Mekkora a különbség a fenti szomszéd által keltett kopogó zajok áthallása a panel és tégla építésű lakás között?
ma 12:16
Akkor neked bizony szerencséd volt, a mi belvárosi tégla lakásunk falai vékonyak, de valószínűleg az lehetett, amit itt valaki említett, hogy egy nagypolgári lakást szabdaltak darabokra. Így lehet az, hogy a mi wc-nk az ő konyhájukkal szomszédos, és szerintem konkrétan hallják, hogy én kakilok, mert én is hallom, ahogyan vacsora közben beszélgetnek. XD
Laktam panelban is, zsaluzott beton és tégla lakásban is.
Bár ez nem volt kérdés, de az oldalsó zajokkal kezdem. Az egyik tégla lakás, ahol laktam, konkrétan 5 cm válaszfalakkal rendelkezett, onnan tudjuk, mert fürdőszoba felújitáskor mikor kiszedték a szappantartót, átszakadt a fal. Na ott jobban áthallatszott a zaj, a normál hangerejű beszélgetéseket hallani lehetett. Viszont ezt a lakást leszámítva, mindenütt panelban hallatszódott át jobban.
A kérdésre rátérve, ez viszont soktényezős. Elvileg a födém a tégla lakásokban is vasbetonból van, illetve a tartószerkezet is legalább 50-60 évesnél fiatalabb társasházaknál, előtte persze a tégla falak tartották. A gyakorlatban azért vannak különbségek. A paneloknál és a modern betonházaknál tapasztaltam, hogy egy-egy nagyobb puffanásba simán az egész ház beleremeghet, legalábbis a betonfalak is viszik tovább a rezgést és a zajt. Így hiába ugyanolyan a födém, mint a téglánál, zajosabb tud lenni.
A másik oldalon viszont a paneloknál gyakoribb, hogy nem volt eredetileg parkettázva vagy járólapozva, így simán csak laminált padló, illetve linóleum van. A régi lakásoknal meg gyakran a parkettára van lefektetve a laminált padló, illetve a konyhában, előtérben, fürdőszobában járólap van. Utóbbiak plusz zajt jelentenek. Persze legzajosabb, ha panelban van ilyen megoldás.
Hát igen,az újépitèssel kitörölheted a segged szószerint,mert élhetetlenek.
Tele vannak a fórumok mennyire befürödtek az újépitèssel.
Ahogy mi is,szerencsére albérlet es nem kell sokáig birnunk még,de egyszerüen az embernek nincs élete.
Én szószerint visszasirom a panelt.Ott is vannak zajok,de ehhez képest egy àlom volt.
Akkora huppanások vannak néha h csodàlom nem dől össze a hàz,pedig csak valaki leejtett valami nehezet a padlóra
De hallani ha valaki pisil alattunk,sot azt is halljuk ahogy az also szomszed nagyvecezik.Hallani ahogy a vizbe huppan a végtermék.
Elég gáz szerintem😕
Technologia es kivitelezesi fegyelem kerdese a dolog.
Hiaba ujepitesu es van betervezve/beepitve a megfelelo anyag, ha hanyagul epitik be. Sokszor a kivitelezo lesporolja a tervezo altal kiirt anyagot stb. Kivitelezesben dolgozok, latom mi megy. Panelban lakom, a strangbol jonnek zajok, egyebkent szinte semmi.
Az ùjèpitèssel igen ez a baj.
Gyorsan olcsòn felhùzzák,minél elöbb eladni csak jöjjön belöle a pènz.
Sajnos☹️
Szerencsére albérlet,1 éve lakunk itt de pokol az egész.
Idén de inkàbb jövöre talàn sikerült csalàdi házba menni,addig meg ki kell birni valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!