Napjainkban melyik az élhetőbb vidéki város Debrecen vagy Győr?
Győri vagyok és senki nem mászkál fidesz feliratú narancssárga pólóban. Ha utána néznél, a legutóbbi 2 polgi választásra (a kokós Borkaiéra és a Dézsiére) rettenetesen kevesen mentek el.
Amúgy a válaszom könnyű. Férjem debreceni, ő is menekült a városból. Anyósomék is dobbantottak sógorommal együtt, Pestre mentek. Rühellték Debrecent, és amikor elmentünk meglátogatni őket, mindig 3 napra mentünk. A fene megevett minket sokszor, hogy mivel foglaljuk le magunkat, mert annyira nincs semmi D-ben. Győr belvárosa egy kis ékszerdoboz, D-é semmi! Egy nulla! Panelrengeteg a nagy büdös Alföld közepén. Munkalehetőség? Szintén semmi. Mire a Merci kiépíti ott a maga infrastruktúráját, addigra megöregszik egy komplett generáció, köztük te is. És közel se fizetnek annyit, mint az Audi. Persze olcsóbb ott a lakhatás, ha kihúzol pár évet anyóséknál, ott hamar összejön az önerő egy lakásra. Győr viszont döbbenetesen drága. Majdnem pesti árakkal mennek a lakások. Én mégis Győrre szavazok, itt pezseg az élet Debrecenhez képest. A belváros tele éttermekkel, bárokkal, van éjszakai élet is. Nem is tudom D-ben van-e értelmes szórakozóhely vagy csak kocsmák :D
Azt mondjuk nem értem, miért mondják az évente egyszer erre járó emberkék, hogy Debrecenben nincs semmi, tegnap a belvàroson át mentem haza, hétköznap délután az egész belvàros tele volt, minden étterem, terasz, cukrászda, kávézó, lehet, hogy helyet sem találtam volna. A kis utcák is tele vannak kiülős helyekkel, ott is minden tele volt, hétvègèn a Nagyerdőn jártam, szintén minden tele volt élettel a Víztoronytól kezdve a Medgyessy-sétányig.
Van színház, fürdő, mozi, szabadulószobák, parkok, koncerthelyszín, éjszakai klubok, múzeum, rengeteg kis üzlet meg étterem vagy kajálda a kis utcákban is.
Szerintem nem lehet mondani, hogy Debrecenben nincs élet vagy hogy nem szép a belváros és nics hova menni, a 10 évvel ezelőtti helyzethez képest rengeteget változott a város.
Mondom ezt úgy, hogy nagyon nem vagyok fideszes, és elismerem, hogy munkahelyet itt nagyon nehéz találni, mert a környékről mindenki itt próbál elhelyezkedni, nincs annyi meló, amennyi ember. De azzal nem értek egyet, hogy sz*r város lenne.
17-es, ez egy használt lakás, 570 ezer/négyzetméter: [link]
Ennél olcsóbban a lakótelepeken tudsz venni, Tócóskert vagy Fényesudvar és társai... az újépítésűeknél nem ritka a 800-1 milliós négyzetméterár sem, ami már tényleg budapesti árszínvonal. Budapesten nagyon kevés helyen tudsz 400-500 ezer/négyzetméterár alatt venni, max külső kerületekben, ami Debrecenben megfelel a tócinak kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!