Hogy lehet ekkora különbség a megyék között?
Egy borsodi 18 éves fiú vagyok, 2 hetente Heves megyébe szoktam utazni, és olyan mértékű változásokat látok minden alkalommal, amik azt az érzést keltik bennem, hogy az ország határát léptem át és nem a megyéét.
Kezdem azzal, hogy itt megszokott, hogy a proli utcagyerekek bömböltetik a mégprolibb zenéjüket a vonaton, vagy torkuk szakadtából üvöltöznek, esetleg fenyegetőznek a vonatról leszállóknak az ablakból, hogy megszexualizálják a szájukat, ott még csak hasonlóra sem láttam példát, csak egyszer volt egy alkoholista csávó aki nyögdécselt valamit, de ő is Miskolcról került át. :D
Az ottani személyvonatok olyanok mint az itt látott IC-k, az ittenieken pedig gyakran nincs fűtés, egy-két lámpa ki van ütve, retkes az egész és még sorolhatnám.
Itt mindenki átlagosan öltözködik, mert ha bárki is kicsit is eltér a megszokottól, az 2 lépést nem tud megtenni anélkül, hogy ne kössenek bele, ott akármerre néztem a vonaton mindenhol csak (külső alapján ítélve) egyéniségeket láttam.
Az emberek alapvetően sokkal boldogabbnak tűntek, mindenki mosolygott miközben utazott/beszélgetett, energiával telibbnek tűntek, itt meg bambul mindenki kifelé az ablakon, egymást ismerő embereket is rengetegszer látom, hogy nem beszélnek egymással, csak beteszik a fülest, vagy ha beszélnek akkor is vagy az alkohol a téma vagy valaki más fikázása/panaszkodás az életet illetően (idősebb korosztálynál panaszkodás a kormányra :D).
Csak a kevés tapasztalat az oka, hogy sokkal jobbnak látom vagy esélyes, hogy ekkora különbségek vannak a megyék között?
győri vagyok, de ilyenről még nem is hallottam, hogy valakit a ruhája miatt fenyegetnek vagy verbálisan bántalmazzák, szexuális jellegű fenyegetéseket üvöltenek utána.
Ugyan itt is mindenki csak a telefont nyomkodja, meg megy a panaszkodá, de legalább tudnak viselkedni.
Bár Borsod elég fura hely, azt tudtam eddig is, de ennyire... Tiszta szégyen
Nálunk Fejérben, a szüleim viszonylag rendszeresen mondják, hogy vigyázzak a Piactéren, mert lopnak, meg csúnya nénik-bácsik mászkálnak a városban, ha nagy ritkán sötétbe kell hazajönnöm, anyám teljesen ki van akadva.
A valóság:
-sok a csöves, a hajléktalan, a rézbőrű, nyomorék és magát szánakozásért nyomoréknak tettető ember.
-sok a részeg, de inkább csak éttermek, kifőzdék, dohányboltok előtt, az utcán meg igyekeznek kikerülni az embert
-pedofillal, molesztálóval meg talán találkoztam, talán nem: 1. volt egy pasi, aki leült mellém a buszon és egész úton beszélt majd, mikor leszálltam és utánam kiabált, hogy xy(iskolám neve)-s kislány, és integetett, amúgy ő is ott szállt le, csak nem arra
ment, mint én.
2. Volt, egy, aki velem ellentétes irányban utazott, folyton nézett, amikor ránéztem, a tekintetem kereste, majd elkapta, igazgatta magát(mint valami tizenéves fiúka), és a táskája mögött ágyéktájon "matatott", tiszta rosszul voltam tőle, szerencsére hamarabb leszállt, mint én
-meg vannak emberek, akik mindig megtalálnak, pl én már 4x ültem alig 4 hónap alatt ugyanaz az öregasszony mellett és van egy srác, aki 2 hónapja szinte minden héten mellém ül a buszon.
-Az Eszmeraldák és Kolompár Britni Szpírszeket itt sem kell félteni, hordákban járnak, fújják a cigit, buszmegtől buszmegig járnak addig, míg ingyen fel nem engedik őket valamelyik járatra, hogy tudjanak majd ezt-azt elcsenni.
15/L
Hetes! OLyat amit te írsz, azt én Budapesten tapasztaltam. Igaz, bicska nem volt és nem is buszon, hanem társasházban viselkedtek így, ahogy te írod.
Nyilván van különbség régiók között, de "tisztán" normális és nem normális helyek nincsenek. Mindenhol vannak állatok, csak néhol kicsit vagy jóval többen. Nem voltam még Borsodban vagy Szabolcsban, de biztos ott is vannak kellemes és szép helyek, amiket nem kaptak szét Ricsárdék.
Köszönöm a válaszokat! Jöhetnek még, mert érdekelnek a tapasztalatok, ezeket is "jó" (talán inkább szomorú) volt olvasni.
1-2: Hát igen, Pest megye elég diverz, ott is töltöttem pár hónapot, és lévén, hogy a családom fele ott lakik, így sokat utaztam Bp. kerületei között és a környező városkákban, egyik olyan volt mintha itthon lettem volna, a másik úgy nézett ki mint egy amerikai külvárosi rész, még kerítés sem volt a házak előtt, meglepő volt. :D Jaj és az árak, az egyik helyen 500 Ft körül volt egy nagyon pici pizzás pogácsa, amiket itt negyedáron adnak. :D
3-as: Itt mindennapos, de örülök, hogy Győr legalább kulturált. Nem csak a ruhád miatt, akármit látnak rajtad azt megszólják, vagy rosszabb, volt egyszer egy vékony lány a vonaton akit lerúgtak a brazilok az állomáson, aztán üvöltötték, hogy "megérdemelte amiért ilyen gizda".
Nekem régen fiúként hosszú hajam volt, akkor is hetiszinten beszóltak, ha nem reagáltam az volt a baj, ha visszaszóltam az volt a baj, csodálom, hogy nem vertek meg. :D De még bőven sorolhatnám, viszont mindre szeretnék reagálni és nem akarom elhúzni.
4-5: Na igen, Debibe is voltam már, iszonyat jó hely ehhez képest, sokkal felvilágosultabb mindenki. Kivéve persze a busz pályaudvart, de azt is csak a borsodi megyemigránsok teszik kaki hellyé. Olyan nem volt, hogy lerántottak volna, de volt, hogy az ülésemről felállítottak... alapból nem vagyok félős, de bevallom, hogy akkor megugrottam tőlük. :p Megesik. :p A buszmegállókban gyakori itt, hogy odapisilnek a csövesek a járdára, vagy hogy a brazilok szurkálják/rugdossák egymást, már tényleg napirend a mentősöknek a szúrt seb ellátása. :p
Jaj és a dimenzióváltás, pont Debrecenből jöttem vissza Miskolcra, és ahogy a vasútállomásra sétáltam este 9-kor a buszmegállótól (kb. 15 perc séta), láttam ahogy egy prostit berántottak egy kocsiba, 2 alkesz arról beszélt, hogy milyen gazdagok lehettek volna ha elfogadják Grofó (vagy Jolly, nem emlékszem pontosan) felkérését egy közös számra, majd mikor a vasúton tüzet kértem 2 romától, az volt az első szavuk hozzám, hogy "nincs eladó telefonod? helybe fizetem!" :D Utána nagyon gonoszan néztek. :D De 2 nap Debrecen után azt éreztem, hogy "itthon vagyok" xD
6-os teljesen együttérzek. :/ Nálunk is gyakoriak a pedofilok, de az eddigiek alapján ők melegek:
-egyszer a vonatról szállítottam le egyet, mert fogdosott egy fiút (aki gondolom félt, és azért nem csinált semmit, csak egyszer hallottam egy nőtől, hogy "szóljak valakinek?" és aztán hátranéztem és...jah...).
-egyszer egy csöves leült mellém vonatra várva, és mesélt a kalandjairól, hogy 2000-ért lecopott egy idegent.
-egyszer haverom ismerőséhez ment oda egy szórakozóhelyen egy és feltette a kulturált kérdést, hogy "ezeré' lecophatlak?" ...
elég undorítóak...
8-as: Persze, van egy kevéske, rockerek által megszállt szórakozóhelyek pl., vagy olyan helyek, amik kulturális értékeket képviselnek, valahogy ezek nem vonzzák őket.
9-es: Igen, ez itt is bevált szokás, hogy kisebb térségeknél a lakók dobnak össze valamennyi pénzt, hogy megvegyék az eladónak titulált házat, csak hogy ne legyen pusztulás a faluban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!