Mit tehetek a zajos szomszédok ellen?
Elsősorban a rendőrséghez intézem a kérdésem, de szívesen várok civil válaszokat is.
Társasházban lakom. A felettem lévő lakók teljesen figyelmen kívül hagyják a társasházi együttélésre vonatkozó írott és íratlan szabályokat: éljünk egymás mellett egymás zavarása nélkül!
Tegyük fel, hogy elfogy a türelmem és önmagam kezébe veszem a probléma megoldását. Példának okáért a konkrét helyzetemre viszonyítva, ahol a felettem lakók ok nélkül érvénytelenítik a nyugodt élethez való alkotmányos jogom. A helyzetemben az áll fenn, hogy minden nap kiszámíthatatlan időközönként, de biztosan dübögnek, futkároznak, "lakást felújítanak", összefoglalva zajonganak.
Telefonon felvettem a kapcsolatot a rendőrséggel: meglepődve kérdezte, hogy csendháborítást akarok bejelenteni 15:06-kor. Majd megkért, hogy vegyem fel a kapcsolatot a társasházi közös képviselővel. Az is megtörtént, Ő a városi jegyzőhöz irányított.
Tehát, ha a szemet szemért elvet alkalmazom, mivel semmi jogos útja nincs a panaszom elbírálásának, akkor amint zajt tapasztalok, viszonozom! Ennek ki issza meg a levét? Az amúgy normális szomszédok, akikkel nem volt probléma!
Ezt szeretném elkerülni!
Egy sorstàrs
Megirnàd akár priviben mi volt,vagy mi lesz
hogy mennek majd a dolgok?
en is fontolgatom hàtha segitsègemre lesz valami
nagyon köszönöm!Kitartàst!
Én idegsukkal küzdök...
Mi sorházakban élünk de ha a szomszédban hangoskodnak akkor áthallatszik kegyetlenül. Múltkor a szomszéd neki állt este fúrni, én meg úgy felkaptam az agyvizet, hogy kalapáccsal belevertem 2 hatalmasat a falba és ordítozva szidtam 2 percig...
Azóta se fúr
Ha még nem oldódott meg a probléma akkor van több megoldás is.
Az egyik pl: hogy megveszed tőlük a lakást, akár banki hitel vagy barátok+családi kölcsön segítségével. Utána ki adod albérletbe és az albérleti díjból törleszted a kölcsönt/hitelt. Esetleg kicsit megpótolod, de a nyugalmad minden pénzt megér. Egy albérlővel pedig főleg ha tőled bérel (vagyis tőled függ) sokkal kevesebb gondod van mint egy tulajal. Ha pedig nincs kiadva akkor is jó az a lakás puffer zónának. Vagyis felfogja a következő (egyel távolabbi) lakó tájait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!