Nyitott ablak, késő esti erkélyen beszélgetés, ki a "hibás"?
Sajnos többedjére futok bele abba a helyzetbe hogy az egyik szomszéd lakás lakói az erkélyen késő estig (éjfél utánig) beszélnek hangosan. Mivel lakásom kicsi, nyitott ablaknál tudok jól aludni mivel a kicsi légtartalmat alvás alatt gyorsan elhasználom. Kértem őket, hogy ha lehet ne erkélyen beszélgessenek éjszaka .Napközben is előfordul hogy ott beszélgetnek, de az nem zavar mert épp nem elaludni akarok.
A kérdésem, szerintetek én vagyok-e az bajkeverő ebben a helyzetben, mert nyitott ablaknál alszom, vagy ők, hogy hangoskodnak?
Nekem annyi jutott eszembe, hogy nincs másik irányba ablakod? Eddig ahány lakásban laktam, mindegyiknek az épület legalább 2 oldalán voltak ablakok. Akkor nem az erkély fele esőt nyitnád ki, hanem a másik oldalon, lakáson belül meg jár a levegő azért, ha nem tapasztod be az ajtókat.
Így neked is lenne levegőd, és ők is beszélgethetnének.
Azzal tisztában kellene lenni h éjjel minden csendes,nincs utcai zaj sem.
Sokkal jobban hallani mindent kivulrol belulrol egyarànt.
Én is szoktam a férjemmel későig kinnt üldügélni,lehet viccesen hangzik de nagyon nagyon halkan beszélünk,majdnem suttogàs de mégsem.
Tisztában vagyok azzal h ez egy tàrsasház,van akinél nyitva lehet egy ablak.
De tapasztalatbol mondom h az egyik szomszedom nappal zart ablakoknal is hallom nemhogy nyitott ablaknál.Engem is bosszant amikor bekell csuknom az ablakot és megkell fulladnom azért h pihenni tudjak.
Kérd meg őket mégegyszer beszéljenek halkan.Vagy 10orakor menjenek be a lakásba folytassák ott.
De nyugodtan hivhatsz rendőrt.
Kinnt lehet ulni a teraszon akár reggelig de ugy hogy nem zavarjak a szomszédokat.
Sajnos a normál beszéd hangos éjjel.Ezt magyaràzd el nekik
Nem vagy bajkeverő, de a mai "jogom van mindenhez" életmódban Mo.-n semmit nem lehet az ilyenekkel kezdeni. Mellettem egy öreg van, aki ha rájön éjjel 1-kor, vagy reggel 4-kor a fő csatornát hallgattatja a körülötte lévőkkel. Szóljak neki? Minek? Holnap utánra elfelejti. A házmesternek mondani megint minek?
Te már léptél kulturáltan. Viszont ötletként a füldugót javaslom:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!