Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mernétek Pakson vagy a 30km-es...

Mernétek Pakson vagy a 30km-es közelében lakni?

Figyelt kérdés
Megismerkedtem egy paksi hölggyel, nagyon jónak tűnik minden.Sok mély beszélgetésen túlvagyunk,amibe kifejtette,hogy ő ott akarja leélni az életét(akár velem is),vagy mellette valamelyik faluba. Én sok rosszat hallottam,hogy az atomerőműtől jön valamennyi sugárzás,meg ha megsérül akkor a közelben lévőket nagyobb eséllyel éri káros sugárzás... Én ha már meghallom azt a riasztási próba hangot föl áll a szőr a hátamon. Mennyire kell aggódni ezek miatt?
2020. okt. 18. 19:03
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Még mindig fent áll a kérdés,hogy miért riaszt a 30-40 km-es körzetében is,pl Szekszárdon is?
2020. okt. 20. 10:38
 22/27 anonim ***** válasza:
50%
Én 30 km körzetben lakom tőle, és tisztában vagyunk vele, hogy egy időzített bomba. Főleg, hogy az utóbbi években egyre többször extrém alacsony a Duna vízszintje, és az erőmű hűtővize onnan származik. De emiatt nem fogunk elköltözni, ha baj van, nekünk kb. tökmindegy, az elsők közt fogunk kinyuvadni.
2020. okt. 20. 11:20
 23/27 anonim ***** válasza:

A szirénák működöképességét nem csak az atomerőmű miatt tesztelik rendszeresen. Felejtsük el, hogy Pakshoz kötjük.

Ez egy veszélyre figyelmeztető biztonsági rendszer, melynek egy paksi katasztrófálól függetlenül (soha ne legyen ilyen!🙏) is működnie kell.

Itt gondolok egyéb rendkívüli eseményre, légiriadóra, vegyitámadás, vagy bármire ami tömegek életét veszélyezteti.

Fontos, hogy a szirénák élő beszéd közvetítésére is alkalmasak, az üzemképességüket ezért is ellenőrzik.

2020. okt. 20. 11:38
 24/27 A kérdező kommentje:
ez nem válasz
2020. okt. 20. 11:41
 25/27 anonim ***** válasza:

Az atomerőmű kiemelten veszélyes, a 30 km-es körzetében rendszeresek a próbák.

Szekszárd-Paks légvonalbeli távolsága 30.96 km.

Ugye nem ezen az 1 km-en akadtál fenn?

2020. okt. 20. 11:52
 26/27 A kérdező kommentje:
Akkor a 30-40 km-es körzete is kiemelten veszélyes!
2020. okt. 20. 12:10
 27/27 SinvilasMeldrosa válasza:
100%

A szinteknek csak tragédia esetén van jelentősége, ami most nincs.

I. szint:Paks 3 km-es környéke.

II. szint:Paks 30 km-es körzete, sürgős óvintézkedési terület.

III. szint:Paksot körülvevő 300 km-es terület, majd egész Magyarország.

A félelmedből táplálkozó gondolatmenetedet követve azt javaslom, hogy a határ mellé költözz, de így is vedd figyelembe a környezeti tényezőket. Jó, ha tudod, hogy a radioaktív részecskék terjedését a szél, az esőzés, és a közlekedő gépjárművek alváza is segíti.

De akkor se legyél nyugodt, mert gondolj az 1986-os csernobili katasztrófára, melynek radioaktív felhője Németország, és Csehszlovákia felé vette az irányt.

Ez azt jelenti, hogy egy ilyen jellegű borzalom esetén sehol sem vagy 100%-os biztonságban.

Azt tudtad, hogy radioaktív sugárzást a természetből, vagy eü-i ellátás során (Rtg vizsgálat, izotópos diagnosztika) is kapsz?

2020. okt. 20. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!