Mi a helyzet hulladék (szemét) ügyben más társasházakban? Csak az én lakhelyemen van olyasvalaki aki turkál benne és leellenőrzi ki mit dob a kukába?
Budán lakom, egy 10 lakásos társasházban bérlek egy lakást. Egy darab 110 literes szemetes jár a háztartási hulladékoknak, és 1-1 db szintén kb 110 literes szemetes a műanyag és papír hulladékoknak.
Él ebben a társasházban egy öregsasszony, aki folyamatosan problémázik a szemét mennyiségen, már-már klinikai eset. Többször láttam, hogy turkál benne és válogat; illetve elemzi a tartalmat. Előfordul, hogy a szemeteszsákot kibontja és a tartalmat átpakolja a műanyag vagy papírhulladékok közé. Előfordult, hogy azt is hallottam, amikor eldicsekedett azzal, hogy tételesen átválogatta a szemetet.
Többször írkál cetliket. A megfogalmazásában szerepelnek a tulajdonosok és a lakók. Számára a lakó az a bérlő és úgy vélekedik, hogy a lakók szemetelnek, miközben a tulajdonosok alig vagy éppen semmit. Ők mit csinálnak a szeméttel? Megeszik? Leengedik a wc-n?
Rendszeresen emlegeti, hogy csökkentsük a szemét mennyiségét.
A plusz egy kukát ami volt a vegyes hulladékoknak elszállították, mert drága fent tartani. Hangoztatta azt is, hogyha nem viszik el a szemetet, megbüntetetik és Ő bizony nem fizet, mert kisnyugdíjas.
Előfordult, hogy a szemetet a másik "lakó" lábtörlőjére söpörte vagy tette illetve olyan is volt, hogy füveket tett egy szatyorba és ezt rakta a szomszédom lábtörlőjére.
Korábban takarított is, rendszeresen nem mosta fel a lakás előtti részt, mert lakó lakik benne; és azt is hallottam, hogy Ő nem rabszolga, hogy más után takarítson és a szemetet kapirgálja.
Már nem takarít, mert valahol hallotta, hogy talán Győrben hasonló tárasházat 260eFt-ért takarítják havi szinten.
Nálatok is van ilyen eset? Volt aki kötekedett szemét ügyben?
Mi egy 5. Keruleti tarsashazban havi 70 000 huf-ot fizetunk a takaritasert. (Heti egy....)
Itt is van ,aki rendszeresen kukazik es atvalogatja a szemetet. De legabb nem mondogat masoknak hulyesegeket.
Itt a tetrapakrol nem kepesek felfogni,h nem ujrahasznosithato....
“ Itt a tetrapakrol nem kepesek felfogni,h nem ujrahasznosithato....”
20+ éve jártam középiskolába, a környezetvédelmi napunkra a Tetrapaktól kértünk ajándékokat, a mai napig megvan, a felírótáblám, ami tetrapakos dobozokból van
A szüleim lakhelyén a tetrapak dobozokat a szelektívbe kell tenni
Szóval újrahasznosítható, max a ti szemétszolgáltatótok nem hasznosítja újra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!