Hány családtaggal mennyi négyzetméteren nőttél fel?
Mi 4-en voltunk (apa, anya, 2 gyerek) és 66nm-es lakában éltünk. Nappali, hálószoba a felnőtteknek, gyerekszoba, konyha, fürdőszoba, wc, előszoba(kis belépő az ajtóból) folyosóval kombinálva.
Nem éreztem magam nyomorultnak és ha nekem lenne családom se hiszem, hogy sokkal nagyobb lakásra vágynék.
67 négyzetméteres 2+2 fél szobás lakásban nőttem fel a szüleimmel és a két testvéremmel. A nappali szülői hálóként is funkcionált, így nekünk gyerekeknek volt saját szobánk. Viszonylag nagy volt a konyha, elfért bőven az étkező asztal is. Fürdőszoba, wc külön volt, és mivel szélső lakás voltunk, így a folyosót lezártuk, volt hely tárolni a lakásban felesleges dolgainkat. Egyáltalán nem éreztem kicsinek.
Jelenleg egy 73 négyzetméteres lakásban élünk 4-en, de hiába nagyobb, az elosztás nem a legjobb. 2+1 félszobás, így a gyerekek egy szobában vannak jelenleg.
Pincét, garázst nem számolva olyan 110 nm.
4 fő, 4 szoba, külön nappali, 2 wc, fürdő. Azt mondom, nagyjából ez az optimális.
2 szülő, 1 gyerek, 55 négyzetméteres, sz.r elosztású lakás. 2 szoba, abból az egyik gyerekszoba, konyha, fürdő, wc, előszoba, erkély.
Aztán megszületett a húgom, 2 felnőtt 2 gyerek lett, költöztünk. 100 m2 kertes ház, 2+2 fél szoba (nappali, háló, a két félszoba a két gyerekszoba), konyha, fürdő, wc, közlekedő, meg egy nagy (és kihasználatlan) előszoba. Most meg ott maradtak a szülők ketten, van személyes terük bőven. 🙂
Mi most 50 m2en lakunk ketten, én nem halmozok fel semmit, úgyhogy kifejezetten tágasnak tűnik, pedig be van bútorozva normálisan.(rokonom ugyanilyen lakásban lakik, zsúfolt, nyilván mert sok a cucca és nem ésszerűen van berendezve).
Egy-két gyerekkel 70-90 négyzetméter körül gondolkoznék, az már bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!