Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Napjainkban melyik az élhetőbb...

Napjainkban melyik az élhetőbb vidéki város Debrecen vagy Győr?

Figyelt kérdés
Úgy,hogy nem vagy mondjuk fideszes

2020. júl. 16. 09:37
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
20%
Én debreceni vagyok, szeretek itt lakni és szerencsére sikerült viszonylag normális, jól fizető munkahelyet találnunk a férjemmel, de ettől függetlenül azt mondom, Györben biztos jobbak a munkalehetőségek.
2020. júl. 16. 10:18
 12/38 anonim ***** válasza:
29%

Győri vagyok és senki nem mászkál fidesz feliratú narancssárga pólóban. Ha utána néznél, a legutóbbi 2 polgi választásra (a kokós Borkaiéra és a Dézsiére) rettenetesen kevesen mentek el.

Amúgy a válaszom könnyű. Férjem debreceni, ő is menekült a városból. Anyósomék is dobbantottak sógorommal együtt, Pestre mentek. Rühellték Debrecent, és amikor elmentünk meglátogatni őket, mindig 3 napra mentünk. A fene megevett minket sokszor, hogy mivel foglaljuk le magunkat, mert annyira nincs semmi D-ben. Győr belvárosa egy kis ékszerdoboz, D-é semmi! Egy nulla! Panelrengeteg a nagy büdös Alföld közepén. Munkalehetőség? Szintén semmi. Mire a Merci kiépíti ott a maga infrastruktúráját, addigra megöregszik egy komplett generáció, köztük te is. És közel se fizetnek annyit, mint az Audi. Persze olcsóbb ott a lakhatás, ha kihúzol pár évet anyóséknál, ott hamar összejön az önerő egy lakásra. Győr viszont döbbenetesen drága. Majdnem pesti árakkal mennek a lakások. Én mégis Győrre szavazok, itt pezseg az élet Debrecenhez képest. A belváros tele éttermekkel, bárokkal, van éjszakai élet is. Nem is tudom D-ben van-e értelmes szórakozóhely vagy csak kocsmák :D

2020. júl. 16. 11:02
 13/38 anonim ***** válasza:
73%
12-es, Debrecenben kb 600.000 Ft jelenleg a négyzetméterár, még alig ássák a BMW alapjait, de már előre beárazták az ingatlanokat :D döbbenetes, ami ott megy...
2020. júl. 16. 11:08
 14/38 Sunshinedoll ***** válasza:
59%
Debrecenbe ne gyere :D Vicc nélkül mondom, nincs itt semmi, és az átlagos debreceninek nincs is igénye többre.
2020. júl. 16. 11:24
 15/38 anonim ***** válasza:
70%

Azt mondjuk nem értem, miért mondják az évente egyszer erre járó emberkék, hogy Debrecenben nincs semmi, tegnap a belvàroson át mentem haza, hétköznap délután az egész belvàros tele volt, minden étterem, terasz, cukrászda, kávézó, lehet, hogy helyet sem találtam volna. A kis utcák is tele vannak kiülős helyekkel, ott is minden tele volt, hétvègèn a Nagyerdőn jártam, szintén minden tele volt élettel a Víztoronytól kezdve a Medgyessy-sétányig.

Van színház, fürdő, mozi, szabadulószobák, parkok, koncerthelyszín, éjszakai klubok, múzeum, rengeteg kis üzlet meg étterem vagy kajálda a kis utcákban is.

Szerintem nem lehet mondani, hogy Debrecenben nincs élet vagy hogy nem szép a belváros és nics hova menni, a 10 évvel ezelőtti helyzethez képest rengeteget változott a város.

Mondom ezt úgy, hogy nagyon nem vagyok fideszes, és elismerem, hogy munkahelyet itt nagyon nehéz találni, mert a környékről mindenki itt próbál elhelyezkedni, nincs annyi meló, amennyi ember. De azzal nem értek egyet, hogy sz*r város lenne.

2020. júl. 16. 11:27
 16/38 anonim ***** válasza:
56%
Én Győrbe mennék. Számomra Debrecen egy átkozott hely. Az egyetemi éveimet is úgy elbasztam (nem feltétlen az én hibámból, de van önkritikám nyilván én is tehetek róla), az embereket se kedveltem meg, nekem semmi ragaszkodásom nincs a város felé, amint lehet lépek...
2020. júl. 16. 11:30
 17/38 anonim ***** válasza:
0%
#13-as, 600.000 biztosan nincs egy használt lakás, ennyit még Pesten se kérnek el pl. egy panelért, max egy budai villánál :D de gondolom a kérdező nem akar egy villába költözni, max társasház. mint írta venni akar, nem építkezni
2020. júl. 16. 11:55
 18/38 anonim ***** válasza:
14%
Győr mellett sok a túrázó hely. Folyók szelik keresztbe kasul, Gyönyörűek az esti fények, a kivilágított hidak, a Radó sziget. Közel van Zirc, Csesznek, Tata és Tbánya ahol szintén lehet túrázni. Pannonhalma az arborétumával. Szóval el lehet foglalni magad, ha te nem akarod a pénzed szórni a belvárosban.
2020. júl. 16. 12:00
 19/38 anonim ***** válasza:
28%

17-es, ez egy használt lakás, 570 ezer/négyzetméter: [link]

Ennél olcsóbban a lakótelepeken tudsz venni, Tócóskert vagy Fényesudvar és társai... az újépítésűeknél nem ritka a 800-1 milliós négyzetméterár sem, ami már tényleg budapesti árszínvonal. Budapesten nagyon kevés helyen tudsz 400-500 ezer/négyzetméterár alatt venni, max külső kerületekben, ami Debrecenben megfelel a tócinak kb.

2020. júl. 16. 12:04
 20/38 anonim ***** válasza:
22%
#19 Alatta ott van hogy átlagár: 463.000, és ezek az eladatlan lakások. Ha ennyit megfizetnének érte, már el lennének adva.
2020. júl. 16. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!