Ti laknátok felnőtt emberként a szülői házban, egy házrészben? Családot is alapítanátok benne?
Pár millió forintos beruházás után kétgenerációssá alakítható a ház, direkt így tervezték. Ketté kell választani a nappalit, kialakítani egy kis konyhát (egy helységben lenne a konyha-nappali-étkező nagyjából 20-25 négyzetméteren), és már kész van. Két 12 négyzetméteres hálószoba, és egy ugyanekkora fürdőszoba is van benne, viszont az egyik hálószoba a fürdőszobából nyílik. A bejárati ajtó pedig egy kétszárnyú teraszajtó, ami a közös teraszról nyílik, egyből a nappaliba. Nagyjából ilyen az alaprajza: [link]
Laknátok ilyenben, vagy inkább nem?
Milyenek a szülők?
Ha meghalnak, te örökölsz egyedül?
A pároddal elviselik egymást?
Hol van?
Nem érné meg eladni, és venni 2 kis lakást?
Ebből nem derül ki, ilyesmit csak egyéni esetenként, minden változót figyelembe véve lehet eldönteni. Hogy konkrétan rátok nézve mik ennek az előnyei és mik a hátrányai, mik lehetnek alternatívák, azok előnyei, hátrányai, stb.
Erre a legpontosabb válasz az lehet hogy van olyan helyzet, hogy igent mondanék rá, de olyan is, hogy nem.
Én úgy gondolom akármennyire is szereti valaki a szüleit és fordítva, attól még elkell szakadni. Így egészséges. A jövőre nézve is. Egy idő után, ahogy egyre idősebb az ember egyre több hülye szokása lesz és észre sem veszi, ahogy “zaklatja” a fiatalokat.
Na meg persze van az a szülőfajta, aki még a felnőtt gyerekének is képes azt mondani, hogy amég az én házamban laksz... még ha ez nem is pont így van, de ez egy idő után elviselhetetlen. A békesség érdekében a minimum a külön ház, lakás, telek... de egy másik, szomszédos vàros a tuti.
Amíg teheted, lakj ott, de családot ott ne alapíts, és ne költs milliókat a házra.
Alapszabály: legalább olyan messze költözz, hogy papucsba ne tudjon átmenni az anyád (és az anyósod se).
Egyedul sem laknek felnottkent a szuleimmel, nemhogy csaladot alapitsak a nyakukra.
Tul sok peldat lattam mar a turos hatu kozos lorol.
Plusz ha nem vagy az egyeduli orokos csak utabb hatalmas ongol egy forintot is kolteni a hazra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!