Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogosan kérhetnénk a lakbér...

Jogosan kérhetnénk a lakbér csökkentését?

Figyelt kérdés

A járvány miatt itthonról kell dolgozzunk, viszont a tulaj felettünk lakik, borzasztóan hangosak.

Vannak gyerekeik akik egész nap hisztiznek, a szigetelés rossz, olyan mintha csak egy ajtó választana el minket, nem egy egész emelet.

A szerződés csak pár hónap múlva jár le, de már nem szeretnénk itt lakni, mi nem ezért fizetünk egy rakás pénzt.

Már szóltunk, próbáltuk szépen megértetni velük, hogy így nem tudunk normálisan dolgozni. Akkor nagyjából 1 hét erejéig visszafogtàk magukat.

Mikor költöztünk nem laktak itt, elvileg a járvány miatt "ragadtak" itt, de lenne más lehetőségük, eddig is az egyikük szüleinél éltek.

Meetingekbe be hallatszik a zenélő gyerekjáték és visítás, de hétvégén mikor pihennénk is erre ébredünk.

Mivel megváltoztak a körülmények, mi szeretnénk szerződés bontást kérni azonnali hatállyal és új lakást keresni vagy hogy csökkentsék a lakbér ha ki akarja várni az 1 évet, és utána költözünk. Mi nem ilyen feltételek mellett vettük ki a lakást.

Más volt ilyen helyzetben? Milyen megoldást találtak rá? (azonnal szerződés bontás stb? )

2020. ápr. 2. 15:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%
Keress nekik magatok helyett bérlőt akit ez nem zavar (vagy csak elhanyagolhatóan) és nekik sincs bevételkiesés, ti is költözhettek ha a tulaj belemegy, esetleg engedhetsz az (új) albérlőnek egy kicsit a tényleges összegből
2020. ápr. 2. 20:35
 12/27 anonim ***** válasza:
95%

Én megírnám neki, hogy a megváltozott élethelyzetük miatt a lakás már nem felel meg azoknak a kritériumoknak, amik miatt annak idején kivettétek. Nem akarod ennek a hátrányát és a felelősségét ráhárítani, de kéritek a szerződés közös akarattal történő felbontását és a kaució visszatérítését, a költségek levonása után.

Mondd már, mi történhet?

Legfeljebb azt mondja, hogy nem, de "próba = szerencse" és akkor lehet továbbgondolni!

2020. ápr. 2. 21:25
 13/27 A kérdező kommentje:

Látom sikerült megérteni a problémát... Nem azon van a hangsúly hogy 170ezer vagy 150 ezer, hanem azon hogy mikor kivettük nem lettünk tájékoztatva, hogy bizony egyenlő a semmivel a szigetelés és bizony olyan lesz, mintha egy háztartásban élnénk mikor ők felettünk laknak.

Viszont így olyanért fizetünk, amit mi nem szerettünk volna nem kevés pénzt, mert 170 ezer forintot nem dob hozzánk senki, keményen meg kell dolgozni érte. Ha nem tudsz érdemben tanácsot adni, ne kommentelj inkább, köszönöm! 🙏

2020. ápr. 2. 21:25
 14/27 A kérdező kommentje:
#11 én nem engedhetek majd az új bérlőknek, és nem is gondolom hogy belemenne, hogy én keressék neki valakit.
2020. ápr. 2. 21:27
 15/27 A kérdező kommentje:
Utolsó, egyszer már szóltunk, nem történt nagyjából semmi változás. Holnap beszélünk velük, ez egy jó érv, már valóban nem felelnek meg a körülmények ami miatt kivettük.
2020. ápr. 2. 21:30
 16/27 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem legyèl vele ôszinte.

Mond el neki azt amit itt leirtal.

170 ezer nem kevès pènz.Èn ennek 60 százalèkàt keresem teljes àllàsban.

Mond el neki h ràment az egèszsègetekre,fàradtak vagytok mert nem tudtok pihenni,kezd ràmenni a munkàtokra is.

Stresszt okoz.Tudom mit irok mi ezen àtmentünk.Költöztünk,szerencsénkre kifogtunk mègegy olyan lakàst aminek hangszigetelèse ujèpitès rèvèn nulla.

Tetőtérbe költöztünk.De az alattunk lakó minden mozdulatàt halljuk

Igaz h b.nko is egyben.Üvöltöznek egèsz èjjel ezek is,dübörögnek trappolnak,kopognak csapkodjak az ajtokat ablakokat.es 2 felnött emberröl beszelek.

pokol az èlet felettük.Jo lenne költözni de minden pênzünk ráment 6 hònapja a költözèsre😕Szoval megértem azt a 20 ezret is.

Lègy öszinte,veszteni semmit sem fogsz

2020. ápr. 3. 07:42
 17/27 anonim ***** válasza:
94%

Arra nagyon ügyelj, hogy ne kiabálj a tulajjal, mert csak ellenreakciót váltanál ki nála, "csakazértsem" értené meg a problémátokat.

Mondjad meg neki, hogy amikor először szóltál, pár napig a gyerekek tudtak viselkedni, de ez a mostani zajongásuk, tekintettel arra, hogy Ti is otthonról dolgoztok, számotokra elfogadhatatlan.

Kérjed meg, hogy vagy intse csendre a gyerekeket (teljes csendet ne várjatok, hiszen gyerekek), vagy kölcsönös megegyezéssel szerződést bontotok, szankció nélkül.

Ha nem juttok dűlőre, kénytelenek lesztek 3 hónapot kibírni.

2020. ápr. 3. 09:47
 18/27 anonim ***** válasza:
96%

Én a 12-es válaszoló vagyok és nem véletlenül írtam, hogy (ajánlottan, másolattal)ÍRJÁL.

Részben mert higgadtan össze tudod szedni a gondolataidat, nem tud a szavadba vágni és megzavarni, másrészről mint láthattad a szó elszáll. Egy írásban közölt dolgot mindig komolyabban vesznek, mint egy indulatoktól vezérelt csipogást. Ezenkívül nem lehet tudni, hogy hova fajul a dolog, lehet, hogy bíróságra kerül a sor és jobb, ha van a kezedben bizonyíték.

A 16-os válaszoló is jókat írt, ezeket is mind bele lehet venni.

2020. ápr. 3. 10:13
 19/27 anonim ***** válasza:
90%

A nagy zaj árt az egèszsègnek

èn tiszta stressz vagyok,nem tudok ellazulni pihenni mert mindig van valami.Faradt vagyok,kimerult testileg lelkileg.A ferjemmel sokat vitazunk,nincs turelmunk semmihez.Rajuk kelunk,miattuk nem tudunk elaludni este de ha du elkummantok tuti h egy izombol bek.rt ablakra kelek akkoràt szól.Mar rettegek hazamenni,rettegek a hetvegetol

miota itthon vannak a korlatozas miatt itthonrol dolgoznak allandoan megallas nelkul csapkodnak orditoznak...Az elmult 2 het pokol volt es meg nincs vege😕

2020. ápr. 3. 11:59
 20/27 A kérdező kommentje:

Szóltunk, ahogy előtte is, most is írásban.

Megnézte, nem válaszolt.

Majd felhívta párom, (nem, nem kiabáltunk, kulturált ember módjára szépen elmondta amit le is írtunk).

A válasz az volt, hogy ő nem szeretné felbontani a szerződést mert most nem fog találni ennyiért bérlőt.

Mi erre mondtuk, hogy nem korrekt, hogy költözés előtt mikor megnéztük a lakást nem tájékoztatott minket, hogy az utolsó köhögéstől kezdve a villa csörgéséig mindent hallani, nem hogy a gyermekeket visítását és az ő vitáikat.

Tehát még hangosabbak bosszúból, fogalmunk sincs mit tehetünk, nem akarunk 320ezer forint kauciót csak úgy itthagyni nekik ajándékba.

Hiszen az új albérletért majd ugyanúgy kérnek 2 havi kauciót.

Még egyébként is, keményen meg kell dolgozni ennyi pénzért.

2020. ápr. 4. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!