Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tudok kezdeni, ha a...

Mit tudok kezdeni, ha a szomszédok még éjjel 2-kor, hajnal 6-kor is zörögnek, dobálóznak valamivel?

Figyelt kérdés
Most költöztünk új albérletbe és sajnos már az első éjszaka megtapasztaltuk, hogy a szomszédság nem épp a legnyugisabb fajta. A párommal általában 11-éjfél körül fekszünk le és 8 körül kelünk, de ez a rendszer teljesen felborulni látszik, mivel valamelyik szomszédunk (nem tudjuk megállapítani, hogy oldalról, vagy alulról jön-e a hang), éjjel 2-kor még folyamatosan járkál, pakolászik, zörög, csörög. Sőt, hajnali 6 körül is arra riadtam, miután nagy nehezen sikerült elaludnom, hogy valami nagyot borult éppen. A probléma elsősorban az, hogy mi minden hétköznap megyünk dolgozni 9-re, szóval legkésőbb éjjel 1 órakor már szeretnénk aludni, hogy legalább 7 órát tudjunk pihenni normálisan. Mit lehet ezzel kezdeni? Ha megtaláljuk, hogy ki az, szóljunk neki, hogy zavar minket, amit csinál? Vagy milyen szakemberhez tudnék fordulni ezzel kapcsolatban, aki felírna valami altatót/nyugtatót? Én amúgyis extra érzékeny vagyok a zajokra, már előre görcsölök, hogy hallani fogom a szomszédot elalvásnál és alapból idegesen, feszülten fekszem le emiatt. Hosszú távon ez nem működhet, hogy kialvatlanul megyek be dolgozni...

2020. jan. 6. 09:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem normálisak. Pár hete vettem én is füldugót, sokat segít az elalvásban. Nálunk az alsó szomszéddal vannak alapvető problémák, de ha azok nagy nehezen elkussolnak este, elkezd dübörögni a fölső szomszéd, úgyhogy hiába fekszem le 10 óra körül, onnantól még legalább másfél, két óra, mire úgy-ahogy csönd lesz. Előfordul, hogy éjszaka nekem is kiesik az egyik füldugó, úgyhogy emiatt reggel is a dübörgésre meg csapkodásra szoktam ébredni. Nagyon unalmas már. Remélem, hogy pár hónapon belül sikerül elköltözni innen. Panelba biztos, hogy nem megyek többet. Különben nem lenne ez rossz, de szinte lehetetlen kifogni olyan helyet, ahol nincsenek ilyen zajos idióták + megfizethető is a lakbér.
2020. jan. 8. 09:21
 12/20 anonim ***** válasza:
69%
Nyugi, meg lehet szokni. Az ember érzékszervei nem valami állhatatos szervek. A legerősebb bűzt is csak fél percig érzed, a legerősebb napsütést is megszokja a szemed, és a zajok is hamar belevesznek a megszokásba. 55 éve, még gyermekként vasút mellett laktunk. A gőzmozdonyok csihuhu-ját, az éjszakába belehasító vonatfüttyöt ugyanúgy megszoktam, mint az erdész agyapámnál töltött nyarakat. Mert az erdő csendje sem valódi csend! Többféle taj van mint egy metropoliszban. Sün motoz az avarban, egér visít a bagoly karmai közt, borz rohangál zsákmány után, felgallyazott fácán helyezkedik méltatlankodó kodálással, őzbak vív közelharcot a borok ágaival, hogy a friss agancsáról leverje a háncsot, stb. De az emberi fül ezeket is hamarosan csendnek érzékeli. Mint ahogy a társasházi zajokat is.
2020. jan. 9. 16:05
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát, bocs, de sokkal inkább hallgatnám az erdő zajait, mint némelyik primitív dübörgő parasztot a panelekben... Azért a kettőt ne vonjuk már egy kalap alá... :D
2020. jan. 11. 09:34
 14/20 A kérdező kommentje:
A mai napon végre sikerült beszélnünk a hangoskodó szomszéddal, az alattunk lakóval. Már párszor lementünk és bekopogtunk, de egyszer sem nyitottak ajtót, ma végre megtörtént. Már az ajtónyitás előtt hallottuk, hogy a hölgy odaüvölti a lakásban lévő másik embernek, hogy “Márpedig én most kinyitom nekik!” Akkor éreztem, hogy ezt a csatát elvesztettük. A hölgy, akinek valószínűsíthetően valamilyen mentális problémája van, mézesmázos hangon üdvözölt minket, mikor felbukkant a feje az ajtónyílásban. Szépen, kulturáltan, egyáltalán nem agresszív módon elmondtuk neki, hogy minden reggel korán kelünk és éjszaka szeretnénk pihenni, ezért éjjel legyenek kicsit halkabban, mert nem tudunk tőlük aludni. A reakció erre az volt, hogy de hát náluk régiek az ajtók , ezért csak hangosan lehet becsukni azokat és hogy ezt szemléltesse is, becsapta a mellette lévő konyhaajtót (egyáltalán még csak meg sem próbálta finoman, szóval nyilván jó nagyot csattant). Mondtuk, hogy értjük, de meg lehet próbálni kicsit finomabban is, stb. Majd gunyorosan megjegyezte, hogy ő akkor most már levegőt sem fog venni és mi is próbáljunk meg majd lebegni a lakásunkban... Ismét elmondtuk neki, hogy mi csak azt szeretnénk, ha aludni hagynának, mi éjszaka csendben vagyunk, nem zajongunk és legyenek együttműködőek. Na mármost erre az volt a reakció, hogy ezt már elmondtuk neki párszor, elsőre is felfogta és ne oktassuk ki, menjünk innen, aztán jól ránkvágta az ajtót. Ez volt kb. 45 perce, azóta szándékosan még hangosabban dübörög és elvétve sikítva kacag meg fennhangon kommunikál a másik emberrel (bár már abban sem vagyok biztos, hogy van más is a lakásban :D) Mivel egyértelműen nem lesz együttműködő, gondolom itt a vége a sztorinak, lehet jobb, ha elköltözünk. Eléggé kibuktam most, hogy lehet itt sosem tudok már pihenni, pedig amúgy nagyon jó kis lakás, minden 10/10, csak ez a szomszéd ne lenne. Az alattuk lakóknak talán még rosszabb lehet...
2020. jan. 15. 22:09
 15/20 anonim ***** válasza:

Ó, jaj... Együttérzek veletek nagyon. Ez a némber tényleg a rosszabbik fajtából való. Én se vagyok biztos benne, hogy más is van vele a lakásban... :D

Viszont 45 perce mentetek át hozzá, azt írtad. Vagyis már este 9 után? Nem mintha olyan durván késő lenne, de azért nem a klasszikus időpontja a szomszédlátogatásnak... :)

2020. jan. 15. 23:50
 16/20 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos én fél 9-kor értem tegnap haza, ezért ez az időpont. Előző kettő látogatásunk este 7 körül volt, de ugye akkor nem nyitott ajtót, pedig hallottuk, hogy otthon van. Reggel negyed 9-től este fél 7-ig amúgy sem vagyunk a lakásban, szóval addig annyit csapkodja az ajtóit, ahogy akarja, bár a többi szomszédja sem hiszem, hogy élvezi a performanszot. :D
2020. jan. 16. 07:44
 17/20 anonim ***** válasza:
Javult valamit azóta a helyzet?
2020. jan. 31. 15:37
 18/20 A kérdező kommentje:
Hát éjszakánként már úgy ahogy nyugi van (80%-ban), de hétvégén meg estefele továbbra is becsapkodja az ajtót meg dübörög (most is éppen). Vasárnap este veszekedett valakivel, dobáltak, csapkodtak, üvöltöztek. A tulajunk volt fent nálunk tegnap, beszéltünk vele, felhívta a bolondék alatt lakókat, mert jóban van velük és ők is hallják ezt, nekik is elegük van. Szóval most valószínűleg fogunk írni közösen a közösképviselőnek. Aztán meglátjuk mi lesz.
2020. febr. 4. 20:55
 19/20 A kérdező kommentje:
Update: Igaz, hogy tegnap el tudtam aludni füldugó nélkül, mert 23 óra után meglepően kulturáltan viselkedtek, de cserébe 4:39-kor ébresztettek egy hatalmas ajtóbecsapással, amibe konkrétan belerezgett az ágy. És onnan néha-néha felriadtam a csapkodásokra... Kipihentem magam megint, az a lényeg. Ja nem :D
2020. febr. 5. 07:48
 20/20 anonim ***** válasza:

Tök jó, hogy a tulajotok ismeri az alsó szomszédokat, az összefogás hátha hoz valami eredményt.

Nálunk az alsó szomszéd egy kisgyerekes család, este mindig nagyon zajosak, és az a baj, hogy nem fektetik le időben a gyerekeket, 11-kor még simán megy a viháncolás meg dübörgés. Előző hétvégén valami csoda folytán házon kívül voltak szombaton, úgyhogy örültem, hogy na, ma végre aludhatok egy jót füldugó nélkül is. Erre aznap este fél10 körül a fölső szomszéd kezdett el üvöltözni, és természetesen nemcsak üvöltözés, hanem jó nagy csapkodások meg dübörgések is hozzá. Azt hittem, leszakad a plafon is. Aztán éjszaka még többször is dübörgésre ébredtem. Sajnos ott tartunk, hogy egy éjszakára se tudom nélkülözni a füldugót.

Majd azért oszd meg velünk is, ha sikerül valamit elérni a közös képviselőtök segítségével.

2020. febr. 5. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!