Miért vannak az emberek felháborodva azon, hogy vidéken egy városi nő lesz a polgármester?
Szüleimmel úgy döntöttünk, hogy kiköltözünk Budapestről vidékre. Nem messze, csupán 30km-re. Anyámnak egyből támadt egy ötlete, hogy az alapból unalmas kisváros életét kicsit feldobja és indult a polgármesteri választásokon. 48 : 52 a szavazati arány Anyám és egy másik képviselő között..
A fél város azon van felháborodva, hogy egy "idegen" ember nem lehet a polgármesterük.
Nem értem miért? A "nép" dönt. Ők szavaznak. Ha a többség megválasztja Anyámat, akkor ő lesz a polgi és kész! Egyből lesz dunaparti strand, szálloda, uszoda. Mindenkinek jobb lesz.
Az összes eddigi lakóhalyünk anya vagy apa volt a "valaki". Mindig magunknek kreáltuk a helyzetet..
Úgy értem, hogy semmi köze nincs az ott lakókhoz, hogy annak ellenére, hogy ők döntenek a polgiról, nem szólhatnak bele abba, hogy ki ő és mi ő. Ha tudja irányítani a várost, akkor minden oké. Szerintem nagyon rossz az, ha egy olyan ember kerül hatalomra aki születése óta ott él. Mert ahogy írták is, sok lesz a cimbi, akiknek majd félreteszünk a város kasszájából.
Ha az összes eddigi helyen volt valami pozitív eredmény, azt fel lehet használni a kampányban. Vannak született jó vezetők, jól jár velük egy város.
48% az nem is rossz arány, az a 4% simán szavazhatott megszokásból (vagy a másik jelölt rokonai/barátai, nem tudom, mekkora város ez és mennyi ott a 4%).
A választási ígérete Anyámnak az, amit felsoroltam. strand és szálloda. A városnak egy fillérébe sem kerül. Mint írtam, ezt Anyám hozza.
De az önkormányzet jelenlegi döntése az, hogy 95%-os szavazat kell ahhoz, hogy a természetvédelmi területeket átépíttethessék. Anyámnak meg "csak" 48 van. Alakul ez, de lehet csak a következő választások utánra..
"A városnak egy fillérébe sem kerül. "
Azt hogyan? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!