Mernétek Pakson vagy a 30km-es közelében lakni?
Én max azon aggódnék a helyedben hogy Paks alapvetően rettentően unalmas város messze mindentől...
A sugárzás egyrészt szinte nulla, másrészt ha baj lenne, akkor valószínű Pesten/Szegeden sem lennél biztonságban...
A sziréna valóban lehet ijesztő, idegesítő,
De máshol is vannak atomerőművek, (sőt a szénerőművek se sokkal jobbak).
Alapvetően olyan a kialakítása, hogy leolvadni tud, robbanni nem-s ha mégis, akkor teljesen mindegy, hogy hol laksz, az országon belül
"Én a sugárzástól félek."
"Attól, hogy még megvan a véleményem 1 dologról, az nem azt jelenti, hogy hülye lennék"
Nem-e?
Az meg van, hogy folyamatosan -azaz a nap 24 órájában- jóval nagyobb sugárzás ér téged (is) a körülötted lévő elektronikus híradástechnikai eszközökből mint amennyi Paksról jön egyáltalán?! (Ha jön.)
Szerinted mivel működik a sok millió rádió és tv adó meg a műholdak?
Továbbá a saját routered, a wifid, meg a mobil telefonod??
Meg a világon lévő több milliárd további mobiltelefon??!
A szó amit keresel: a sugárzás.
Miért pont a Pakstól jövő sugárzástól félsz?!
Ne válogassál, mert nem illik.
:)
Egyetértek az 1., 2., 5., és 7. válaszolóval
Kalocsai vagyok, 45 éves múltam, egészséges, és 'nem világítok a sötétben'. A két város közötti légvonalbeli távolság kb. 13 km.
Látszik, hogy a fizika és a kémia oktatás a béka segge alatt van ebben az országban.
Tudjátok, hogy Pakson mi a legnagyobb környezeti probléma? A hűtővíz, néhány Celsiussal melegebb a kijövő, mint befele menő! Sétálj el a kivezető ág mellett egy havas februári napon!
Hallottatok a háttérsugárzásról? Nézz utána, mennyi Pakson és mennyi egy szénerőműves városban! Meg fogsz lepődni.
Aki meg ennyire fosik a nukleáris energiától, az menjen el egy vezetett túrára a látogatóközpontba! Meg szokjon le az áramhasználatról (no telefon, no tévé, no mikro...)... Magyarország áramszükségletének a kb 47%-t Paks fedezi.
"Egy atomeromu krva ronda es azt a szirenaprobat en sem akarnam hallgatni"
14-es! Látom kifogytál az ész érvekből. Vagyis valamivel próbálkozol, de inkább ne tennéd. Szerintem Te az életben nem hallottad a környékbeli szirénák próbáját.
A szirénapróba, vagy helyes nevén morgató próba minden hónap első hétfőjén, csökkentett hangerővel, kb 3,5 percre szólal meg. Ismétlem, csökkentett hangerővel.
Rövid ideig tart, a helyi lakosok megszokták.
Tehát havi 1x lazán ki lehet bírni.
Én inkább ezt választom mint a nagyvárosokra jellemző soha nem múló napi zajt, amihez képest ez a szirénázás semmiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!