Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Elegünk van a panelból, mit...

Elegünk van a panelból, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Augusztusban sajnos muszájból (válás) el kellett költözni a kertes házunkból és csak panelra jutott pénz. Abból is egy vidéki város rosszabbik környékére (így is 16 millió volt). Anyával, húgommal és én panelba kerültünk, apa pedig maradt egyedül a nagyon nagy kertes házban. Egy tökéletes hely volt, de apa kirugdalt bennünket onnan. Ezért kellett eljönni. Sajnos az első emeleten vagyunk, pont alattunk a földszinten van egy hús-nagykereskedés. Egész nap nagyon hangosan dolgoznak, reggel a leghangosabbak, amikor pakolnak a teherautóról, üvöltenek, káromkodnak. Emellett vasútállomás mellett is vagyunk, folyamatosan mennek a vonatok, dudálnak, még éjszaka is, az is nagyon hangos. A felső szomszéd minden éjjel és reggel nagyon hangosan szexel, nyög. Ha jó idő van, a pont elöttünk lévő játszótérről a gyereksikítás egész nap behallatszik. Nem férünk el 3-an normálisan, nagyon kicsi a lakás. Anya 120-at keres havonta, nekem meg jelenleg nincs melóm (egyetemista vagyok, de max valami gyár/gyorskajálda/árufeltöltő) munka jöhetne szóba, de az is csak max 2-3 nap/hét, szóval max olyan 60-70 ezer forint lenne a bevételem. Húgom meg még kicsi. El akarunk költözni mert megbolondulunk, de nincs rá pénz, így is még nyögjük ennek a lakásnak a hiteljét, nehezen jövünk ki minden hónapban. Ilyenkor mit tegyünk?

2019. dec. 12. 18:35
1 2 3 4
 21/32 gublug ***** válasza:
82%

Esetleg nézzetek mobilházat a panel áráért.

Egy üres telek meg egy mobilház jó kombó lehet. Rajtatok múlik.

[link]

De vannak más oldalak is.

2019. dec. 12. 21:26
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Jaj Te. Nem hiszem, hogy anyud egy 120 ezres fizura 16 milla hitelt kapott...
2019. dec. 12. 21:41
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

"Ennyire gázos a szitu otthon??

"

Ha tudnád mennyire :D

2019. dec. 12. 21:47
 24/32 A kérdező kommentje:

Volt félretett pénz azért, nem 16 millát kapott.

A mobilház jó ötlet! Én is ajánlottam anyának, de nem igazán érdekli.

Anyám dolgozik, iskolatitkát...

És nem, nem kamu még mindig. Off: Mindjárt válaszolok az ottani válaszokra is, mert a zh hét miatt nem tudtam nagyon.

2019. dec. 12. 21:48
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken 16 milláért olyan házat kaptatok volna, hogy megszólal.

Anyud meg keressen normális melót. Elhiszem, hogy jó neki egész nap lábat lógatni, de ti meg szép lassan éhen fogtok halni mellette.

2019. dec. 12. 22:32
 26/32 A kérdező kommentje:
Így is megszakad a melótól anya, alig bírja a stresszt, ami a munkájával jár.
2019. dec. 13. 09:37
 27/32 anonim ***** válasza:
87%

26#

Akkor keresne mást. 120 ezer stresszes munkáért? Ennél még egy gyárral is jobban járna. Igaz, ott dolgoznia is kell, de valamit, valamiért.

2019. dec. 13. 12:41
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

(Apán)"Nem mi élősködtünk, hanem ő rajtunk. Amikor bedőlt 9 éve a cégünk, akkor anya munkáról munkára járt, minimálbérért, mert vendéglátói végzettsége van csak, de nem akart benne dolgozni, ezért iskolatitkárnak ment végül, és ezt szereti csinálni, hiába csak ilyen keveset keres. Viszont apa nem ment el doglozni, hanem kivárta a 9 évet, amíg nyugdíjas nem lesz, tehát ő egy percet sem dolgozott."

"Augusztusban sajnos muszájból (válás) el kellett költözni a kertes házunkból és csak panelra jutott pénz. Abból is egy vidéki város rosszabbik környékére (így is 16 millió volt)"

Tehát:

- A cégetek bedőlt 9 éve.

- Apátok 9 évig nem dolgozott, hanem "rajtatok élősködött".

- Te és a húgod szintén nem dolgozott.

- Anyád dolgozott egyedül és 120ezret keresett havonta.

Ügyesen oszthatta be anyátok a havi 120ezer Ft-os jövedelmét, ha ebből eltartotta négyeteket, kifizette a kaján kívül a rezsiket, bérleteket, orvosokat, gyógyszereket, fűtést, vizet, villanyt, csatornát, gázt stb... és még félre is tudtatok tenni 9 év alatt 16 millió Ft-ot egy panelre úgy, hogy még a házat sem kellett eladni.

Nem igazán értem, hogy ez hogy lehet, bár én mindig rossz voltam matekból...

2019. dec. 13. 12:45
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

* Ha csengetnek nálatok, akkor az a Matolcsy lesz meg a Varga Mihály.

Jönnek a receptért.

:)

2019. dec. 13. 12:48
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés első olvasatakor az jutott eszembe, hogy sokan, akik panelban nőttek fel, toleránsabbak azoknál, akik kertesből mentek panelba, mert hozzá vannak szokva a panel sajátosságaihoz, még ha utálják is. Aztán olvastam itt a kommenteket, hogy micsoda teleregény ez a sztori. Írj forgatókönyvet, hátha sikered lesz vele...
2019. dec. 13. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!