Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kipakolhatok másik kerületben...

Kipakolhatok másik kerületben lomtalanításkor?

Figyelt kérdés
Kipakolhatom-e magánszemélyként ott a lomomat legálisan, ahol nem vagyok lakos? Természetesen a megfelelő napon, este hat után. Csak simán bunkóság, vagy sért is valamilyen törvényt? Ha igen, melyiket? (Kérem, hogy aki válaszol, ezzel támassza alá.) Köszönöm!

2018. febr. 18. 14:50
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Budapestről van szó. Kötözködők, értetlenkedők ("miért nem elég neked egy évben egyszer kipakolni"), tudatlanok kíméljenek! Normális és releváns válaszokat várok, köszönöm.
2018. febr. 18. 14:54
 2/12 anonim ***** válasza:
29%

Hogy lehet e azt sajnos nem tudom. Nyilván nem, vagy igen de a megadott időpontban. A gond akkor van, ha a lomtalanítás UTÁN hozza valaki a szemetet mint most itt nálunk. 2 napja volt lomtalanítás, és egy hatalmas kupac szemét figyel megint az egyik sarkon. Nyílván nem itt lakók rakták ki. Szerintem senkit nem “zavar” ha kirakod a MEGADOTT IDŐBEN...

egyébként nekem ez olyen “okosba oldjuk meg” kategoria.

Normális esetben, rendelned kellene egy konténert, illetve lehet sorob kívüli lom elszállítást is kérni - fizetség ellenében- ez rajta van a lomtalanításos papíron. Ebből azt szűröm le, hogy valószínüleg “nem lenne szabad”...

2018. febr. 18. 15:55
 3/12 anonim ***** válasza:
36%

Bunkóságnak bunkóság,méghozzá nagy.

Ha a rendőr igazoltat,és nem kerületi a lakcímed(vagy talán még a lepakolt lomodnál lévő címnek is stimmelnie kell),akkor rendesen megcsinálhatják a szádat büntetéssel.

Másik verzió,ha egy két keményebb ottani lakos erősen megkérdezi,hogy itt laksz e,majd ők osztanak ki néhány maflást,meg négy defektet egyszerre.

Gondolj bele,ha legális lenne máshonnan is hozni,az egész Bp.,meg az agglomeráció odahordaná a szemetét.

2018. febr. 18. 16:02
 4/12 A kérdező kommentje:
Olvastam a tájékoztatót, tisztában vagyok vele. Abból nem derül ki a kérdésemre egyértelműen a válasz. Lomtalanításon kívüli időben szabálysértés lenne, ahogy azt írják. De a kijelölt helyen és időben? Nyilván érzem, hogy nem lenne helyes, de tiltja-e a törvény? Ha igen, akkor konkrétan hogyan szól? Ezt írja ide valaki.
2018. febr. 18. 23:35
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés. Amúgy kifejezetten tetszik, hogy a szokásos hulladéktörvényes fenyegetőzés helyett az újrahasznosításról írnak.
2018. febr. 20. 17:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Pont pár hete volt erről szó azt hiszem a Napló Sváby Andrással c. műsorban. És ott is azt mondták, mint már itt az egyik hozzászóló, hogyha rendőr igazoltat és látja, hogy nem vagy kerületi lakos, akkor bizony megbüntet. Ráasáaul a cigányok es guberálók miatt ilyenkor még gyakrabban járőröznek. Szóval a válasz, nem lenne legális.
2018. márc. 4. 23:46
 7/12 A kérdező kommentje:
Ebben aztán sok újdonság volt. Minek írsz, ha fel sem fogtad, mi a kérdés?
2018. márc. 7. 12:11
 8/12 anonim ***** válasza:

Bár nem mostani a kérdés, de leírom a tapasztalataimat:

Amikor lomtalanítás van, akkor a rendőrök eltűnnek a környékről, mintha sosem lettek volna. Ahogy megjelenik az első területfoglaló, félmeztelenül egy kamulomon ücsörgő egyed, az utolsó rendőr is eltűnik. Nálunk naponta többször jár rendőrautó az utcában, ilyenkor egyet sem látok. Szóval:

Nyugodtan kirakhatod a lomot más kerületbe, a kutyát sem fogja érdekelni, hogy honnan jöttél. Én is mentem odébb 2 kerülettel amikor megjött az új kanapé, a régit meg nem tudtam hol tárolni. Senki nem kérdezte meg honnan jöttem.

2018. máj. 29. 13:43
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tapasztalataim vannak bőven, körülbelül ugyanez. A kérdés az, hogy ha valaki rendőrt hív rám, amiért kipakolok, akkor annak van-e jogalapja megbüntetni engem.
2018. máj. 29. 15:08
 10/12 anonim ***** válasza:
A rendőr mire kiér addigra te bőven végzel is...ha nem háztartási hulladékot viszel vagy zöld hulladékot, építési törmeléket, akkor nem fog szólni. Ráadásul senki nem tudja az adott kerületben, hogy helyi lakos vagy-e vagy sem, nem fognak rendőrt hívni.
2018. máj. 30. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!