözni, hogy sikerült megvalósítani?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hol a családot se tudott téged támogatni anyagilag. Mennyi fizetéssel,mennyi félretett pénzel és esetleg mennyi hitellel tudtad megvalósítani az elköltözést? És hova költöztél, kertes házba vagy panelba?

Azért kérdezem részletesen, mert a szüleimmel erről nem lehet normálisan beszélgetni. Mindig arra lyukadunk ki, hogy majd a kert szomszédunktól, ha meghal megöröklöm a házat (Ha kifizetem) és több generációs család leszünk.

Csak ez annyira nincs ínyemre, önálóbb életet szeretnék.

2020. nov. 16. 14:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
Albérletbe költöztem, ahhoz nem kell akkora tőke.
2020. nov. 16. 14:56
 2/19 A kérdező kommentje:

Nekem is az az első opció, egy albérlet. De azt nem érzem hosszútávúnak. 3 éven belül, ha minden jó megtudnám valósítani(elvégzem a technikum-ot, elmegyek dolgozni) ezért nem is szerepelt ez a lehetőség a kérdésben. 22F

De köszönöm a választ.

2020. nov. 16. 14:59
 3/19 anonim ***** válasza:
72%
En 24-25ig otthon laktam. Amikor elkezdtem dolgozni alberletbe koltoztunk a baratnommel. Utana o kapott egy lakast a szuleitol. Ott laktunk, majd szakitottunk, es en hazakoltoztem kb fel evre 29 evesen. A vegere osszejott mar annyi penz (eleg jol kerestem eddigre mar kb 5 even at) hogy vettem egy kozepeske lakast.
2020. nov. 16. 15:02
 4/19 anonim ***** válasza:
Suli utan kb egy felevet laktam otthon es dolgoztam. Ezutan )24 evesen) elkoltoztem a parommal alberletbe. Ket fizetesbol siman megelunk. De valszeg meg jo par ev mire sajat hazunk lesz (hitelre persze) tekintve hogy nem falura koltozunk majd.
2020. nov. 16. 15:05
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

bármilyen segítség nélkül azért elég nehéz fiatalon saját lakást venni, így a többség albérlettel tudja megoldani

utána meg gyűjtenek az önészre és hitelből vesznek sajátot

2020. nov. 16. 15:08
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Manapsag a hitelhez 20-30% onero kell, ezt nem fogod osszegyujteni teljesen egyedul 1-2-3 ev alatt, hogy lakast tudjal venni. Kiveve ha mondjuk 1 milliot keresel, akkor lehet. Mi jol keresunk a ferjemmel, de az alberlet eleg sok penzt elvisz, es a kornyekunkon 25-30 millio egy 1,5-2 szobas lakas... szoval nem tudom, hogy mikor lesz ebbol valami, de probalkozunk :/

Sajnos a mai vilagban nem egyszeru, foleg szuloi segitseg nelkul. A kertes haz pedig egy olyannyira elerhetetlen alom, hogy abban inkabb nem is gondolkozunk :D

2020. nov. 16. 15:15
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

19 évesen menekültem otthonról a bántalmazó alkesz családomtól. 16 éves korom óta diákmunkáztam, így összeszedtem erre némi pénzt, ezen kívül egy hátizsáknyi személyes cuccot vittem csak magammal. Albérletbe mentem, de csak szobát béreltem, nem lakást. Piszok nehéz volt az első pár év, tanultam, mellette dolgoztam mindenféle diákmunkákat, felvettem a diákhitelt, éjszakánként fordítottam megbízásokra, korrepetáltam pénzért, stb. Később sikerült jó munkahelyen elhelyezkednem, aztán külföldre jöttem, azóta országot is váltottam. Most vagyok 32 és csak most készülök megvenni az első saját ingatlanom 13 év albérletezés után, de nem bánom, hogy így alakult, ha visszamennék az időben akkor is így csinálnám.

Viszont ha neked nem menekülnöd kell, csak önállósodnál, az azért jóval egyszerűbben fog menni, de minél hamarabb kezdj félretenni.

2020. nov. 16. 15:15
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
A diplomám megszerzése után néhány évig au pair voltam külföldön. Az itt megkeresett pénzt mind félretettem, és később ebből indítottam el az önálló életemet.
2020. nov. 16. 15:29
 9/19 A kérdező kommentje:

Ahogy olvasom, szinte mindenki albérletbe ment először, és utána vett hitelre egy lakást. Abban egyetértek, hogy egy kertes ház (ha nem öröklök) egy nagyon távoli álom.

Köszönöm a válaszokat!

2020. nov. 16. 15:43
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

A párommal 3 évet laktunk az anyóséknál és nem kellett semmibe sem beszállnunk. Ők így támogattak mi meg összespóroltunk 6 millió forintot. Aztán vettünk 24 millióért egy panelt hitelre. Innen a hitelátvitellel mentünk egy nagyobb téglaházba.

Nekünk a sajáterő előtertése volt a legnehezebb.

2020. nov. 16. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!