Mit tehetek a zajos szomszédok ellen?
Elsősorban a rendőrséghez intézem a kérdésem, de szívesen várok civil válaszokat is.
Társasházban lakom. A felettem lévő lakók teljesen figyelmen kívül hagyják a társasházi együttélésre vonatkozó írott és íratlan szabályokat: éljünk egymás mellett egymás zavarása nélkül!
Tegyük fel, hogy elfogy a türelmem és önmagam kezébe veszem a probléma megoldását. Példának okáért a konkrét helyzetemre viszonyítva, ahol a felettem lakók ok nélkül érvénytelenítik a nyugodt élethez való alkotmányos jogom. A helyzetemben az áll fenn, hogy minden nap kiszámíthatatlan időközönként, de biztosan dübögnek, futkároznak, "lakást felújítanak", összefoglalva zajonganak.
Telefonon felvettem a kapcsolatot a rendőrséggel: meglepődve kérdezte, hogy csendháborítást akarok bejelenteni 15:06-kor. Majd megkért, hogy vegyem fel a kapcsolatot a társasházi közös képviselővel. Az is megtörtént, Ő a városi jegyzőhöz irányított.
Tehát, ha a szemet szemért elvet alkalmazom, mivel semmi jogos útja nincs a panaszom elbírálásának, akkor amint zajt tapasztalok, viszonozom! Ennek ki issza meg a levét? Az amúgy normális szomszédok, akikkel nem volt probléma!
Ezt szeretném elkerülni!
Most akkor próbáltad velük megbeszélni vagy nem? Ennyiből nem lehet megítélni, hogy jogos-e a panaszod vagy nem. Ha minden nap csinálják akkor akár az is lehet hogy a normális életvitelük része.
Egyelőre semmit nem írtál ami megdöntetetlen bizonyíték lenne hogy ennyire egyértelmű a helyzet. A futkározás, felújítás bizonyos körülmények között lehet jogos is.
Valamennyi zajjal jár a társasházban élés, mi pedig mivel nem vagyunk ott a lakásodban, nem tudjuk ezt megítélni. Neked is toleránsabbnak kell lenned. Például, hallgass zenét azokban az időszakokban, amikor zaj van.
Mi 3szor beszéltünk az alattunk lakòval!
Màr fél éve megy az àllandò dübörgés,trappolás,kopogás,ablakcsapkodás,orditozàs,nyögések,ordito tv es zene.
Ejjel rájuk ébredek mert ök akkor értek haza a bulibol.
Reggel rájuk kelek hétvégén ha neaddj nem 11ig alszanak.
Ablakot nem lehet nyitni.
Oké hogy társasház,de könyörgöm vegyenek màr fel papucsot!
10 után ne izombol csapkodjak az ablakot!Olyan mintha egy elefántcsorda lenne alattunk.
Nem tudom magam kipihenni mert àllandoan terhelve van a fülem,es mivel minden zajt feldolgoz az agyad igy ezzel is energiat veszit.
Es ez ejjel is igy van,ha szerencsénkre nem ébredünk fel a trappolàsra és csapkodásra akkor is hallja az ember.Az agyad ugyanugy dolgozik.
Ezert van az van amikor egy nagy zajra felriadsz álmodboo,az azért van mert az agyad ugy itéli meg h menekülj,ezért felébreszt!
Ez hosszù tábon ahhoz vezet h hiába alszol,reggel fáradtan kelsz mert éjjel elhasználtad az energiádat.
Ugynugy nappal is.
Én tudom miröl beszél a kérdezö.
Vannak alapzajok,vc,tusolás,egy két kopp,1-2 dübörgés
de amikor 0-24 oraban ingerek érnek és el sem tudod dönteni mi az Istent csinálnak már megint,higyjétek el elég leterhelö.
Az elsö 2-3 hònapban jobban türtem,de érzem azt h kezd sok lenni.
Estére agresszivvá válik,ingerlékennyé,mérges is vagyok de fáradt is egyben.
A vicc az h elöttük is éltek is,gyerekkel!!!Miért van az h negyed ennyi zaj sem volt!De 2 huszonéves ugy él és ugy viselkedik mint akik nem normálisak!
Nem vagyunk szörny szomszedok,mas is hallgat néha zenét vagy fur reggel 6kor vagy epp este 10 után.Oké akkor ért râ,csak pár perc.Ezzel jár a panel,társasház
de szerintem is vannak iratlan szabályok amikkel egy normális ember tisztában van.
"Ha te visszadübögsz nekik akkor mégis mit vársz?"
Ezt pontosan hogy érted? Ha téged leszúrnak és van annyi erőd, hogy visszaszúrj akkor Te vagy a rossz?
Felettem és mellettem is bolondok laktak folyamat. Volt egy nimfomániás mellettünk, úgy vinnyogott és olyan hangosan, ráadásul éjjel-nappal, amikor rájött... Ez ugye hétköznap hajnali kettőkor amikor aludnék, elég zavaró volt... és nem, nem savanyú a szőlő, de azért a k**** anyukájukat, hogy nem lehet csendesebben intézni ilyenkor :D semmi se használt, ütöttem a falat, kiabáltam, hogy halkabban... semmi :D aztán elköltöztek, DE lett helyettük egy partikirály, az meg olyan orgiákat csapott... szerencsémre általában hétvégén, aztán ők is leléptek. Felül van egy család, általában külföldön vannak, de amikor pár hónapra hazajönnek, az maga a pokol... a kölykeik egész nap úgy hupognak hogy beleremeg az egész lakás, ordibálnak, visítanak, hisztiznek, és ez ment éjjel-nappal. A csúcs, hogy éjszaka még ők kopácsoltak le, amikor párommal kicsit hangosabban nevettünk. Kiadták albérletbe, de ez se jobb, szerintem kosárlabda meccsezik reggelente, mert úgy pattogtat valamit, hogy pontban reggel 7-8 körül mindig erre kelek. Az ilyen tuskókkal hiába beszélsz, nem hatja meg, sőt annál inkább kitol veled.
Sajnos nálunk anyám a mumus, olyan ordibálásokat lenyom, hogy miatta úgy érzem, nem nagyon van jogom bárkinek is szólni a hangzavarért... őt is mindig csitítom, hogy ennyi meg annyi az idő, ne legyen már paraszt és fogja be, de meg se hatja... Állítom, hogy ez a társasház a legnagyobb parasztok gyűjtőhelye a környéken... megváltás lesz elköltözni, remélem normális szomszédaink lesznek, amíg nem sikerül összespórolni egy családi házra...
Továbbra is a Magyar Rendőrséghez intézem kérdésem.
Éljünk a szemet szemért, fogat fogért állásponthoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!