Mi a helyzet hulladék (szemét) ügyben más társasházakban? Csak az én lakhelyemen van olyasvalaki aki turkál benne és leellenőrzi ki mit dob a kukába?
Budán lakom, egy 10 lakásos társasházban bérlek egy lakást. Egy darab 110 literes szemetes jár a háztartási hulladékoknak, és 1-1 db szintén kb 110 literes szemetes a műanyag és papír hulladékoknak.
Él ebben a társasházban egy öregsasszony, aki folyamatosan problémázik a szemét mennyiségen, már-már klinikai eset. Többször láttam, hogy turkál benne és válogat; illetve elemzi a tartalmat. Előfordul, hogy a szemeteszsákot kibontja és a tartalmat átpakolja a műanyag vagy papírhulladékok közé. Előfordult, hogy azt is hallottam, amikor eldicsekedett azzal, hogy tételesen átválogatta a szemetet.
Többször írkál cetliket. A megfogalmazásában szerepelnek a tulajdonosok és a lakók. Számára a lakó az a bérlő és úgy vélekedik, hogy a lakók szemetelnek, miközben a tulajdonosok alig vagy éppen semmit. Ők mit csinálnak a szeméttel? Megeszik? Leengedik a wc-n?
Rendszeresen emlegeti, hogy csökkentsük a szemét mennyiségét.
A plusz egy kukát ami volt a vegyes hulladékoknak elszállították, mert drága fent tartani. Hangoztatta azt is, hogyha nem viszik el a szemetet, megbüntetetik és Ő bizony nem fizet, mert kisnyugdíjas.
Előfordult, hogy a szemetet a másik "lakó" lábtörlőjére söpörte vagy tette illetve olyan is volt, hogy füveket tett egy szatyorba és ezt rakta a szomszédom lábtörlőjére.
Korábban takarított is, rendszeresen nem mosta fel a lakás előtti részt, mert lakó lakik benne; és azt is hallottam, hogy Ő nem rabszolga, hogy más után takarítson és a szemetet kapirgálja.
Már nem takarít, mert valahol hallotta, hogy talán Győrben hasonló tárasházat 260eFt-ért takarítják havi szinten.
Nálatok is van ilyen eset? Volt aki kötekedett szemét ügyben?
Nalunk is vannak hasonlok.
Én pl leveleket vagy régebbi pl szerzödeseket bankkal telefonos cégekkel stb stb, meg csekkeket barmit, ami a nevemre szol, ki sem merek dobni nàlunk, elviszem mashova ahol csak aznap van kint a kuka amikor jön a szàllito es kint közterületen, nem pedig eldugott helyeken.
Nàlunk meg a környék a megbizhatatlan. Kiteszel egy rossz porszivot, 5 perc mulva elviszik
Ilyen jellegű problémával még nem találkoztam a tíz év alatt, mióta itt lakom, de volt/van más. (Vidéki város)
A régi problémánk az volt, hogy mivel iskola melletti az utca, a szülők rendszeresen a mi edényeinkbe tették, a ki tudja honnan hozott szemetüket, és sajnos nem egy esetben büntették meg a társasházat, mert nem fért bele a motyó és mellé volt téve. Ezt megoldottuk egy ketreccel.
A másik probléma, hogy nálunk külön szelektív szigetek vannak, teszem hozzá nem is messze a háztól, mégis sokan a pillepalackot is beleteszik a kommunális kukába. Kupakostól, nem összenyomva. Meg a pizzásdobozt nem összetörve. Ez azért roppant praktikus, mert frankón megreked az edény felénél, így alul ott az 50 liter levegő, a szemét meg bukik kifelé.
Nálunk szemétledobó van, szelektív kuka meg csak papírnak és műanyagnak, üveg szelektíveket nemrég kezdték visszatenni a közterületekre (de nem tudom, lesz-e haszna, nem fogják-e felborogatni, mert régebben ez probléma volt, hogy a szelektív szigetek környéke tele volt emiatt üvegtörmelékkel és balesetveszélyes volt), 64 lakásos lépcsőház, nem tudom, van-e kukázó lakó, de szerintem a többségnek eszébe sem jut ilyen, a lakókkal meg úgysem tudnák beazonosítani, hiszen közös csövön jön le a szemét, a zsákra meg nincsenek nevek írva. Nem nagyon lehetne kitalálni, hogy melyik kitől jött.
Hagyd a vénasszonyt, gondolom, nincs jobb dolga. Olyat ne dobj a közös szemetesbe, amin a neved/címed szerepel, esetleg ennyire érdemes odafigyelni.
“ 84%
Nalunk is vannak hasonlok.
Én pl leveleket vagy régebbi pl szerzödeseket bankkal telefonos cégekkel stb stb, meg csekkeket barmit, ami a nevemre szol, ki sem merek dobni nàlunk, ”
Ilyeneket ledarálva kell kidobni , bárhol
3500 forint egy papírdaráló
Kérdező, ha odarakja a szemetet az ajtód elè bekoogsz, kinyitja és hozzávágod
Alternatív megoldások:
- tulaj rendezze le
- birtokvédelmi eljárást infítotok ellene
Ebből igaza van a néninek.
Ha már van három kuka, hogy szelektíven gyűjtsék az emberek akkor igazán nem nagy fáradtság használni.
A néni ráér, és jót tesz a környezetnek unalmában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!