Csak én nem akarok Budapesten élni ?
Én 2015 óta élek Budapesten, előtte 3 különböző varosban éltem. Amiket írsz, azok jó része egyszerűen nem igaz, vagy általánosítás.
"az emberek többsége közönyös"
Ez igaz, de ennek van pozitív oldala is, idegen emberek nem akarnak folyton beleszólni az életemben, vidéken ez azért jellemző volt.
"én el nem bírnám viselni , hogy még a szomszédommal se legyek köszönőviszonyban mert azt se tudom , hogy kicsoda"
Normális társasházban, mindegy hogy vidéken vagy a fővárosban, köszönnek egymásnak az emberek, de nincs belterj, nem kell tudnia a szomszédnak kicsoda vagyok, és nekem sem hogy ő kicsoda. Láttam már belterjes társasházat, ahol folyton egymást figyelték a lakók és mindenki mindenkit ismert, nem szívesen laknék olyanban. Nekem kell a magánszféra.
"aztán a zaj, a mocsok, a sok kéregető"
A belvárosban, meg a frekventált csomópontokban, de nem a tipikus lakóövezetekben. Most konkrétan tisztább, rendezettebb, nyugisabb helyen lakok, mint mikor legutóbb egy 150 ezres városban laktam. Pedig ez csóró kerület.
"hogy az étteremben minden héten másik pincért látsz"
Ez nem főváros-vidék függő, hanem az adott étterem munkaerőhöz való hozzáállásától függ, van ahol nagy a fluktuáció, van ahol kicsi. A munkahelyem környékén van 3 ebédelős étterem, mindháromban ugyanazok az arcok vannak évek óta.
"Te csak egy fizető vagy akire nem igazán tekintenek vendégként hanem csak egy pénzcsap vagy, és ez akármelyik szolgáltatásra igaz , mindegy mit veszel igénybe "
Ez is megint vállalkozás függő, de én azt szeretem, ha a pénzemért szolgáltatást kapok, nem azt, ha jópofizás megy, miközben nyilván az esetben is a pénzemért szolgálnak ki.
"Minden tele van emberrel nem tudsz úgy elmenni a környékre kirándulni , hogy ne vagy háromszázan lennének ott ."
Minden hétvégén túrázunk a feleségemmel, és soha nem volt tömeg, az elmúlt hetekben egy átlag 15-20 km-es túrán 3-4 másik emberrel találkoztunk, pedig egyszer sem mentünk Budapesttől messzire.. Igen, ha annyira fantáziátlan vagy, hogy mindig a Normafánál tobzódnál, akkor ott tömeg van, de ugyanez igaz pl. Szilvásváradra, a Misinára, a Károly-magaslatra, vagy bármely vidéki népszerű pontra.
"Az utcákon majd fellöknek , mint valami patkányt,"
Tapasztalataim szerint épp ellenkezőleg, a budapesti emberek sokkal tapintatosabbak ezen a téren, nyilván mert a forgalmas helyeken jobban hozzá vannak szokva a tömeghez.
"mi miatt gondolja "nem hasznos"-nak"
"de a nonstop zaj, az embertömeg és a mindent átható orrfacsaró bűz"
Iiiiiigen...? Tehát ebben mi a nem hasznos, ha ez a véleményem, és ezt leírtam egy vélemények után érdeklődő kérdés alá?
Hmm szerintem akkor nem tudtad értelmezni amit írtam. Pont nem azt írtam, hogy egész BP-re igaz lenne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!