Dohányzó szomszéddal mit lehet kezdeni?
Tudom, tudom, ez örök háború, így a szokásos köröket kérem, hagyjuk.
Tudom, hogy joga van a saját lakását összebagózni, de most nem a szokásos erkélyhisztiről van szó.
Szóval a társasházban a lakásokat egy nagy kémény(?)kürtő köti össze, az amúgy ablaktalan fürdőszoba szellőzését biztosítva egy kisméretű bukóablakon át.
Nálunk legalábbis a fürdőből nyílik, gondolom a pontosan alattunk lévő lakásokban is, nem zárom ki, hogy máshol konyha lehet, mert néha ételszag is árad be (bár ez nem jelent semmit). Maradjunk a fürdőnél.
Az egyik szomszéd - vélhetően az alattunk lakó, de természetesen nem tudhatom biztosra - füstöl, mint a gyárkémény. Többnyire a fürdőben.
A szellőző pedig nem az épületből nyomja ki a füstöt, hanem hozzánk àrad be.
Túlzás nélkül volt olyan, hogy mire hazaértem, a zárt fürdőben vastag füst volt. Mint régen a füstös kiskocsmák fíling... De még ha nem is ilyen durva a helyzet, akkor is, minden törülközőnek, tiszta ruhának, egyéb dolgoknak kesernyés bagószaga van. Mindegy, mit csinálok. És sokszor már a lakásba is kiárad sajnos.
A szellőző lezárása nem megoldás, mert egyrészt egyedül ez biztosítja a fürdő levegőzését, sem párát, sem penészt nem szeretnék, másrészt mivel nem rendes ablak, nem is lehet megfelelően bezárni. Kipróbáltam, ugyanúgy jön be a bagószag, legfeljebb kicsit tompít.
Ha az ablakában tenné... persze, morognék... de ahhoz joga van, becsukom az ablakot arra az időre, kimorgom magam, kész. Ezt elismerem, hogy a tipikus nemdohányos rinya lenne. (Szoktam is, bevallom nőiesen.)
Viszont azt gondolom, hogy ez azért túlmegy a klasszikus kinek mihez van joga vitán. A szomszédnak joga van bagózni, de nekem is jogom van a saját lakásomhoz. Tisztán, füstmentesen, fulladozás nélkül.
(Az csak hab a tortán, hogy albérlet a lakás, nemdohányzó, és így totál olyan, mintha mi lennénk a stikabagósok...)
Mi lehet erre a megoldás? Van bármilyen jogom "hisztizni", vagy állóháború?
Gondoltam rá, hogy kiírom a lépcsőházba név nélkül (hiszen nem tudom fixen ki az), hogy legyünk már tekintettel egymásra, de az meg olyan agresszívszomszédos. :D De jobb ötletem már nincs.
Furdoszoba szellozobe epits egy ventillatort aminek mozgo lamellai vannak es csak akkor nyilik ki amikor az elszivo mukodik.
Masodsorban viszont megkellene javitattni a teton levo szellozteto motort, valoszinu nem mukodik rendesen.
Valamiert nem jo nalatok az levego aramlasa (huzat), mert az elszivobol nem szabadna szagnak bejonni, hiszen folyamatos szivohatasnak kellene lenni. Azert elszivo a neve.
A problemat kell orvosolni, nem elkezdeni kotozkodni. Amugy is, nehogymar ne dohanyozhasson valaki a lakasaba! Nem direkt fujja be a fustot.
Meg kell oldani a lakas szellozeset es bekeben kell elni a szomszedsaggal.
"jogom hisztizni" ... "kiírom a lépcsőházba név nélkül"
Ez nagyon beteg!!!
Videkiek szoktak perlekedni a szomszeddal ... ha feljottel a varosba, hagyd otthon az autentikus szokasaidat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!