Mi a véleményetek arról, hogy megvenném a szomszédos lakást, hogy kiadjam?
Ott laksz, ahol akarsz, az albérlő egyéni problémája, hogy ő ezt miként értékeli. Persze csak akkor, ha életvitel szinten szomszédként, és nem tulajdonosként viselkedsz. Azért ne jelentsd fel magad, ha hangoskodnak esténként... :D
A munkahelyemen volt egy lakáscélú ingatlan, amit a tulaj ki is adott, és az albérlőt nem zavarta, hogy a tulaj a szomszéd üzletben folyton ott van, gátlástalanul törtek-zúztak az állandó veszekedéskor.
Egyetértek, hogy a fiataloknak NE add ki a lakást feltétlenl, 0 közösségi érzetük van. Belső udvarban, az ablakomtól fél méterre!!!! dohányoznak, este 11-kor kiabálnak, az udvaron ücsörögve isznak.
Mondjuk én is fiatal vagyok, de én a csendes, rendes típus vagyok, aki keveset bulizik, sose tartottam házibulit és a főbérlő bútoraira eszközeire is mindig nagyon vigyáztam. Megpróbálhatsz ilyen fiatalt keresni, a hirdetésbe bele kell írni, hogy csendes lakót keresel, és a szerződésbe valahogy biztos bele lehet fogalmazni, hogy panasz esetén felbontható legyen a szerződés. Továbbá tesóm is élt albérletben, ott neki olyan szerződése volt, amiben fel volt sorolva, hogy milyen bútorok, eszközök vannak a lakásban, meg hogy rendeltetésszerű használat esetén a tulajé a karbantartási/javítási díj, de ha nem rendeltetésszerű használat miatt megy tönkre valami, akkor a lakóé, + ha irreálisan rossz állapotba kerül valami az adott idő alatt, akkor ugrik a kaució. Pl ha egy régi szekrény ajtaja félig lejön, akkor az lehet azért, mert már régi, de ha szinte összeesik, mert agyontömték és rángatták állandóan, akkor értelemszerűen azzal a lakó bánt rosszul.
Amúgy sajnos felnőtteknél sincs garancia arra, hogy vigyázni fog a lakásra, sőt...
Szóval lehet ezt ügyesen is csinálni, és normális albérlőt is lehet találni, csak tényleg MINDENT le kell papírozni és szigorúnak lenni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!