Mi a véleményetek Miskolcról?
Milyenek a helyiek?
Tényleg olyan veszélyes, amilyennek mondják, hogy egy nagy gettó?
Milyen jövőképe van?
6-os: "ugyanakkor van abban valami hogy kevésbé biztonságos mint az ország másik végén lévő városok."
Agyvérzést kapok ettől az "ország nyugati felén van a biztonságos Kánaán" szövegtől!
Menj el Pécsre, a Hősök tere mögötti részre: olyan gettó, ami Riónak is a becsületére válna!
Vagy nézz szét Veszprémben, Győrben, stb. - a sok ukrán vendégmunkás mit rendez a nyári estéken a szállásaik környékén... Azokhoz képest Miskolc maga a paradicsom!
Miskolcra jártam suliba 5 évig, kolis is voltam 2 évet.
Heti szinten volt attrocitásom a cintányérokkal, naponta többször is kéregettek. Naponta láttam a zacskóból szipuzó embereket, beherbázott gyerekeket. Egyszer láttam késelést, többször verekedést.
1 éve felköltöztem Budapestre, eddig kb. 3x kért tőlem valaki pénzt vagy cigit, egyszer láttam balhét csak, ami egy pofonnal zárult, nem volt verekedés sem meg semmi. Belém nem kötött még senki és nem is látom olyan gyakran mint ott, pedig többet mozdulok ki esténként.
Vannak céklák, de közel sem annyi mint ott és a legtöbb akit látok munkás ruhában mászkál.
Nincs annyi utcán árnyékboxoló, ordítozó vagy éneklő sem, amelyik ezt csinálja az Budapesten egy csúnya nézéstől általában abba is hagyja, nem úgy mint Miskolcon, ahol arra várnak, hogy valaki szóljon nekik. :P
Nem hallottam még a jellegzetes rekedtes ork csatakiáltást sem, ami ott szintén heti szinten szakította a dobhártyám. :D
A pesti haveroknak szoktam mondani borsodi sztorikat, amik velem történtek meg és néha úgy kezelik mintha Mordorból jöttem volna, nekem meg az volt a norma 20 éven át.
Nem is rossz, rosszabb a híre.
Nem rosszabb a helyzet mint bármelyik nagyobb városban.
Mindenhol van bűnözés ::((
Főleg most a Covid alatt ::((😭
1x voltam ott úgy 15 éve 2 napos kirándulásra anyámmal, busszal egy csoportal. Ami megmaradt bennem, hogy sok a panel, pedig a táj szép, lehetne Eger II. is, sok volt a cigány. De jól éreztük magunkat, iszonyat jókat boroztunk a kóstolón, olyan italok voltak, amiket azóta se ittam :D Az idegenvezető egy helyi kisöreg volt, olyan humorral, hogy kifeküdtünk rajta. Sok a látnivaló, nem csak a városban, kórülötte is. Megnéztük az egyetemet is, érdekes volt.
Nem mennék megint vissza, max akkor, ha megint azt az idegenvezetőt kapnánk, de erre kicsi a lehetőség, mert alighanem már meghalt szegényke.
Annyira azért nem vészes, csak este a Búzán és a Centrumnál😅
Én csak itt laktam, így nem tudom milyen máshol, így azt tudom,mondani, hogy annyira azért nem vészes mint Brooklyn😅, de tény hogy évek alatt egyre gázabb lett . Nőként tényleg félek néha már 19:00 után a Búzatéren és a centrumnàl.
Ha ide akarsz költözni de van más lehetőséged is akkor inkább a másikat válaszd
13: "Nem rosszabb a helyzet mint bármelyik nagyobb városban."
Szegeden, Debrecenben kifejezetten jó a közbiztonság, ami azért nem általános az országban... Sajnos!
A 100 ezer főnél nagyobb települések közül Győrben és Budapesten van a legtöbb bűncselekmény lakosság arányosan. Miskolc a harmadik. A legkevesebb valóban Szegeden és Debrecenben van.
Sokat romlott miskolc biztonsága és megítélése a hírhedt fészekrakó program miatt. Aki nem tudja annak röviden: 2005 környékén betelepült az elég nagy avasi lakótelepre 132 lakásba olyan többnyire falusi cigány család, akik csalással, hamis munkáltatói igazolással jutottak támogatáshoz. Ezután jött az egész rokonság ezért volt hogy 15-20 ember lakott egy lakásban. A hitelt nem csak nem fizették, hanem szétverték a lepcsőházakat, eladtak mindent ami mozdítható vilt (fürdőszoba csempe, parketta, poadlószónyeg stb) , a köztereken szemétgyűjtőt csináltak, de emlékszem egyszer disznót is vágtak a lakásban. Még az eredetileg az avason lakó cigányok sem szerették őket. A normálisan élő emberek sajnos nem tudtak elköltözni mert lakásuk eladhatatlanná vált.
Nem tudom most mi a helyzet az avason mert mióta elköltöztem nem jártam ott, úgy hallottam Úgygyőri főtér se biztonságos, és a Búza tér se amit jól ismerek mert elég központi hely. Mondjuk a buszpályaudvarok sehol sem azok.
Külvárosok viszont kifelyezetten jók szerintem, sokat járok vissza szülők miatt, csak az említett helyeket kerülöm el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!