Mennyire normális dolog ez egy lakótárstól?
19 éves vagyok, és kivettem egy szobát,közel az egyetemhez.
A lakásban egy 18 éves lány lakik a másik szobában. (neki a szülei vették a lakást,szóval a lakótársam szülei a főbérlőim.) Ketten vagyunk itt. Az első,és borzasztóan furcsa dolog az volt,hogy a bérleti szerződésben az áll,hogy én vendéget csak 1 főt fogadhatok,és annak is 20:00-ig el kell hagynia a lakást (ez azért furcsa nekem,mert tanulótársam van,akivel éjszakába nyúlóan tanulunk,meg hát azért 8 óra még nagyon az este eleje...:D Akármelyik ismerősömmel beszéltem,csodálkoztak ezen,mert nekik nincs semmiféle korlátozásuk. A második furcsa dolog,hogy feljött hozzám a barátom,aki olyan 250km-re lakik innen, és írtam a lakótársamnak,hogy gond lenne-e,ha fél órával tovább maradna,a vonat miatt ,erre válaszul azt kaptam,hogy jó lenne,ha betartanám a szerződést,és hozzátette,hogy "bár most nem tudunk ellenőrizni,de fontos a kölcsönös bizalom." (Amikor írtam neki nem tartózkodott az albérletben,napokig otthon volt ) Ez az ellenőrizni szó is furcsán hatott rám,miért kéne engem ellenőrizni? Mielőtt elkezdtem az egyetemet,utánaolvastam,hogy a legtöbb helyen nem érdekli a lakótársakat,hogy ki és meddig van ott, csak előre szóljak neki,hogy ne legyen meglepetés,meg persze ne látszódjon a rezsiben,hogy nem egyedül vagyok (magyarul csak 1-2 napra jöjjön hozzám valaki). Így elég rizikós ez,mivel mint említettem, a barátom messze lakik,ezért macerás neki az 1 napos utazás,alvás nélkül,nálam viszont a szerződés szerint nem aludhat.:D
Az utolsó dolog, amit furcsállok,hogy a lakótársam kulcsra zárja a szobáját,én viszont a saját szobámhoz kulcsot sem kaptam."Fontos a kölcsönös bizalom."
Szerintetek kezdjek másik albérlet után keresgélni,vagy mindenhol ez a helyzet? Mennyire normálisak/megszokottak ezek a dolgok? Van olyan,aminek nem így kéne lennie? Vagy csak túl sokat várok el? Köszönöm,ha elolvastad.
Mindenképp kezdj el keresgélni. Vannak fb csoportok ahova napiszinten tesznek ki szobahirdetéseket lehet még jobb áron is mint ahol most vagy. Kauciót raktál le? Azon felül kellene fizetned a 25k-t? Mennyire hivatalos a szerződés?
Nevetséges mit meg nem engednek maguknak egyes tulajok. Még a kollégiumokban is 22:00ig maradhatnak a vendégek nem este 8ig :DDDDD
Remélem találni fogsz valami normális helyet ahol rendes lesz a lakótársad is nem egy ilyen p.csa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!