Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért vannak az emberek...

Miért vannak az emberek felháborodva azon, hogy vidéken egy városi nő lesz a polgármester?

Figyelt kérdés

Szüleimmel úgy döntöttünk, hogy kiköltözünk Budapestről vidékre. Nem messze, csupán 30km-re. Anyámnak egyből támadt egy ötlete, hogy az alapból unalmas kisváros életét kicsit feldobja és indult a polgármesteri választásokon. 48 : 52 a szavazati arány Anyám és egy másik képviselő között..

A fél város azon van felháborodva, hogy egy "idegen" ember nem lehet a polgármesterük.

Nem értem miért? A "nép" dönt. Ők szavaznak. Ha a többség megválasztja Anyámat, akkor ő lesz a polgi és kész! Egyből lesz dunaparti strand, szálloda, uszoda. Mindenkinek jobb lesz.

2020. jún. 21. 12:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem azzal volt a bajuk hogy városi nő, hanem azzal hogy idegen, alig érkezett még oda, és már egyből ő akart ott lenni a valaki. Egy polgármesteri választáson az ott lakók döntenek csak, más nem. Nyilván a lakók többsége azt akarta hogy olyan ember legyen aki ismernek is valamennyire és már jó ideje ott lakik, látja mi megy ott, hogyan megy mint megy, és nem úgy mint anyukád aki nemrég érkezett és rohadtul nem látja át a dolgokat még. Ha belegondolnál ebbe a helyzetbe te is úgy döntenél. Nyilván vannak olyan emberek akik vevők az újításra teljes vérfrissítésre de ők egyértelműen kevesen voltak ezért van az hogy a többség ellenzi ezt. Legközelebb újra meg kell próbálni és nem csak a kampány időszakban kell aktívnak lenni a közösség terén hanem mindig amikor lehet! Részt venni minden eseményen, önkénteskedni, segíteni a település szépítését stb...
2020. jún. 21. 12:57
 12/22 A kérdező kommentje:

Az összes eddigi lakóhalyünk anya vagy apa volt a "valaki". Mindig magunknek kreáltuk a helyzetet..

Úgy értem, hogy semmi köze nincs az ott lakókhoz, hogy annak ellenére, hogy ők döntenek a polgiról, nem szólhatnak bele abba, hogy ki ő és mi ő. Ha tudja irányítani a várost, akkor minden oké. Szerintem nagyon rossz az, ha egy olyan ember kerül hatalomra aki születése óta ott él. Mert ahogy írták is, sok lesz a cimbi, akiknek majd félreteszünk a város kasszájából.

2020. jún. 21. 13:15
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
De ha nem ismerik a várost, se az ott élőket, akkor mégis hogyan tudnának jó döntéseket hozni?
2020. jún. 21. 13:33
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha az összes eddigi helyen volt valami pozitív eredmény, azt fel lehet használni a kampányban. Vannak született jó vezetők, jól jár velük egy város.

48% az nem is rossz arány, az a 4% simán szavazhatott megszokásból (vagy a másik jelölt rokonai/barátai, nem tudom, mekkora város ez és mennyi ott a 4%).

2020. jún. 21. 14:27
 15/22 A kérdező kommentje:
23 ezer fő a lakossága. 5 naposan 48% szerintem se rossz.
2020. jún. 21. 14:36
 16/22 anonim ***** válasza:
34%
Mo. egy férfipárti társadalom, emiatt ha ettől eltérő dolog történik, akkor az sokak szerint "csak rossz" lehet. pedig szerintem is jó lenne-, ideje lenne már elgondolkodni azon, hogy nem-e amiatt is tartunk ott, ahol tartunk össztársadalmi szinten, mert egy férfiközpontú hatalommal gondolkodunk mindig? Csak egy jó pl.: Új-Zéland.
2020. jún. 21. 15:39
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem arra volt kihegyezve a sztori, hogy nő, hanem hogy nem őslakos (nem tudjuk, a másik jelölt férfi volt-e).
2020. jún. 21. 15:49
 18/22 anonim ***** válasza:
Ez tipikusan az a helyzet lehetett, hogy kit akartak, hanem kit nem akartak. Ha érted a különbséget. Egyébként ha azt a Kánaánt, amit leírtál, a város költségvetése meg tudná valósítani, eddig miért nem tették?
2020. jún. 21. 23:03
 19/22 A kérdező kommentje:

A választási ígérete Anyámnak az, amit felsoroltam. strand és szálloda. A városnak egy fillérébe sem kerül. Mint írtam, ezt Anyám hozza.

De az önkormányzet jelenlegi döntése az, hogy 95%-os szavazat kell ahhoz, hogy a természetvédelmi területeket átépíttethessék. Anyámnak meg "csak" 48 van. Alakul ez, de lehet csak a következő választások utánra..

2020. jún. 22. 11:47
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

"A városnak egy fillérébe sem kerül. "

Azt hogyan? :D

2020. jún. 22. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!