Hogyan neveljem rá, hogy bezárja maga után az ajtót?
Az ilyen barlanglakók miatt találták ki azt a készüléket, ami felül behúzza az ajtót zárt állapotra.
Gondolom másnak is elfogyott a türelme a népnevelésre, inkább felszerelnek egy ilyet.
2020. jan. 19. 09:35
Meg sosem lattam olyan tarsashazat, ahol kulcsra zarjak a kinti ajtot.
Amit az elso javasolt, azt lattam mindenutt, es mukodik.
Egy biztonsagtechnikai ceg biztos tud segiteni.
2020. jan. 19. 09:45
3/12 A kérdező kommentje:
A kulcsra zárást a közös képviselő vezette be - a tulajdonosok teljes egyetértésével - zárrongáló betörési kísérlet után. Ugyanis a néhány bérlő fűt-fát beengedett kaputelefonon keresztül a házba, anélkül, hogy meggyőződtek volna arról, ki az illető. Így meg lett szüntetve a távoli ajtónyitás, plusz be lett vezetve a kulcsra zárás, ha valakihez jönnek, menjen le, és nézze meg ki az, majd engedje be. Nem olyan sok emeletes a ház.
4/12 anonim válasza:
“ Meg sosem lattam olyan tarsashazat, ahol kulcsra zarjak a kinti ajtot.”
Na jó, de te eddig csak a szüleiddel laktál, vagy albérletben.
2020. jan. 19. 10:00
5/12 A kérdező kommentje:
Ja bocsánat, azt nem írtam, a csapódásgátló műszakilag nem megoldható. De ha még az is lenne, attól még nem lenne kulcsra zárva az ajtó.
Akkor a fent emlitett rugos ajtocsuko, plusz egy olyan zar, ami kintrol kulcsal jar, belulrol meg siman nyithato kezzel. A lakasunk ajtajan is ilyen van, csak nem tudom mi a pontos neve.
Radikalisabb modszer a berlo elkoltozese. Hogy hogyan szabadultok meg tole, abban mar nem tudok segiteni.
2020. jan. 19. 10:09
#4, Kepzeld hogy sajat kertes hazam van, plusz egy munkahelyi alberlet, es itt az osszes tarsashaz csak kaputelefonnal van felszerelve.
2020. jan. 19. 10:12
Van ám olyan h mágnes zár.
2020. jan. 19. 10:45
Szerintem a relével kombinált ajtóbehúzó elégséges. Nyomatékként pedig érdemes feltenni egy mozgásérzékelővel kombinált (ál)kamerát egy olyan pontra, ahol kikerülhetetlen. -Nem kell azt senkinek tudnia, hogy valójában nem készít felvételt, de pszichésen komoly visszatartóerő egy ilyen szerkezet. Úgy kell elhelyezni, hogy ne legyen egyszerű leverni, - ez is azt sugallja, hogy "komoly" szerepe van a ház biztonságában. Amennyiben a relé használatát elfogadjátok, meg kell oldani a relé szünetmentes tápellátását is, - hogy ne tehesse a házat kiszolgáltatottá egy (külső) áramszünet.
2020. jan. 19. 12:21
Kívülről ki lehet nyitni az ajtót vagy nem? Nekem nem világos, hogy csak a kulcsrazárás a probléma vagy tényleg nyitva az ajtó.
2020. jan. 20. 11:40
Kapcsolódó kérdések: