Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Lusta és/vagy igénytelen a...

Lusta és/vagy igénytelen a lakótársam vagy nekem van igazam?

Figyelt kérdés

Tehát vannak feladatok, amiket felosztunk: porszívózás, felmosás, fürdő, WC takarítás, közös helyiségek takarítása stb.

Én mindig azonnal elmosogatok magam után gondolva arra, hogy ha más használni szeretné a konyhát ne legyen tele a pult szennyessel, ne kelljen utánam mosogatni, legyen helye enni, ételt készíteni stb.

Ezzel szemben ő eszik valamit és ott hagyja a pulton a szemetet (kiürült kenyereszacskókat, üres tejesdobozt, kupakokat, flakonokat stb.). Képes otthagyni napokra. Nem dobom ki utána, mert belefáradtam, félreteszem egy helyre és megkérdezi, hogy nekem nehezemre esett-e volna kidobni a szemetet...

Belevágja a körmét a kádba, kiszedi a haját a fésűből és beleteszi a csapba, úgy hagyja. Ha szólok, azt mondja, hogy meddig tartott volna kiöblítenem utána...

Múltkor főzött valamit és nem túlzok, egy hónapja kint van a loggián a koszos kiürült fazék, mert állítása szerint nincs ideje elmosni.

Mióta együtt lakunk, a hűtőt még nem takarította ki, szóltam neki, hogy most már én biztosan nem fogom, úgyhogy nekiállhatna, mert penészes és sok cucca be van rohadva. Megkért, hogy dobjam ki a cuccait, mondtam, hogy nem fogom, az ő cuccai, dobja ki ő maga után és takarítsa ki a hűtőt. Ezt hetek óta halogatja, mondván, neki nincs ideje rá.

Mindketten dolgozunk, mindketten későn érünk haza, de azért mégis áldozok napi 15 percet arra, hogy rendet tartsak, ő bent ül a szobájában és a telefonját nyomkodva vagy játszik és ha szólok neki, akkor ő fáradt és épp pihen.

Szerinte én cseszegetem őt és semmibe nem telne nekem ezeket megcsinálni, mert hogy ő is volt, hogy megcsinálta utánam. Nem emlékszem rá, hogy bármikor is kellett volna utánam takarítania és kérdeztem is tőle, hogy mikor, de azt mondja, nem emlékszik, de volt olyan...

Mit lehet az ilyennel tenni? Én vagyok tényleg a cseszegetős vagy ő az igénytelen? Persze, kikéri magának, ő nem lusta, csak más a tempója.

2020. febr. 20. 12:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%
Megkérdezted, cseszegetős vagy-e? Én azt válaszoltam, igen, te is az vagy, meg ő is lusta. Erre elkezdtél hiperventillálni, hogy de az mitől cseszegetés, hogy így meg úgy meg amúgy blablabla. Nyugi. A rendszeretőknek van egy ilyen idétlen felsőbbrendűségi tudatuk. Én se vagyok ideges attól, hogy neked alapvető igényed van a rendrakásra, te se legyél attól, hogy másnak meg nincs. Csak költözzetek szét, mert ennek nem lesz semmi jó megoldása, higgy nekem. Ja, és említettem már, hogy nyugi? :)))
2020. febr. 20. 12:41
 12/28 anonim ***** válasza:
24%
Ki kényszerít, hogy együtt éljetek? Miért nem mész máshova, vagy küldöd őt el? Mikor összköltöztetek, nem ismertétek egymás szokásait? Én koliban voltam úgy, hogy 3-an laktunk egy szobában, 2-en rendesek voltunk, a 3. ilyesmi mit amit írtál. De együtt tudtunk élni vele, mert elfogadtuk, hogy ő ilyen. Meg szerettük ettől függetlenül, hogy lusta és szétdobál mindent. Utána láttam másik szobában, hogy a lány akkora kupit tartott, hogy nem lehetett bemenni az ajtón, mert odáig szét voltak szórva a ruhák a földön. :D Láttam ezt-azt, és nem tűnt akkor borzasztónak, 20 évesen. Én nem vagyok egy rend és tisztaság mániás, nem mosogatok el mindent azonnal, kicsit rápihenek mindig, de addig nem tudok főzni, enni, amíg nincs rend körülöttem, mert akkor már zavar minden ami nem illik oda. Te már lehet, hogy kicsit túlspilázod ezt az egészet. Ne unatkozz ennyire, hogy folyton őt felügyeled, tiszta feszültség jön le abból amit írtál, meg ahogy reagálsz a kommentekre. Számonkérő és utasítgatós vagy. A lakótársadat valszeg az "anyjára" emlékezteted. Te vagy a szigorú felnőtt szerepében, aki neveli a gyereket, őt meg beskatulyázod egy hülyegerek szerepbe, aki nem fogad szót. Elgondolkodnék, hogy ez nem-e játszma köztetek. El kéne vetni ezt a csatabárdot. Úgy, hogy békén hagyod. Elfogadod ilyennek, vagy kilépsz a játszmából és nem kényszeríted magad egy légtérbe vele, nem tudtok együtt élni.
2020. febr. 20. 12:45
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj már, Utolsó, attól még, hogy te undorító környezetben is jól érzed magad, még gondolom azért gondolkodni tudsz. Ez a gané a kádban hagyja a körmét és ő van felháborodva, hogy szól neki érte. Ez nem a "zseni átlátja a káoszt" szint. Nálad mi van otthon, ha szerinted ezek elfogadható dolgok? Én sem vagyok egy tipptopp kis házitündér, csak mióta gyerekem van, de előtte sem csináltam ilyet. Milyen igénytelen nő az ilyen? 🤢
2020. febr. 20. 12:46
 14/28 A kérdező kommentje:

Senki nem kényszerít, hogy együtt éljünk, maximum mindkettőnk gazdasági helyzete. Én vagyok a főbérlő és előtte egy rendes fiú lakott itt. Soha nem volt konfliktus, neki magától értetődő volt maga után elpakolni, meg a saját koszát eltakarítani.

Aki most itt van, ő úgy jött ide, hogy természetesen ő rendszerető, ő hetente takarít egy nagyot, hétközben csak mosogat, meg összerámol. Ezt így előadta, normálisnak tűnt, aztán két hétig tartotta magát ahhoz a rendszerhez, amiben megállapodtunk szerződéskötés előtt.

Sajnos a szerződés még érvényes, szóval nem olyan egyszerű, hogy költözzünk el (mellesleg ugye én vagyok a főbérlő, szóval én innen nem megyek sehova, maximum p), meg nem is hinném, hogy neki egyszerűbb másik albérletet keresni, mint nem bent hagyni a körmöt, meg a hajat a csapban.

"Erre elkezdtél hiperventillálni, hogy de az mitől cseszegetés, hogy így meg úgy meg amúgy blablabla" - igazából arra voltam kíváncsi, hogy hol kezdődik véleményed szerint a cseszegetés, és hogy szerinted az cseszegetés-e, hogy megkérem a másikat, hogy ne hagyja bent a csapban a haját, meg a levágott körmét.

Egy teljesen normális kérdést tettem fel neked, igazából te vagy az, aki csípőből osztja a másikat, érveket nem hoztál fel, cinikus vagy és kioktató.

A lakótársam nagyon hasonló egyébként, teljesen nyugodtan és korrekten megkérem, hogy ha lesz ideje, takarítsa ki a hűtőt, mert penészes és alig férnek már be a cuccok az ő lejárt dolgai miatt. Erre szabályosan nekem esett, hogy ő fáradt, ő elfoglalt, miért nem csinálom meg én stb. Valamiért mindig azoknak áll feljebb, akik nagy ívből tesznek a feladataikra, hát nehogymár szóljanak nekik, mégis mit képzelünk, tudom-tudom...

Az alkalmazkodásról meg annyit, hogy amint írtam, nem szólok, mert nem mosogat, csak összepakolom egy kupacba a mosatlanjait és félreteszem. Ha vendég jön vagy ritkán a tulaj, beteszem a sütőbe, hogy ne legyen szem előtt.

A szemetét is szó nélkül félreteszem, kidobja, amikor akarja. A bűzlő törölközőt bár orrfacsaró, ráhagyom.

Másik: a fürdőszobában van egy polc neki és nekem is. Ő nem dobja ki a kiürült flakonokat, hanem átteszi az én polcomra, ha már nincs hely az övén, én visszateszem. Ezen is kiakadt, hogy miért nem jó az úgy. Mondtam neki, hogy tudod, nekem is csak azért van helyem, mert a szemetet kidobom és nem ott gyűjtöm. Egyszerűen nem néz magába...

2020. febr. 20. 13:10
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem vagy cseszegetős! Ő undorítóan igénytelen. Szólni kell, hogy na hagyja a szemetét a pulton meg, hogy ne vágja a körmét a kádba? Egy normális embernek ezért szólni sem kell. Ha egyedül vagyok otthon, akkor se hagyom ott a körmöm a kádban. Fújjj.

Más a tempója??? Mikor akar elpakolni főzés után? Egy hónap múlva.

Én nem tudnék ilyen emberrel együtt élni, ő nem csak szimplán lusta meg rendetlen, hanem kifejezetten igénytelen és gusztustalan.

2020. febr. 20. 13:12
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Koszos, igénytelen dög a lakótársad.

Én a helyedben fontolóra venném a költözést.

2020. febr. 20. 13:16
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

A 81%-os válaszoló ugyanolyan igénytelen szär, mint az emlegetett emberünk, ezért érzi magát annyira sértve és támad a kérdező teljesen ésszerű kérdései kapcsán.

Én lehet felmondanám a szerződését. Menjen máshova igénytelenkedni. Szerintem nagyon rendes tőled így is, hgy még nem bäsztad ki. Tudod ki pattogna nekem, miután a cuccai rohadnak a hűtőben, meg a haját, körmét otthagyja a csapban. Az is nehezére esik, hogy a saját szemetét a kukába tegye, milyen emberek vannak, jó ég.

2020. febr. 20. 13:23
 18/28 anonim ***** válasza:
10%
Azzal kezdtem, hogy pont ilyen igénytelen vagyok, csak szar nélkül mint a lakótárs. Próbáltam rávilágítani bomlott elménk működésére. De ha nem vevő rá senki, hát jó, hisztizzetek csak, hogy fujj de undorító a csaj, csak ettől nem fog megoldódni a probléma.
2020. febr. 20. 13:26
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
"csak szar nélkül mint a lakótárs" - figyelj, az hogy te igénytelen vagy, az egy dolog. Az meg hogy emberileg nulla, az meg a másik. Adott két ember, az egyik betartja az együttélés normáit, meg tarjta magát ahhoz, amiben megállapodtak. A részéről még túl sokat el is tűr, miközben a másik ember szärik bele az egyezségbe, meg az egész világba, mert ő játszani akar, meg nehogy neki megmondják már. A másik kitakarítja a konyhát, meg elpakol, te megkened a szendvicsedet és eddig tartott a rend, ennyire tiszteled kb a másikat. És akkor te az ilyen retkeket véded, aki szerint ez normális és ő megteheti, és még véletlenül sem neki van felsőbbrendűségi érzete, hanem a kérdezőnek, akitől kb. még meg is kérdezi, hogy miért nem pakolja el utána a szemetét. Érdekes meglátásaid vannak neked a világgal kapcsolatban.
2020. febr. 20. 13:32
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

"Belevágja a körmét a kádba..."

Én idáig bírtam olvasni.

Nézd, én csak magamról tudok nyilatkozni.

M E N E K Ü L N É K ! ! !

Egy nap után torkig lennék és undorodnék egy ilyen embertől!

Aztán ha már nem lakom ott, felőlem akár bele sz..hat a kádba!

2020. febr. 20. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!